Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Εκλογές;..είναι και αυτές μία ευκαιρία!

Πολλοί είναι αυτοί που ρωτάνε:Να ψηφίσουμε η να πάμε για μπάνιο;....Λογικά υπάρχουν πολλές απαντήσεις γι' αυτό. Έτσι θα έπρεπε φυσιολογικά εάν είχαμε το μίνιμουμ ενημέρωσης (ουσιαστικής), για τα προβλήματά μας και για το πως η Ευρώπη προγραμματίζει να τα λύσει. Εμείς όμως δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση, ούτε καλά-καλά για την δικήν μας κατάσταση σε αυτήν την χώρα. Ζούμε έναν πόλεμο κατηγοριών, πολιτικούς να σιωπούν, χρήματα του Δημοσίου να περιφέρονται σε όλον τον κόσμο, εκτός από την Ελλάδα, η οποία είναι πάντα μείον και στελέχη μεγάλων ξένων επιχειρήσεων να κρύβονται σε άλλες χώρες για αδικήματα σοβαρά. Η Δικαιοσύνη χαλαρή, η γραφειοκρατία το εξιλαστήριο θύμα και οι πολιτικοί υπεύθυνοι, αναλαμβάνουν τις πολιτικές τους ευθύνες, αλλά το Ελληνικό χρήμα παραμένει εκτός συνόρων. Και με όλο αυτό το σκηνικό, τα κόμματα σκοτώνονται για να μας πείσουν, πως Πρέπει να ψηφίσουμε! Εγώ πιστέυω πως εάν όλα αυτά τα σκάνδαλα συνέβαιναν από καιρό (με τέτοια συχνότητα και θράσσος)όπως και συμβαίνουν, τότε κανονικά αύριο 7 Ιουνίου η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι απούσα ολοκληρωτικά από τις κάλπες! Σκληρή αντίδραση και βέβαια ανεφάρμοστη. Ανεφάρμοστη γιατί πάντα υπάρχει κάποια έστω αμυδρή Ελπίδα για καλύτερες ημέρες. Με ποιούς όμως και από που;..... Και εάν υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι είναι σαφώς καλύτεροι σαν υποψήφιοι κυβερνήτες αυτής της χώρας ( που σίγουρα υπάρχουν) πάψαμε δυστυχώς να το πιστέυομε. Αυτό το μεγάλο κακό έγινε στην Ελλάδα!
Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μία τεράστια αποχή αλλά κάποιοι σίγουρα θα κερδίσουν σε αυτές τις εκλογές, τουλάχιστον οι κυβερνώντες ας καθίσουν να σκεφτούν και σοβαρά να πάψουν να στρουθοκαμηλίζουν. Η Ελλάδα έπιασε πάτο! στην συνείδηση του Έλληνα, συνταξιούχου, ανέργου και εργαζόμενου ακόμα καιστο Δημόσιο. Όσο γι' αυτούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, αυτοί τώρα παλεύουν με μία αδυσώπητη Ανασφάλεια! ΌΛα αυτά εγώ ο 70αρης, δεν τα αποδίδω σε ένα κόμμα μόνο. Τα αποδίδω στην Διακυβέρνηση αυτής της χώρας εδώ και 50 χρόνια. Η Ευθύνη όλων των κυβερνήσεων είναι πολύ μεγάλη! Δεν είναι ούτε θέμα "παπαγάλων", ούτε θέμα "βαρβαρότητας". Είναι απλά πολύ απλά ένα τεράστιο πρόβλημα Διαπλοκής και Διαφθοράς το οποίο δυστυχώς ανατανακλά σε όλους τους πολιτικούς μας. Δικαίως και αδίκως. Γι' αυτό σήμερα τουλάχιστον τηην ύστατη αυτήν ώρα προ των εκλογών, ας προσπαθήσουν όσοι τουλάχιστον δεν φέρνουν ευθύνη για την κατάντια αύτήν, να σκεφτούν την Ελλάδα και βέβαια τον εαυτόν τους στην μελλοντική πορεία. Από εδώ και εμπρός εγώ πιστεύω πως χρειάζονται μεγάλο αγώνα για να επαναφέρουν στον κόσμο την Εκτίμηση προς τις προσπάθειές τους. Και εμείς σαν λαός σήμερα του 2009, ας αφήσουμε τα πάθη και τα κομματικά μας σύνδρομα και ας χειροκροτήσουμε το τι συμφέρει την χώρα. Γιατί μέσα σε αυτήν την χώρα ζούμε όλοι
μας. Και ας κρίνουμε πολύ αυστηρά εκείνους τους αμετανόητους οι οποίοι έχουν μακρύ το χέρι τους. Η Δημοκρατία είναι Δίκαιη, αλλά και πάρα πολύ αυστηρή σε θέματα Διαφθοράς. Έτσι τουλάχιστον νομίζω εγώ.
Εύχομαι η 7η Ιουνίου να είναι μία καινούργια ευκαιρία για την Ελλάδα. Ας κερδίσουν οι πιο σωστοί!.....