Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μ.Μ.Ε και υποχρέωση της Πολιτείας


SYNC BLOGS


To ότι ζούμε χρόνια τώρα,  μέσα σε μία ατέλειωτη θάλασσα από ειδήσεις, σκάνδαλα,  οικονομικά εγκλήματα και γενικά μέσα σε ένα ρυθμό απίστευτης τρέλας, αυτό είναι σε όλους γνωστό. Και το χειρότερο, όλοι μας σχεδόν έχουμε συνηθίσει και πολύ  κουραστεί από την κατάσταση  αυτή. Η Πολιτική(στο μεγαλύτερο κομμάτι της) έχει απαξιωθεί τελείως, αλλά και η Δημοσιογραφία (σε ένα μεγάλο κομμάτι της) ακολούθησε και αυτή την κακή μοίρα της. Γιατί είναι "μοίρα" ν' ακολουθείς τον ίδιο και τον ίδιο τρόπο εκμετάλλευσης του Πολίτη. Κάποια στιγμή όσο κουτό και άν θεωρούν όλοι αυτοί τον Πολίτη, το σύστημα αυτό ξεφτίζει και εξευτελίζεται. Και  εξηγούμαι:
Μέσα από τα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, τα πολλά blogs διαδίκτυο και όπου αλλού γίνονται ενημερώσεις, δεν υπάρχει τίποτα και κανένας που να επιβεβαιώνει η διαψεύδει ειδήσεις η ρεπορτάζ, τα οποία  δημοσιοποιούν γεγονότα και καταστάσεις τέτοιες, που θα έπρεπε το ολιγότερο, να εξετάζονται και εάν είναι απλές κακοήθειες, να τιμωρούνται αυστηρά, οι όποιοι ασχολήθηκαν με τέτοιου είδους ειδήσεις. Αν πάλι  πρόκειται για  τραγικές αλήθειες, τότε Η Δικαιοσύνη να παρεμβαίνει και να ελέγχει την  εκάστοτε Πολιτική κατάσταση της χώρας. Δεν είναι δυνατόν σήμερα, άνθρωποι που προσπαθούν να ζήσουν με ψίχουλα, ν' ακούνε και να διαβάζουν π.χ πως η Ελλάδα  αμέλησε εγκληματικά και έχασε τα δικαιώματά της στις πηγές ενέργειας, που διαθέτει η Χώρα. Αφαιρώντας  τεράστιες δυνατότητες του Κράτους με αντίστοιχα τεράστια οικονομικά ωφέλη. Είναι τα γνωστά  πια "τεράστια αποθέματα πετρελαίου στο Αιγαίο", διάφορες "ανεξάντλητες πηγές φυσικού αερίου" σε διάφορα μέρη της Ελλάδας κ.λ.π.
Δεν είναι δυνατόν από την μία να μιλάμε  και να οργανώνονται τεράστιες οικονομικές αφαιμάξεις γενικά στον Λαό και  από την άλλη να ακούγεται (αλήθεια η ψέμματα), πως εάν  θέλαμε θα μπορούσαμε να  τινάξουμε από επάνω μας τον "ζυγό" του ΔΝΤ, θα μπορούσαμε άνετα να το είχαμε κάνει! Αυτά δεν μπορούμε να τα ακούει  ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙΣ!
Εάν αυτά που ακούγονται, γράφονται και λέγονται είναι αλήθεια, τότε  το Κράτος Είναι Υποχρεωμένο να ρίξει φώς στα προβλήματα αυτά. Και βέβαια αμέσως να ζητήσει ΕΥΘΥΝΕΣ!
Εάν πάλι αυτές όλες οι ανακοινώσεις είναι ψευδείς και κακόβουλες, πάλι και τότε Το Κράτος Πρέπει να Επέμβει! Αλλιώς δεν μπορεί να γίνει πιστευτό πως άλλα ανακοινώνονται και άλλα γίνονται!
Δεν μπορώ να πιστέψω πως το επίσημο κράτος δεν παρακολουθεί τις δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο (blogs) η τις διάφορες συζητήσεις σε  τηλεοπτικά πάνελ η ακόμα και  ολόκληρα προγράμματα της τηλεόρασης. Και αυτό γίνεται πολλά χρόνια τώρα. Πάρα πολλά! Δεν είναι το φαινόμενο σημερινό. Εκείνο που είναι σημερινό είναι πως η κατάσταση αυτή συνεχίζεται.......Δυστυχώς!......
Δεν είμαι εγώ εκείνος ο οποίος θα βάλει τέλος σε όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα. Θεωρώ όμως πως είναι τουλάχιστον χρήσιμο, να διαθέτω όσο μπορώ τον χρόνο μου για κάποιο καλό όπως το θεωρώ εγώ. Όταν φτάσεις τα 72 χρόνια της Ζωής  σου, αγγίζεις την σκέψη πως πια, Πρέπει να βγάζεις από μέσα σου, ότι θεωρείς Κακό, έστω και  εάν αυτό πολλές φορές μπορεί να είναι και λάθος. Ο  αντίλογος είναι πάντα  ωφέλιμος. Η Διαφάνεια και η Αλήθεια είναι οι πυλώνες μιας Σωστής Δημοκρατίας. Όπως την επιθυμούμε όλοι μας και όχι όπως την ζούμε. Μόνο που την ευθύνη γι' αυτό την φέρουμε οι περισσότεροι από εμάς!.......