Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Κεραυνός τα μεσάνυχτα!



Δεν έφτανε  η αγωνία μας τώρα  προστέθηκε και  η  ξαφνική προσγείωση!
Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού τα μεσάνυχτα όπου ανακοίνωσε τελείως απρόσμενα το Δημοψήφισμα  της ερχόμενης Κυριακής 5 Ιουλίου, δεν έκανε τίποτα άλλο, από το ν’ αποδείξει πως η Κυβέρνηση έφτασε πια στα όριά της!
Δυστυχώς αυτά τα όρια δεν μπόρεσε να τα φανταστεί 4 μήνες ολόκληρους, παρασυρμένη από μία θεωρία ουτοπική και επηρεαζόμενη από ένα σοβαρό σε μέγεθος κομμάτι της, που ακόμα πιστεύει, πως η Ελλαδίτσα (είτε το πιστεύουμε είτε όχι) δεν μπορεί να επιβληθεί της Ε.Ε.
Ο τρόπος  με τον οποίο άρχισε την Διαπραγμάτευση, το ύφος και το στυλ, ήταν πραγματικά πρωτόγνωρα όπλα στα χέρια της. Από την αρχή ήταν επιθετική, επικριτική και πολλές φορές προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί που έκαναν διάφορα στελέχη της για τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και βέβαια και οι Ευρωπαίοι ανταπέδωσαν αναλόγως με την σκληράδα τους. Άλλωστε το δεχόμαστε η δεν το δεχόμαστε οι  πιο δυνατοί κερδίζουν πάντα. Γι’ αυτό και η Ελλάδα κάποιοι τέλος πάντων πρέπει κάποτε να την κάνουν πιο δυνατή και πιο Ανεξάρτητη Οικονομικά. Έτσι έρχεται και η Αξιοπρέπεια! Πότε όμως αυτά;…
Τώρα που βρέθηκε στο τέλος των δυνατοτήτων της η Κυβέρνηση και βλέποντας την πραγματικότητα, ο Πρωθυπουργός καλεί τον Λαό να ψηφίσει  με ένα Ναι η ένα Όχι το σχέδιο Συμφωνίας που μας παρουσίασαν οι Δανειστές μας.
Όλοι ακούσαμε πως περίπου τα είχανε βρει σε μέτρα φορολογικά και άλλα ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ!...... Μετά οι δανειστές όπως μας είπαν ζητάνε και άλλα μέτρα. Και μας ζητεί η Κυβέρνηση να τα αρνηθούμε.
Όλοι μας πιστεύαμε, πως στις εκλογές ο Λαός έδωσε στον Σύριζα (μαζί με τον Ανελ), την δυνατότητα  να διαχειριστεί, όπως προεκλογικά υποσχέθηκε και να προχωρήσει βγάζοντας μέσω του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης, την Ελλάδα από την τρομερή Λιτότητα που της επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια.
Αγανακτισμένος από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, οι οποίες επί χρόνια ολόκληρα (μία Ζωή ολόκληρη) κατέστρεψαν ουσιαστικά την χώρα μας, με ένα τρόπο γεμάτο  από ένα Διογκωμένο Αντιπαραγωγικό Κράτος, ένα πλήθος Πελατειακών σχέσεων και μία Φοροδιαφυγή και Εισφοροδιαφυγή άνευ προηγουμένου. Για να μην αναφερθούμε στα δισεκατομμύρια από τα πακέτα Ντελόρ και άλλες επιδοτήσεις που οδηγήθηκαν στις μεγάλες τσέπες πολλών  «έξυπνων»  Νεοελλήνων! Με αυτό το κακό κράτος ο Σύριζα «βγήκε» για  να το σώσει!
Και τώρα;….. Ποια ψήφο ζητάει από τον Λαό;… Απίστευτο! Τόσος χρόνος χαμένος για να γυρίσουμε σε μία πολύ χειρότερη κατάσταση!
Ας αρνηθεί την πρόταση η ίδια η Κυβέρνηση αφού δεν συμφωνεί! Γιατί ζητάει αυτό απόν Λαό;. .Άλλα πολύ αντίθετα αποτελέσματα  ζητούσε ο Λαός βασιζόμενος στις Προεκλογικές υποσχέσεις!
Ο Λαός είναι η πολλαπλή φορά που το πολιτικό Σύστημα  τον καταδικάζει πολύ άδικα!
Ο Σύριζα οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του! Και γρήγορα!
Ο Λαός πάλι θα βγει χαμένος και αυτήν δυστυχώς την φορά. Και τώρα το ερώτημα είναι: Μετά από τόση  Αναξιοπιστία που το Πολιτικό Σύστημα διαθέτει, ποια θα είναι η Λύση;….. Άγνωστο! Εκείνο που είναι γνωστό είναι πως η όποια λύση τώρα θα είναι πάρα πολύ επώδυνη! Καλά κουράγια γιατί η Υπομονή έχει εξαντληθεί!.....