Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Τίποτα δεν αλλάζει σε αυτήν την Χώρα. Πρωτοστατεί το Κομματικό Συμφέρον! Και η Χώρα ας πάει κατά Διαβόλου!!!

Θέλουμε δήθεν τον Τουρισμό;…. Παραμύθια! και Ψέματα!
Και αυτό γιατί όσα χρόνια ζω στην Ελλάδα τα σκουπίδια και οι χωματερές ήταν πάντα εκεί άλυτα προβλήματα. Εμείς μόνο μέσα στο σπίτι μας ενδιαφερόμαστε για την Καθαριότητα! Όλες τις υπόλοιπες βρομιές τις πετάμε στα μούτρα του άλλου! Σιγά τα λάχανα! Έτσι «γουστάρω» (αυτή η έκφραση μ’ εκνευρίζει), «έτσι κάνω». Γούστο μου και καπέλο μου!
Αφήσαμε τα περισσότερα Ξενοδοχεία να γίνουν «all inclusive»! Που σημαίνει Διαμονή με πλήρη Διατροφή και ελεύθερη κατανάλωση αναψυκτικών και ποτών. Με αποτέλεσμα η ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και η ποιότητα τροφίμων και ποτών να είναι πολύ κατώτερη. Οπότε και η ελεύθερη κατανάλωση να μην είναι μεγάλη. Σε μερικά είδη μάλιστα όπως η μπύρα (κατώτερης ποιότητας), μηδαμινή!
Όλα αυτά μεθοδεύτηκαν με στόχο να γεμίζουν τα πάμπολλα μεγάλα ξενοδοχεία. Αυτό όμως είναι αδύνατον γιατί πολύ απλά ο ακριβός Τουρίστας διαλέγει καλύτερες μονάδες και σαφώς μικρότερες.
Και ενώ σε αριθμούς η Χώρα «βουλιάζει» από μέτριας οικονομικής δυνατότητας πελάτες, εκτός των ξενοδοχείων δεν κινούνται και όλες οι γύρω περιοχές που είναι κακώς πολύ γεμάτες από ταβέρνες και μπαρ! Οι περισσότερες όμως από τις επιχειρήσεις αυτές στόχεβαν να βγάλουν τα λεφτά της χρονιάς τους μέσα σε 2 μήνες……. Γιατί πολύ απλά έκλεβαν τους πελάτες τους! Θα θυμάστε που πιάστηκαν ταβέρνες με διπλούς καταλόγους τιμών! Άλλος έφερε το διακριτικό Ξ (ξένοι πελάτες) και άλλος με Ε (για τους Έλληνες)! Αυτοί  τώρα διαμαρτύρονται για τα Ξενοδοχεία (all inclusive)!
Και τώρα με τα σκουπίδια και τους σκουπιδότοπους! Πόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια;….
Και μετά βγαίνει Υπουργός Τουρισμού και κομπάζει πως επί της εποχής της οι τουρίστες αυξήθηκαν και θα φτάσουν ακόμα και τα 30 εκατομμύρια!
Και τι να τους κάνουμε τόσους τουρίστες, όταν ότι καταναλώνουν σε τρόφιμα αυτοί, αλλά και ότι χρειάζονται οι Ξενοδοχειακές και άλλες επιχειρήσεις από εξοπλισμό, εισάγονται σχεδόν τα 60-70% των αναγκών τους;..
Όταν η μαύρη εργασία οργιάζει με τρελούς αριθμούς, αφού προσπαθούν οι επιχειρηματίες με μικρότερες τιμές να κερδίσουν πολλαπλάσια από πριν , χωρίς να κόπτονται για ποιότητα σε υπηρεσίες και τρόφιμα και ποτά! Η Μαύρη Εργασία τους αποζημιώνει με το παραπάνω αλλά «τρώει» συγχρόνως τις σάρκες του μοναδικού Εθνικού μας Προϊόντος;….. Και μέσα σε όλη αυτήν τη τρέλα, οι δυστυχείς τίμιοι επαγγελματίες (ένα 15% περίπου) μεγάλες μονάδες και μικρές, που σέβονται την Χώρα, το Επάγγελμά τους (Λειτούργημα) και το προσωπικό τους (γιατί μόνο     έτσι φτιάχνουν ποιοτικό προσωπικό το οποίο βασίζεται σε μία εργασία εποχική μεν αλλά πολύ πιο Ανθρώπινη), στηρίζοντας με σοβαρότητα την Διαμονή των πελατών τους, στοχεύοντας, όχι μόνο στο Τώρα, αλλά στο Μέλλον!
Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί, που θα στηρίξουν τον Τουρισμό μας, επενδύοντας στα Γεωργικά και Κτηνοτροφικά προϊόντα, στην καλή κατάσταση του οδικού δικτύου, στην  καλή λειτουργία των Νοσοκομείων, στην          Ουσιαστική Καθαριότητα, μέσα σε ένα Περιβάλλον Ασφάλειας και Ησυχίας;
Πότε αυτός ο Τόπος θα ξεστραβωθεί να δει το πραγματικό του Συμφέρον; Εκμεταλλευόμενος αυτά τα υπέροχα Δώρα που μας χάρισε η Φύση;….
Επενδύοντας, στην Καθαριότητα, στην Πειθαρχία, στις Υποχρεώσεις μας σαν πολίτες και όχι μόνο στα Δικαιώματα; Πότε…. Πότε η έννοια της ΑΣΥΛIΑΣ, θα εκλείψει  από το Λεξιλόγιό μας και την Νοοτροπία μας. Πότε θα αισθανθούμε το Καλό του ΕΜΕΙΣ και θα αποβάλλουμε το εμετικό πια ΕΓΩ μας;……..

Ας καταφέρουν ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ να σώσουν τις πόλεις μας από τα σκουπίδια! ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ!!!!!!!