Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Τσίπρας: Υλοποιούμε την καθολική πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας

Τσίπρας: Υλοποιούμε την καθολική πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας: Παρέμβαση στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Υγεία έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας είπε ότι «βρισκόμαστε σε τροχιά οριστικής και αμετάκλητης -πιστεύουμε- λήξης της περιόδου των μνημονίων σε έναν χρόνο από...
ΣΗΜ: Αρχίσαμε πάλι τ' αυτιά μας ν' ακούνε για σχέδια.....
Λες και το ΕΣΥ το έφτιαξε η Κυβέρνηση και το χάλασε η Αντιπολίτευση!
Μακάρι να πάμε καλύτερα! Αλλά όταν αρχίζουμε πάλι και διογκώνουμε την κατάσταση και υποσχόμαστε σε ένα χρόνο να έχουμε ξεπεράσει την μπόρα (για την οποία μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η ίδια η Κυβέρνηση), τότε πάλι δεν θα πάμε καλά! Προσγείωση στην πραγματικότητα! Και κάλμα στους λόγους της έκθεσης Θεσσαλονίκης. Μην μας πιάσει πάλι το πέταγμα στον αέρα, γιατί ο κοσμάκης δεν νοιάζεται παρά για το πως θα επιβιώσει σήμερα! Ούτε για το αύριο δεν μπορεί να σκεφτεί! 

Ο ερωτικος Θεοδωρακης

Δεν είναι ο γυαλός στραβός...Εμείς στραβά αρμενίζουμε!.....

Έτσι και τώρα, γίνεται επέμβαση στην Παιδεία. Βιαστικά, χωρίς την μελέτη που χρειάζεται μία τέτοια σοβαρή για την Χώρα, προσπάθεια.
Με σωρεία «διορθωτικών» και χωρίς να δοθεί ο χρόνος να μελετηθούν σε βάθος οι αλλαγές και οι «διορθώσεις», απλά γίνεται μία αγωνιώδης προσπάθεια να «κλείσει»  το θέμα ψηφίζοντάς το πριν κλείσει η Βουλή για τις θερινές διακοπές!
Η Παιδεία δεν αντέχει στα κομματικά παιχνίδια και ούτε θα έπρεπε να συζητείται με τέτοια νοοτροπία! Η Παιδεία ως πολύ γνωστό πρόβλημα που είναι, ορίζει για χρόνια την Πορεία του Έθνους και δείχνει την σοβαρότητα, με την οποία δείχνουν οι Πολιτικοί, που  την αντιμετωπίζουν.
Από πού ν’ αρχίσει κανείς και που να τελειώσει;
Χρόνια τώρα η Παιδεία «παιδεύει» τους νέους μας, με τις συνεχείς αλλαγές και τα «πίσω μπρος» των εκάστοτε Κυβερνήσεων.
Σήμερα φτάσαμε στο σημείο να υποβαθμίσουμε και αυτήν την ίδια την Αριστεία! Για το θέμα των παρελάσεων (για την ύπαρξη των οποίων δεν βρίσκω τον λόγο, γιατί πρέπει να γίνονται) αλλά για το ποιος δικαιούται  να κρατεί την σημαία σε κάποια εκδήλωση, είμαι 100% υπέρ των αριστούχων μαθητών. Είναι γι’ αυτούς η μοναδική ίσως προσφορά της Πατρίδας, σε αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται περισσότερο από άλλους συμμαθητές τους κάθε χρόνο στα σχολικά έδρανα. Η  γενική ισοπέδωση είναι μία νοοτροπία αντιπαραγωγικής συμπεριφοράς της νεολαίας μας. Αυτό βέβαια συμφέρει τους πολλούς αδικεί τους ολίγους. Πράγμα που μου δείχνει καθαρά πως πάλι για την καταραμένη Ψηφοθηρία (την αιτία των περισσότερων κακών στην Χώρα), γίνονται αυτές οι προσπάθειες…….
Η Αριστεία θα έπρεπε να υποστηριχτεί έντονα από την Πολιτεία, καλώντας όσους νέους φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα και στο εσωτερικό της χώρας αλά και στο εξωτερικό και να τους υποστηρίζει και ηθικά αλλά και ουσιαστικά με σοβαρά οικονομικά ποσά. Αφού καλά όλοι μας γνωρίζουμε, πως όλα τα ξένα Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία έχουν τα μάτια τους στραμμένα σε όλες  τις χώρες του Κόσμου έτοιμες να δελεάσουν τους καλύτερους παίρνοντάς τους κοντά τους. Τα φωτεινά μυαλά τους ενδιαφέρουν! Ούτε το χρώμα, ούτε η χώρα από την οποία προέρχονται! Εμείς τα παραβλέπουμε όλα αυτά, ή μάλλον δεν τα καταλαβαίνουμε και προσπαθούμε να ισοπεδώσουμε τις Αξίες;… Για να φαινόμαστε πρόχειρα δίκαιοι, αλλά στην ουσία κάνοντας μεγάλη ζημιά στην Χώρα!

Είναι λυπηρό που συνεχώς κατεβαίνουμε αντί ν’ ανεβαίνουμε………….