Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΗΡΕΜΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ!!!





SYNC BLOGS



Ένα κορίτσι  δέκα πέντε  χρονών και ένα αγοράκι  μόλις επτά, έχασαν τις ζωές τους τελείως άδικα  στο τριήμερο του Αγίου Πάσχα! Το κορίτσι πέθανε  από υπερβολική κατανάλωση  αλκολούχου ποτού (η ποτών), μέσα σε ένα μπαρ, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Το αγοράκι τραυματίστηκε θανάσιμα στο μάτι, από  ναυτική φωτοβολίδα  το βράδυ της  Ανάστασης  κοντά στον πατέρα του που έτυχε να είναι και ο παπάς της εκκλησίας της περιοχής του και  που ετοιμαζόταν  να εκφωνήσει το «Χριστός Ανέστη»! Μόλις το φώναξε, το παιδάκι έπεσε κάτω μισοπεθαμένο, για να πεθάνει τρεις μέρες μετά…….
Τέτοια γεγονότα ούτε   πρώτη φορά  μαθαίνουμε να γίνονται και λυπάμαι πως δεν θα είναι και η τελευταία. Και  αυτό γιατί είμαστε αποδεδειγμένα πια μία Κοινωνία, η οποία μπροστά στο ρημάδι το Κέρδος, δεν  διστάζουμε να θυσιάσουμε και ανθρώπους. Για το αλκοόλ και τα προβλήματά του, δεν υπάρχει κανένας μας που να μην τα γνωρίζει. Οι περισσότεροι νέοι μας σήμερα (εδώ και χρόνια άρχισε η μόδα αυτή), δεν θεωρεί τον εαυτόν της  «σύγχρονο» εάν δεν επισκέπτεται συχνά τα βραδινά στέκια, όπου τα περιβόητα σφηνάκια (νορμάλ η  μπόμπες), κάνουν πιένες! «Γίνεσαι η τουλάχιστον φαίνεσαι, περισσότερο Άνδρας η Γυναίκα, ανάλογα με τα πόσα τέτοια δηλητήρια μπορείς να πιείς»! Το ένα φέρνει το άλλο με όλα τα επακόλουθα. Για να καταλήξουνε στο τέλος  κανονικοί αλκοολικοί!Σε αυτό το σκεπτικό βέβαια τους νέους τους οδηγεί και η τηλεόραση που ούτε λίγο ούτε πολύ "γαλουχίζει" τους νέους μας με τα μηνύματα που περνάει μέσα από αρκετά πρόχειρα σήριαλ. Όπου μέσα απ' το σενάριο παρουσιάζει τους νέους όλους, ωραίους καλοντυμένους να σκέπτονται μόνο τα αισθηματικά τους, με ένα τσιγάρο στο χέρι και ένα ουϊσκυ ον δε ροκς στο άλλο!.... Ωραία παλάτια για σπίτια με πισίνα κ.λ.π.
Ούτε για μεροκάματο γίνεται κουβέντα, αλλά ούτε και για άλλες καθημερινές υποχρεώσεις των νορμάλ  ανθρώπων του σήμερα. Τους δείχνει δηλαδή μία  Εικονική Πραγματικότητα! Και όταν την συγκρίνουν με την πραγματική δική τους τότε έρχεται η αναμενόμενη σίγουρα κατάθλιψη!
Με ποιο δικαίωμα, ο επιχειρηματίας αυτός  πούλησε στην κοπελίτσα των δέκα πέντε χρονών, ποτά;….Ο νόμος είναι ξεκάθαρος! Αλλά  και ποιος σε αυτήν την χώρα σέβεται τους Νόμους:…..
Το πρόβλημα είναι η τιμωρία τις πιο πολλές φορές, που επιβάλλει η Δικαιοσύνη. Είναι μικρά η μεγάλα πρόστιμα. Αλλά με τέτοια τιμωρία ο  «εθισμένος» στην παρανομία δεν τιθασεύεται. Αντίθετα υπολογίζει την οικονομική του ζημιά και την «φορτώνει» στους επόμενους πελάτες του με πρόσθετες τιμές, η  το χειρότερο νοθεύει τα προσφερόμενα ποτά!.....Η  λύση;……Μόνο μία!
Κλείσιμο της παράνομης αυτής αλλά και επικίνδυνης για τον πολίτη επιχείρηση! Αποκλεισμός του επιχειρηματία αυτού  από παρεμφερή επιχείρηση εφ’ όρου ζωής στην Ελλάδα. Μεγάλο  πρόστιμο και καθόλου  φυλάκιση! Δεν είναι δυνατόν τέτοιου είδους παράνομους να τους τρέφει το Κράτος! Οι φυλακές στην Ελλάδα να είναι μόνο για  τους δολοφόνους! Αυτά ώσπου να οργανωθούν φυλακές, μέσα στις οποίες  οι  διάφοροι του είδους  αυτού εγκληματίες, να  εργάζονται καθημερινά σε παραγωγές με φτηνό κόστος, για να ξεπληρώσουν ακριβά την παρανομία τους.
Τώρα για τα πυροτεχνήματα όλα αυτά που εκρήγνυνται κάθε Ανάσταση και νομίζει κανείς, πως είμαστε  στο Βιετνάμ εν καιρώ πολέμου, τι να πω, πρέπει πια να ντρέπονται, οι όποιοι ευθύνονται που  ακόμα κυκλοφορούν δήθεν παράνομα, όλα αυτά τα επικίνδυνα κατασκευάσματα.
Ως πότε αυτή η ΑΠΡΑΞΙΑ,  θα σκοτώνει  αθώους πολίτες σε αυτήν την χώρα; Ως πότε θα θρηνούμε θύματα επειδή μερικοί επιμένουν να ζουν εις βάρος των άλλων;…..Αλλά  πρώτοι οι Πολιτικοί μας πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία!  Πρώτοι αυτοί πρέπει να σέβονται τους Νόμους (κάτι που δεν γίνεται μέχρι αυτήν την ώρα). Πρώτοι αυτοί να  δικαιολογήσουν με Πόθεν Έσχες   την όποια περιουσία τους και να μην κρύβονται πίσω από τον αισχρό Νόμο Περί Ασυλίας Βουλευτών! Αφού υπάρχει αυτό το  απλό «Πόθεν Εσχες», γιατί χρειάζονται  διάφορες προανακριτικές κ.λ.π. επιτροπές;……Έτσι ώστε να ξεχωρίσουν και τα "χλωρά" από τα "ξερά"! Και να απαλλαγούν και πολιτικοί οι οποίοι δεν συμμετείχαν σε κανένα παρατράγουδο.
Μόνο τότε  ο κάθε πολίτης θα αισθανθεί  καλά στο πετσί του, τον Νόμο όταν πειστεί για τα καλά πως  το  Κράτος δεν αστειεύεται. Είναι δυνατό και Αμείλικτο  στην Παρανομία………
Είναι καιρός πια να σοβαρευτούμε και  ν’ αφήσουμε κατά μέρος τον Ωχαδερφισμό. Άλλα θύματα δεν  δεχόμαστε πια να έχουμε λόγω  μη  σεβασμού στους Νόμους! Αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό;………..