Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Παρ' όλα αυτά....ας έχουμε μία Καλή Κυριακή!

Τώρα που διαβαίνω στην μεγάλη ηλικία μου (77 χρονών), αντιλαμβάνομαι πως έχω αρχίζει ήδη να μην μπορώ να "καταπιώ" εύκολα πολλά από αυτά που ακούω καθημερινά. Είναι και κάπως κατανοητό το πως χάνω όλα και περισσότερο, την ευκολία  να μεταφράσω πράγματα εικόνες και καταστάσεις με κάποια μεγαλύτερη δόση Αισιοδοξίας! Θεωρώ πως πολλές φορές "πνίγομαι" και χάνω την αναπνοή μου. Θέλεις αυτό να είναι και το αποτέλεσμα της απώλειας της μέχρι τώρα Υπομονής μου; αυτό είναι από εμένα δεκτό!......Αλλά τότε τι κάνω;....
Συμφωνώ με ότι ακούω και βλέπω;.......ΟΧΙ! Ένα πολύ μεγάλο ΟΧΙ!!!!
Και εξηγούμαι:
Είχαμε την επίσκεψη του Πλανητάρχη κ. Ομπάμα στην χώρα μας για πρώτη φορά. Και μάλιστα μόλις τελείωσε ουσιαστικά η Θητεία του στον Λευκό Οίκο σαν Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Η παρουσία του, η γενική συμπεριφορά του ήταν αντάξια της Θέσης του. Η λάμψη του σαν Προσωπικότητα, εκθαμβωτική. Ευγενής στο έπακρο, γνώστης καλός στις Δημόσιες Σχέσεις, με  απόλυτο την ευγένεια στον Χώρο που τον υποδέχεται με μεγάλη Σεμνότητα, ενός  Πολιτικού, ο οποίος σέβεται τον Χώρο που τον φιλοξενεί, κατόρθωσε να κερδίσει ολόκληρη την Ελλάδα με την Παρουσία του. Για την Χώρα μας η διαφήμιση, που της έγινε με την επίσκεψή του αλλά και με τους λόγους του, ήταν πολύ μεγαλύτερη, από οποιαδήποτε διαφημιστική προσπάθεια μπορεί να κάνει μία χώρα για τον Τουρισμό της. Και εδώ για όλα αυτά του χρωστάμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!
Ο κος Ομπάμα τελικά μάλλον βρίσκεται στην υψηλότερη θέση Παγκοσμίως, σε σχέση με άλλους πολλούς συναδέλφους του. Όλοι αυτοί πάντα είναι καλοί στις εμφανίσεις τους γενικά , αλλά εδώ έχουμε Πρόσωπο με ιδιαίτερα χαρίσματα! Και έως εδώ τα πήγαμε  πολύ καλά....
Έρχομαι τώρα στην εικόνα της χώρας μας.
Δεν κατάλαβα και δεν το χώνεψα ακόμα το πως η κυβέρνησή μας προσπάθησε να μας πείσει πως η επίσκεψη Ομπάμα, είναι αυστηρά επικεντρωμένη στην Μείωση  του Χρέους μας προς την Ε.Ε.!
Πως είναι δυνατόν  να χρωστάμε στην Ευρώπη (ενώ το ΔΝΤ (που υπάγεται στις ΗΠΑ) να μας πιέζει για άλλα επί πλέον μέτρα Λιτότητας και παράλληλα να ζητάει από την Ε.Ε Χαλάρωση, Μείωση, Επιμήκυνση ( η όπως άλοιώς θέλετε να το ονομάσετε αυτό) του Χρέους μας;.....
Οι Δανειστές μας είναι τα κράτη μέλη της Ε.Ε και βέβαια όχι οι ΗΠΑ! Πως θα γίνει αυτό;....άλλος δανείζει και άλλος ορίζει;.......ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ!
Εκεί που θα μπορούσαμε ίσως να ζητήσουμε από τον κ. Ομπάμα βοήθεια, ήταν να ζητούσε ο κ. Τσίπρας οικονομική Βοήθεια από τις ΗΠΑ, στο πρόβλημα των Προσφύγων αλλά και Μεταναστών! Γιατί  κακά τα ψέμματα δεν ήταν και οι ΗΠΑ  από τις κυριότερες αιτίες αυτού του προβλήματος αφού έγιναν τόσες επεμβάσεις σε Μουσουλμανικές Χώρες, οι οποίες και δημιούργησαν αυτήν την μεγάλη Φυγή εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων από τα βομβαρδισμένα σπίτια τους; Εννοείται πως και άλλα Ευρωπαϊκά κράτη και η Ρωσία, έχουν ανάλογες ευθύνες....Χτες όμως είχαμε εδώ τον κ. Ομπάμα. Θα μπορούσαμε επίσης να αναφερθούμε στα χρέη της Γερμανίας από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο για τις Πολεμικές Αποζημειώσεις για τις οποίες από ότι γνωρίζω(εκτός λάθους) πρωτοστάτησαν οι ΗΠΑ για να χαριστούν τότε!......
Το Λάθος όμως το έκανα και μεγάλο - μεγάλο!!! ΤΙΠΟΤΑ από αυτά δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε! Για τον πολύ απλούστατο λόγο πως δεν είχαμε "μούτρα" να τα ζητήσουμε! Αφού σπαταλήσαμε με τον χειρότερο τρόπο τα πλούτη της Χώρας μας. Σπαταλήσαμε εγκληματικά τα Οικονομικά της και τώρα ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΏΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ! 
Πρώτα από όλα θα έπρεπε να ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ και χωρίς Κομματικά Σύνδρομα και Φανατισμούς, να συμφωνήσουμε στο να Σώσουμε Πραγματικά την Πατρίδα μας, βάζοντας  στην ΑΚΡΗ την μέχρι τώρα  την ΑΠΟΛΥΤΗ και ΚΟΜΜΑΤΙΚΉ Νοοτροπία μας!
Με ικανά στελέχη από όλο το φάσμα της Χώρας και με Σοβαρότητα και Πολύ Δουλειά, απερίσπαστοι, από φανφαρονισμούς και κοπανιστό Αέρα, να σώσουμε την Ελλάδα!
Εάν το θέλουμε τότε ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Εάν όχι τότε απλά ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ! Και ο καθένας θ΄αναλάβει ΣΙΓΟΥΡΑ τις ευθύνες του!..... .