Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Θαύμα της Φ'υσης!hope.pps - Google Drive

hope.pps - Google Drive

Διαβαίνοντας την άκρη γκρεμού!

Ώρες αγωνίας, μέρες που περνούν γρήγορα, προβλήματα που μεγαλώνουν συνεχώς. Δεν χρειαζότανε τόση  προκλητική και επιθετική στάση, του Δαυίδ απέναντι από τον Γολιάθ. Δεν χρειαζότανε τόση  επίδειξη  σιγουριάς! Ναι αισθανθήκαμε Υπερηφάνεια! Για πόσο όμως;
Ξεσηκώσαμε όλους τους Λαούς και μπράβο μας! Αλλά μην μας διαφεύγει, πως ο κάθε Λαός συμμετείχε στα αιτήματα της Ελλάδας, έχοντας στο βάθος του μυαλού του, το δικό του πρόβλημα.
Όλοι ψηφίζουν κατά της ατέλειωτης Λιτότητας! Όταν όμως ήρθε η ώρα να σταθούν (οι Κυβερνήσεις τους) απέναντι από τους Δανειστές, οι περισσότεροι  κάνανε στην άκρη. Και μας άφησαν σχεδόν μόνους. Αυτός είναι ο λόγος, που πάντα  θεωρούσα σαν απλός Πολίτης, πως εάν είμαστε Όλα  τα κόμματα μαζί σε μία κοινή  προσπάθεια αντιμετώπισης του Προβλήματος μας, οι εντυπώσεις θα ήταν καλύτερες! Κάνουμε δύο βασικά λάθη στο σκεπτικό μας.1) Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως οι κύριοι υπαίτιοι για την σημερινή  πολύ κακή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ  ΙΔΙΟΙ!2) Η  λαϊκή  ρήση "Πρέπει να προσέχουμε πολύ το που βάζουμε την υπογραφή μας και το "αυτό" μας είναι  απλά πολύ σοφή.3) Το ότι ψήφισε ο Λαός μία νέα Κυβέρνηση, ουδόλως μας δίνει δυστυχώς το δικαίωμα, να  αθετήσουμε τις προηγούμενες υπογραφές μας.4)Όλη αυτή η λανθασμένη μας αντίληψη, σίγουρα προσελκύει (και δικαίως) ψήφους, αλλά δεν υποχρεώνει τους Δανειστές, ν' αλλάξουν αποφάσεις. Ούτε και  τα "ξεσκίζω" τα μνημόνια και  δεν επιτρέπω σε καμιά "Τρόϊκα", να μας ελέγχει. Δάνειο χωρίς όρους και έλεγχο ΔΕΝ ΔΙΔΕΤΑΙ. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι απλοί Πολίτες! Τέτοιες αντιλήψεις είναι μόνο εντυπωσιακές "φωτοβολίδες" άνευ ουσίας.
Συμπέρασμα; Ηρεμία, Λογική, Καλός τρόπος και όχι προσωπικές προσβολές(εδώ κρίνομε πάντα μόνο το τι μας κάνουν και ποτέ το πως προκαλούμε και προσβάλουμε Εμείς!)
Ο χρεωμένος Πολίτης, ο Άνεργος, ο Μικροσυνταξιούχος, ο Επιχειρηματίας μικρός η μεγάλος που τον τσάκισε η Λιτότητα και η Έλλειψη Ρευστότητας  στην Αγορά, δεν κερδίζουν τίποτα. Αντίθετα απογοητεύονται και όταν πεισθούν πια, πως  τίποτα δεν αλλάζει από χειροκροτητές, ξαφνικά και μαζικά, γίνονται  αφόρητοι κριτές κατά της Κυβέρνησης.
Υπάρχει όμως ακόμα ελάχιστος χρόνος, η Κυβέρνηση, να επικεντρωθεί σε ότι μπορεί να πετύχει και να μην μένει κολλημένη , στο ότι αυτά που υποσχέθηκε ΟΛΑ , οφείλει να τα πράξει ΑΜΕΣΩΣ. Μπορεί αφού συμφωνήσει  έστω και  εάν υποχωρήσει  σε μερικές από τις επιδιώξεις της, να διορθώσει πια εκ των έσω και κατά την Διακυβέρνησή της, πολλά από τα προβλήματα που μαστίζουν δεκαετίες ολόκληρες την χώρα. Ο Λαός κατάλαβε και εκτίμησε τις προσπάθειες!
Περιμένει όμως Ασφάλεια, Σταθερότητα για να έχει ακόμα Ελπίδα για κάτι καλύτερο.
Την ζημιά που προκάλεσαν, όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις του άμεσου και απώτερου Παρελθόντος  Κανείς δεν μπορεί να τις διορθώσει  μονομιάς. Όποιος συνεχίζει να πιστεύει στην έξοδο της χώρας από την Ε.Ε, για να συνεχίσει με την Δραχμή, είναι μακράν νυχτωμένος!
Ούτε Κούβα είμαστε, ούτε Αργεντινή, ούτε Βόρεια Κορέα η άλλα παρεμφερή κράτη.
 Είμαστε η Ελλάδα, που αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι Μεγάλων Συμφερόντων, η οποία μπορεί να διεκδικήσει μία καλύτερη Ζωή για τους κατοίκους της.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ, πως το Πολιτικό κατεστημένο του Παρελθόντος, μας οδήγησε στο σημερινό οδυνηρό Παρόν. Και είναι 100% υπεύθυνο γι' αυτό! Και  πως η Κυβέρνηση τώρα είναι 100% υπεύθυνη, για το πως θα πορευτούμε στο Μέλλον! Σύνεση λοιπόν, Συγκράτηση, Λογική και πολύ Δουλειά, θα μας οδηγήσουν γρηγορότερα σε επιθυμητές Λύσεις Ουσίας!......ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!