Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ!........




SYNC BLOGS


  • Δεν είχα ειλικρινά καμιά πρόθεση, ν’ ασχοληθώ με ένα τέτοιο θέμα, όχι από αδιαφορία, αλλά λόγω της σημερινής κατάστασης της πατρίδας μας. Αντικρίζοντας  όμως    τα παρακάτω  αναφερόμενα από την κ. Νάνσι Λίντμποργκ (της Διεθνούς Κοινότητας Ανάπτυξης-USAID ) αναγκαστικά αντλαμβανόμενος τις  γεμάτες από αγωνία ουσιαστικού θανάτου μικρών παιδιών περιγραφές, στην πραγματική κόλαση μερικών περιοχών της Αφρικής…..ένοιωσα ενοχή! Και ένοιωσα ενοχή γιατί, όλη την ημέρα απασχολούμαι με την καθημερινότητά μου και παρ’ όλο που γνωρίζω περίπου τι συμβαίνει και στην Αφρική αλλά και στην Ασία, γυρίζω αλλού το κεφάλι μου και στην ουσία αποφεύγω να μάθω κατά βάθος τι ακριβώς γίνεται……Και μου είναι επίσης δύσκολο ν’ αναφέρομαι σε τέτοια προβλήματα Επιβίωσης, την ώρα που στην πατρίδα μας, πέσαμε ξαφνικά στο πηγάδι της Αβεβαιότητας για το Μέλλον  της χώρας αυτής, που λατρεύουμε και την ονομάζουμε πατρίδα μας…….Και σίγουρα δεν βρισκόμαστε σε ένα τέτοιο τραγικό επίπεδο διαβίωσης. Αλλά ο καθένας για ότι του λείπει και χάνει, μειώνοντας την καθημερινότητά του……αυτό τον πονάει….Δυστυχώς έτσι είναι η Ζωή, αλλά και η φτιαξιά του ανθρώπου!....
  • Σκέπτομαι, όμως  το πόσο άδικο είναι άλλοι να νέμονται τις ξένες πατρίδες και να αφήνουν κυριολεκτικά μισοπεθαμένους τους κατοίκους των χωρών που εκμεταλλεύονται, με τον πιο άδικο  τρόπο (γιατί αυτή είναι η κύρια αιτία). Και  να μην υπάρχει καμία Δύναμη, η οποία να μπορεί να εμποδίσει αυτές τις αδικίες. Δυστυχώς ο ανθρωπάκος (γιατί θα έπρεπε κανονικά ν’ αναφέρομαι στον Άνθρωπο με Α κεφαλαίο),
  • είναι τελικά «ανθρωπάκος» γιατί  καταδυναστεύει, μεγάλους πληθυσμούς αδύνατων και αμόρφωτων ανθρώπων, προσπαθώντας για να το πετύχει αυτό, να τους  εκβιάζει με ένα απλό και καμία φορά σάπιο ξεροκόμματο!....
  • Είναι λυπηρό που  και στην πατρίδα μας, διαπιστώνουμε τώρα καθημερινά, πως  αρκετοί από εκείνους που τάχθηκαν να  κρατάνε το τιμόνι τους Ελληνικού Πλοίου, με ψέματα και  φτηνά τερτίπια, ρίξανε το Πλοίο μας στο Παγόβουνο  του Χρέους, που είναι μεγαλύτερο από το παγόβουνο του Τιτανικού!......
  •  Ας ελπίσουμε, πως η Ελλάδα θα επανέλθει Καλύτερη, πιο Δυνατή και πιο Αξιοσέβαστη, από αυτούς που κάποτε την καταπάτησαν την κατάκλεψαν και τώρα  είναι οι επικεφαλής δανειοδότες μας! Αυτό κατάφεραν οι «αρκετοί» που ανέφερα προηγουμένως…….Όλα θα τα ξεπεράσουμε όμως  και με πολύ ίσως δυσκολία, θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τους «ανθρωπάκους» από τους πραγματικούς πατριώτες Ανθρώπους!
  • Αυτά συμβαίνουν  δυστυχώς ακόμα και σήμερα εν έτοι 2012! Διαβάστε παρακάτω την ντροπή του αιώνα μας!...
  • Σομαλία: περίπου 30.000 παιδιά πέθαναν μέσα σε τρεις μήνες!...
  • Πρόκειται για χειρότερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών στο Κέρας της Αφρικής
  • Χιλιάδες παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών πέθαναν το τελευταίο τρίμηνο στη Σομαλία, παρ' όλα αυτά η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας παρουσιάζει καθυστερήσεις καθώς μόνο τα μισά χρήματα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν εξασφαλιστεί ( Πηγή: REUTERS) 
  • Ουάσινγκτον
