Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Luciano Pavarotti - 'O sole mio

Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Ave Maria | Alkistis Protopsalti - Ave Maria (Offi...

Από που να γεννηθεί η Αισιοδοξία;.......

Είναι πολύ λυπηρό, που στην αρχή του Χρόνου , αντί να απασχολείται η στήλη αυτή με κάποιο γεγονός επιτέλους ευχάριστο η τουλάχιστο αισιόδοξο, οδηγεί δικαιολογημένα  στην Απαισιοδοξία. Και ακόμα δεν ξεκίνησε καλά-καλά ο Καινούργιος Χρόνος 2017.
Από ότι καθημερινά ακούμε, ο προβληματισμός για το κλείσιμο της περίφημης πια Αξιολόγησης είναι ατέλειωτος. Και εκεί που "κολλάει" είναι πάλι  στον τρόπο φορολόγησης (αύξηση δηλαδή φόρων και μείωση των κύριων συντάξεων)!.....Το γνωστό πλέον τροπάριο "μαστίχα"!....
Στο μεγαλύτερο κομμάτι του Δυτικού Κόσμου, ΟΛΕΣ οι αποδείξεις εξόδων στα οποία υποβάλλεται ένας πολίτης υπολογίζονται στο τέλος της χρονιάς και φορολογείται μόνο το υπόλοιπο που έμεινε, εάν έμεινε και αυτό. Δεν εξαιρούνται ούτε η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η Τηλεφωνία γενικώς, όπως ΚΟΣΜΟΤΕ, ΝΟΒΑ, κ.λ.π. Οι αποδείξεις εισητηρίων στα ΜΜΜ, οι αποδείξεις Κοινοχρήστων και όποια άλλη απόδειξη εξόδων ΓΕΝΙΚΩΣ!
Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται το μαύρο χρήμα,  (αφού ο κάθε πολίτης φροντίζει να "χτίσει" το αφορολόγητό του όριο) και το Κράτος με πιο δίκαιο τρόπο εξασφαλίζει καλύτερα την μείωση της Φοροδιαφυγής!
Με τον τον τρόπο που ακούω να συζητείται το θέμα, ΠΑΛΙ, θα βρεθεί το Κράτος να μην μπορεί να αντιμετωπίσει την Φοροδιαφυγή αδικώντας τους περισσότερους Πολίτες.
Το να μην αντιγράφουμε τα καλά των Ξένων, σε συστήματα πιο δοκιμασμένα και επιτυχημένα σε όλους τους τομείς είναι ένα πρόβλημα πλέον της Νοοτροπίας μας!
Εκτός και εάν οι  εκάστοτε Πολιτικοί μας, δεν ενδιαφέρονται για τους πολλούς αλλά για τους ολίγους οι οποίοι ωφελούνται πάντα από πολύπλοκα   γραφειοκρατικά συστήματα! Πράγμα που δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά παίρνει θέση στο μυαλό μου συχνά η σκέψη αυτή.....
Δεν μπορούμε να γίνουμε πιο πρακτικοί και πιο αποδοτικοί αλλά και πιο εξυπηρετικοί στην καθημερινότητα τους Λαού μας;.......Γιατί υπάρχει και άλλος χρόνος για κάτι πιο ευχάριστο σε αυτήν την Ζωή, από το να μετράμε κάθε μέρα το τι θα πληρώσουμε και εάν μπορέσουμε να το κάνουμε! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το σκέφτεται αυτό;.....
Επιτέλους τον ΑΝΕΡΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ και τον ΜΚΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ και τον Επιχειρηματία μικρό η μεγάλο η τους παίρνει όλους η μπάλα και είναι ΟΛΟΙ  ΑΥΤΟΙ εχθροί της Κοινωνίας;......Από τους οποίους όμως αντλεί το Κράτος τα έσοδά του. Και αν λείψουν αυτοί, τότε και το Κράτος  ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....Ποιος είναι λοιπόν ο τελικός μας Στόχος;

La Paloma - Andre Rieu

Τι ποσά έχει λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ για τη διαχείριση του προσφυγικού

Τι ποσά έχει λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ για τη διαχείριση του προσφυγικού: Ευρωπαϊκή βοήθεια, ύψους 481,9 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και ανθρωπιστικής κρίσης έχει φτάσει από τις αρχές του 2015 στην Ελλάδα, από το συνολικό ποσό του 1,059 δισ. ευρώ που έχει δεσμευθεί έως το 2020....


Επειδή το άρθρο αναφαίρεται σε πολλά ποσά και το πως διαμοιράστηκαν για την Προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και σίγουρα χρειάζεται πολύ μελέτη αλλά και ανάλογη γνώση του θέματος, εγώ θα σταθώ σε ένα ερώτημα που εστιάζει μόνο στα 198 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν πως και σε ποιους.
Αυτά αναφαίρονται στην παράγραφο όπου εξηγεί την Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης της Ε.Ε που Διαχειρίζεται ο κ.Χρήστος Στυλιανίδης. Ο οποίος έχει χορηγήσει στην Ελλάδα από τις αρχές του 2016 198 εκατομμύρια ευρώ. Και Δικαιούχοι ήταν:
1) Η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, για τους Πρόσφυγες (UNHCR0,
2) 11Ευρωπαϊκές ΜΚΟ.
Και η ερώτηση Α είναι: Υπάρχει Έλεγχος σε όλη αυτήν την Διακίνηση των κεφαλαίων αυτών, ο οποίος να εξηγεί το σημερινό αποτέλεσμα π.χ στο Ελληνικό αλλά και σε ορισμένα HOT-SPOTS  στα νησιά; .......και
Β :Αυτές οι 11 ΜΚΟ, αλλά στην συνέχεια και όλες οι άλλες Ελληνικές και Ξένες  ελέγχονται αυστηρά;....γιατί η εντύπωση που δίνουν (από ότι ακούγεται), δεν πείθει για ένα τέτοιο πράγμα, σε σχέση με την συνολική εικόνα σήμερα των Προσφύγων αλλά και Μεταναστών.
Αφήστε που δεν μπορώ να κατανοήσω το γιατί δημιουργήθηκαν αυτές οι ΜΚΟ! Και εάν κάποιες Λειτουργούν Ανθρωπιστικά και νοικοκυρεμένα, σίγουρα υπάρχουν και "τρύπες"! Που πάντα τι συναντάμε όπου κυκλοφορεί χρήμα!
Πάντα επίστευα πως για την Ανθρώπινη Μέριμνα, υπεύθυνο ήταν ένα σωστό Κράτος και όχι ανεξέλεγκτα παρακλάδια "Ανθρωπιάς'!
Δυστυχώς το φαινόμενο είναι Διεθνές ....και όχι μόνο Ελληνικό!