Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Όσοι στηρίζουν την Ζωή τους στις ράχη των άλλων, να πληρώνουν ακριβά!



Όποιοι φταίνε εκείνοι να πληρώνουν τα σπασμένα!
Και  αναφέρομαι στο τεράστιο πρόβλημα των προσφύγων, που διογκώθηκε ήδη και βρισκόμαστε πλέον σε αδυναμία να το αντιμετωπίσουμε. Επαναλαμβάνω επανερχόμενος σε αυτό το πρόβλημα που μας καίει ερωτώντας:
1) Ποια κράτη δημιουργούν τα προβλήματα αυτά;…. Είναι η Αμερική, η Γαλλία, η μεγάλη Βρετανία, η Ρωσία και βάζω και την Κίνα, γιατί όσο και να είναι, έχει «μπει» για τα καλά στην Αφρική για συμφέροντα δικά της, όπως και όλοι οι άλλοι έχουν κάνει στις επεμβάσεις τους.  
2) Η Ευρώπη πως το βλέπει το πρόβλημα αυτό; Πως είναι δυνατόν να είναι θεατής μίας μεγάλης κρίσης στα κράτη του Νότου, (Ελλάδα- Πορτογαλία-Ισπανία-Ιταλία) τα οποία επί πλέον της τεράστιας Οικονομικής Κρίσης, πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν και τους πρόσφυγες, που οι ίδιες οι Μεγάλες Δυνάμεις έχουν δημιουργήσει με τους πολέμους στις πατρίδες άλλων Λαών (Ιράκ-Λιβύη-Συρία-Παλαιστίνη, Λίβανος κ.λ.π.);……
3) Πως είναι δυνατόν η Τουρκία που συμμετέχει στο Νάτο, να μην μπορούν να της επιβληθούν και να της επιτρέπουν να εκμεταλλεύεται την διακίνηση (ίσως και μαζί με Έλληνες ασυνείδητους) των ατέλειωτων δυστυχισμένων φυγάδων του θανάτου;
4)Τώρα ακούγεται κάποια αναλογικότητα ανάληψης του προβλήματος από κάθε Κράτος Της Ευρώπης. Αργούν πολύ!
Τι κάνει ο ΟΗΕ;…. Τι κάνουν οι   Παγκόσμιες Οργανώσεις, που υποτίθεται πως απασχολούνται με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τι κάνουν Όλοι οι Θρησκευτικοί Ηγέτες του Πλανήτη; Περιμένουν όλοι από την εθελοντική προσφορά πολιτών; Εκεί θα το ρίξουμε τώρα στρουθοκαμηλίζοντας και μη βάζοντας το δάχτυλο στην πληγή, να δούμε πόσο μεγάλη είναι; Κρίμα για την Παγκόσμια Αδικία και την Πανανθρώπινη Υποκρισία!
Και το χειρότερο;…. Συνηθίσαμε τις εικόνες της Δυστυχίας και της Ανασφάλειας του Ανθρώπου! Ούτε τα Ζώα (με κεφαλαίο Ζ) δεν φέρονται έτσι!
Θα ξυπνήσει ο Κόσμος καμιά φορά; Η πάμε για φούντο ομαδικώς χωρίς καμιά  Ελπίδα;….