Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Σ ' ΑΓΑΠΩ-ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ

Κρήτη: Επιχείρηση δεν είχε κόψει πάνω από 16.500 αποδείξεις

Κρήτη: Επιχείρηση δεν είχε κόψει πάνω από 16.500 αποδείξεις: Μία απίστευτη υπόθεση φοροδιαφυγής αποκάλυψαν κατά τους ελέγχους τους τα συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στην νήσο Χρυσή της Ιεράπετρας Κρήτης (Γαϊδουρονήσι). Επιχείρηση με τέσσερις καντίνες στο συγκεκριμένου νησάκι, δεν είχε...
ΣΗΜ: Το βασικό πρόβλημα είναι το 24% Φ.Π.Α και βέβαια ο μεγάλος φόρος εισοδήματος στους επαγγελματίες. Το ότι το Κράτος δεν μπορεί να εισπράξει τους φόρους του, είναι η απόδειξη, αυτού του λάθους. 
Το δεύτερο σημείο που αφορά τους ελέγχους σε ολόκληρη την χώρα, αυτό και εάν είναι τελείως προβληματικό στο αποτέλεσμα. Πολύ απλά γιατί το Κράτος αδυνατεί να βρίσκεται παντού και να ελέγχει, όλους και όλα. αφήστε που θεωρώ τελείως αδιανόητο το πλοίο του ΣΔΟΕ, να φαίνεται από μίλια μακριά πως είναι η Εφορία, αφού το όνομα ΣΔΟΕ, είναι γραμμένο φως φανάρι! Δεν χρειαζόταν καθόλου ούτε να φαίνεται η ονομασία του αλλά ούτε και να υπάρχει και ειδικό πλοίο.
Εκείνο που η Πολιτεία πρέπει να κάνει είναι να εμπεδώσει την εμπιστοσύνη μεταξύ Κράτους και Πολίτη με την σωστή Διαχείριση του Δημόσιου Πλούτου. Και παράλληλα, αφού ενημερώσει τους επαγγελματίες πως σε περίπτωση ελέγχου αποδειχθεί απόκρυψη εισπράξεων, τότε η Ποινή θα είναι πολύ αυστηρή με μεγάλα ποσά προστίμου. Και βέβαια απαγόρευση λειτουργίας δια παντός της παράνομης επιχείρησης. Ο παράνομος επιχειρηματίας, να μην μπορεί πια ούτε αυτός, αλλά ούτε κανένα μέλος της οικογένειά του να επιχειρήσει σε παρόμοια επιχείρηση σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Δύσκολα ένας άλλος θα διακινδυνεύσει την επαγγελματική του ύπαρξη! Και ούτε το Κράτος, θα είναι αναγκασμένο να βρίσκεται συνεχώς στους δρόμους, πράγμα ουσιαστικά είναι και πολυέξοδο αλλά και ανεπαρκές.
Η εμπέδωση της αποφυγής της Φοροδιαφυγής στην Νοοτροπία του Έλληνα είναι του ουσιώδες, Και αυτό θα επιτευχθεί κατά την γνώμη μου, μόνο με ριζικά μέτρα. Το κλείσιμο μιας επιχείρησης για 2-3-5-20 μέρες δεν διασφαλίζει πως οι επιχειρηματίας, έχοντας αρκετό υπόλοιπο χρόνο λειτουργίας ακόμα δεν θα επανέλθουν στο σπορ της Φοροδιαφυγής......