  • Περισσότερα από 29.000 παιδιά πέθαναν από την πείνα τους τελευταίους τρεις μήνες στη Σομαλία, εξαιτίας της χειρότερης ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει το Κέρας της Αφρικής εδώ και πολλές δεκαετίες.
  • Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα η Νάνσι Λίντμποργκ της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID), στη διάρκεια ακρόασης στο αμερικανικό Κογκρέσο, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να δράσει.«Βασιζόμενοι σε εκθέσεις που αφορούν τη διατροφή και τη θνησιμότητα, εκτιμούμε ότι περισσότερα από 29.000 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών πέθαναν τις τελευταίες 90 ημέρες στη Σομαλία» τόνισε η Λίντμποργκ.«Πρόκειται για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων 20 ετών. Δώδεκα εκατομμύρια άνθρωποι στη Σομαλία, την Αιθιοπία, την Κένυα, το Τζιμπουτί και άλλες γειτονικές χώρες, αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας» δήλωσε από την πλευρά του ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Κρις Κουνς.
  • Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ξηρασία στην ανατολική Αφρική απειλεί περίπου 12 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ στη Σομαλία 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από άμεση ανθρωπιστική βοήθεια.
  • Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη στη Σομαλία όπου οι ισλαμιστές σεμπάμπ εμποδίζουν από το 2009 την πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων του ΟΗΕ και ορισμένων διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων στα εδάφη που ελέγχουν.
  • Και παρόλο που η πείνα σήμερα μπορεί εν δυνάμει να ξεπεράσει εκείνη στην Αιθιοπία το 1984 όσον αφορά το εύρος της – ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους – η διεθνής κοινότητα καθυστερεί να αντιδράσει.
  • Σύμφωνα με τον Κουνς, που επικαλέστηκε εκτιμήσεις του ΟΗΕ, μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλιστεί μόνο τα μισά από τα δυο δισεκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
  • tovima.gr,4/7/2011
  • Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στους «υπανάπτυκτους», λαούς που πεθαίνουν από πείνα, την στιγμή που οι ανεπτυγμένοι λαοί του Δυτικού Κόσμου, αρρωσταίνουν από υπερκατανάλωση τροφίμων και ποτών! Πολλοί είμαστε αυτοί που είδαμε τραγικές εικόνες, όπως εκείνη με το αρπακτικό τέρας που ετοιμάζεται να κατασπαράξει το μισοπεθαμένο μωράκι πολύ κοντά του....Διερωτώμαι πως γίνεται αυτό την στιγμή, που ο περιβόητος «ανεπτυγμένος κόσμος» αποτελείται από Χριστιανούς, Μωαμεθανούς κι άλλες θρησκείες!...
  • Πείτε μου αν αυτό  αποτελεί σεβασμό στον συνάνθρωπο, κατά τους λόγους και τα έργα του Κυρίου ημών, του Μωάμεθ, η οποιουδήποτε άλλου θρησκευτικού Ηγέτη, οι λόγοι των οποίων  οπωσδήποτε  οδηγούν στην Δικαιοσύνη και την Αγάπη, προς τους Λαούς τους, αν αυτό συμβαίνει στην ουσία της Ζωής μας. Τολμώ να πω πως Όχι! ….Το πως θ’ αλλάξει αυτό και θα οδηγηθεί ο Κόσμος στον δρόμο της ανθρωπιάς……δεν γνωρίζω πως θα γίνει…..και ανησυχώ πολύ. Τα  καθημερινά ανά τον Κόσμο γεγονότα με απογοητεύουν……Ο άνθρωπος ξεστράτισε ……και έγινε «ανθρωπάκος»! Υπάρχουν σίγουρα και οι Άνθρωποι αλλά αυτοί  είναι η μειοψηφία!....Αυτό εγώ αντιλαμβάνομαι…..
  • Παρ’ όλα αυτά  ΑΙΣΙΟΔΟΞΩ! Τα «ανθρωπάκια» κάποτε θα υποχωρήσουν……αργά η γρήγορα……Το θέλουν δεν το θέλουν!.........
  




Επιμέλεια: alfavita.gr
Πηγή: http://www.msnbc.msn.com/