Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Το τέρας της Ακρίβειας!.....

 Το θέμα αφορά  για αρχή τις τιμές πώλησης της Γαλοπούλας τα Χριστούγεννα και του αρνιού το Πάσχα.
Οι παραγωγοί και οι όποιοι έμποροι ( στους οποίους πέφτει και η μεγαλύτερη ευθύνη) είναι καθήκον τους να οργανώσουν τις δράσεις τους και κάποτε βρε αδελφέ ν’ αναρωτηθούν το γιατί άλλοι (ξένοι) μπορούν και έχουν πιο φτηνά προϊόντα από τα ομοειδή δικά μας.

Και βέβαια γενικά μπορούνε να δικαιολογηθούνε πως υπάρχουν ορισμένες πιο δυσμενείς συνθήκες στους Έλληνες παραγωγούς από τους Ευρωπαίους. Αυτό όμως μέχρι κάποιου ορίου.
Όσα χρόνια είμαι στην Αθήνα και δεν είμαι λίγα (50 ακριβώς), αντικρίζω την ίδια κραυγαλέα τιμολογιακή συμπεριφορά κάθε Χριστούγεννα για την γαλοπούλα και κάθε Πάσχα για το αρνί.

Προχθές στην Βαρβάκειο Αγορά (την υποτιθέμενη πιο φτηνή αγορά της Αθήνας) η γαλοπούλα η Ελληνική! πωλείτο προς 6,90 και 7 ευρώ το κιλό ακόμα! Όταν η Ιταλική νωπή απόλυτα καθαρισμένη γαλοπούλα πωλείτο προς 2,90 ευρώ! το κιλό στα σούπερ-μαρκετ!

Λυπάμαι να πως εμείς οι περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές, επιμένουμε να μην σεβόμαστε τα ίδια τα χρήματά μας. Επειδή είμαι σίγουρος πως δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για το υψηλό κοστολόγιο της Ελληνικής γαλοπούλας, επιτέλους θα έπρεπε να αγοράσουμε οπωσδήποτε τις Ιταλικές γαλοπούλες, έτσι ώστε για μία χρονιά να δώσουμε ένα γερό μάθημα σε όλους εκείνους, οι οποίοι μας αντιμετωπίζουν για ηλίθιους !

Το ίδιο και χειρότερο γίνεται το Πάσχα. Εκεί εκμεταλλεύονται τον δήθεν πατριωτισμό μας, προσπαθώντας να «βαπτίσουν» με οποιοδήποτε τρόπο τα αρνιά εκ Βουλγαρίας κ.λ.π προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν την μεγάλη ζήτηση σε Ελληνικά αρνιά. Την στιγμή που τα Βουλγάρικα κοστίζουν σαφώς πιο φτηνά. Και έτσι από κάποια στιγμή και έπειτα, όσο πλησιάζει η Ανάσταση τότε όλα τ’ αρνιά προς πώληση εμφανίζονται όλα «βαπτισμένα» Ελληνικά. Και εμείς «υπερήφανοι» που θ’ απολαύσουμε το αρνάκι το Ελληνικό, απλά είμαστε οι ίδιοι τα θύματα της αδιόρθωτης νοοτροπίας μας.

Από το ερχόμενο λοιπόν Πάσχα θα αρχίζουμε να προτιμούμε το Βουλγάρικο αρνί και τα Χριστούγεννα την Ιταλική η Γαλλική γαλοπούλα! Και αυτό προτείνω να γίνεται μέχρι να βάλουν μυαλό, όλοι εκείνοι οι οποίοι επιμένουν να μας εκμεταλλεύονται, χρόνια τώρα.

Και να μην ξεχνάμε ποτέ πως το δικό μας πορτοφόλι πρέπει να το διαφυλάξουμε πρώτοι εμείς! Αν περιμένουμε τους άλλους,……..τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.




Περιμένω να δω του χρόνου το Πάσχα……..




Θα κατορθώσουμε να χτυπήσουμε το τέρας της Ακρίβειας;…….έστω αρχίζοντας από τ’ αρνί κι την γαλοπούλα…..Η αρχή να γίνει….