Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Και πάλι μετά από τόσα, εμείς εκεί, ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ!......


Τι να κάνουμε άλλο πια;…..Είναι φανερό πως θέλουμε να καλυτερέψει η κατάσταση, αλλά ΕΜΕΙΣ, να μείνουμε όπως ΑΚΡΙΒΩΣ είμαστε και πριν. Αυτό αφορά τους περισσότερους πολίτες, γιατί οι υπόλοιποι (που και αυτοί αμάρτησαν πολύ λιγότερο ίσως γιατί δεν τους δόθηκε η ευκαιρία), πληρώνουν ανέκαθεν για όλους τους άλλους! Αυτά όλα τα γνωρίζουμε από έξω και ανακατωτά! Όλοι μας! Και τι γίνεται που όλοι τα γνωρίζουν;…..Σχεδόν τίποτα! Εκείνο που συμφωνούμε οι περισσότεροι και που προσπαθούμε μέσα από αυτό να δικαιολογήσουμε τα πάντα, είναι το γνωστό «οι ξένοι μας έχουν βάλει στο μάτι να μας καταστρέψουν»! Πάντα οι «άλλοι» φταίνε! Ποτέ ΕΜΕΙΣ! Π.χ  στην Κομοτηνή που κάποιος καταστηματάρχης, «έσπασε» κυριολεκτικά στο ξύλο έναν φοιτητή, επειδή αυτός έκανε το έγκλημα να ζητήσει απόδειξη για την κατανάλωσή του! Και ακούω να το συζητούν ακόμα το γεγονός, Αστυνομία, Δήμος, Περιφέρεια  και ούτω καθεξής, χωρίς ακόμα να γίνει καμία ενέργεια κατά  του καταστηματάρχη. Εάν βέβαια έχει βεβαιωθεί το γεγονός. Σε μία δεύτερη περίπτωση σχετικά με τις φορολογικές υποχρεώσεις, σε μία ταβέρνα, όπου συνάντησα ένα γκρουπ φίλων και γνωστών, αφού  τελειώσαμε το γεύμα μας και ζητήσαμε τον λογαριασμό, τα τραπέζια όλα, εφοδιαστήκανε με δελτία παραγγελιών αντί των νομίμων αποδείξεων. Όταν ζήτησα τον κανονικό λογαριασμό, ΑΜΕΣΩΣ σε δύο λεπτά (γιατί εκείνη την ώρα τον χτύπησαν στην μηχανή), μου τον έφεραν! Και αυτό παρακίνησε διπλανούς μου και ζήτησαν και αυτοί το ίδιο. Αυτό δηλαδή έγινε μόνο σε όσους ζήτησαν την αλλαγή του δελτίου παραγγελίας με τον κανονικό λογαριασμό. Που σημαίνει πως ΑΚΟΜΑ, δεν δεχόμαστε να  αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ναι καλοί οι Νόμοι, αλλά μόνο για όλους τους άλλους!
Να αναφέρω το τι γίνεται πάλι στην Ζάκυνθο, την ώρα που πήγε ν’ αρχίσει η εκδίκαση σχετικά με την προσπάθεια εμπρησμού οικονομικών αρχείων του Δήμου κάποιας περιόδου;…Θα το ακούσατε σίγουρα! Κάποιος γνωστός η συγγενής του προηγούμενου Δημάρχου, (ο οποίος κατηγορείται για σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες επί Δημαρχίας του), ΒΡΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ, όπου πήγε να το προετοιμάσει για καλλιέργεια, θαμμένα μισοκαμμένα έγγραφα του Δήμου! Και η υπόθεση βέβαια αναστέλλει την εκδίκαση μέχρι να εξετασθούν τα έγγραφα αυτά! Και η ιστορία τραβάει σχοινί-κορδόνι! Και ο Δήμος μόλις και μετά δυσκολίας αντιμετωπίζει, πολύ δύσκολα τις οικονομικές του υποχρεώσεις, γιατί μιλάμε για αφαίρεση μεγάλων ποσών από το ταμείο του Δήμου!,,,,,,
Μία Τρίτη περίπτωση, που αφορά την Τουριστική μας συμπεριφορά, στο θέμα των Μουσείων μας, συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα  στα Μεσόγεια. Όταν το ίδιο γκρουπ Ελλήνων που συνάντησα στην προηγούμενη ταβέρνα, επισκέφτηκε πριν ένα πολύ γνωστό Ιδιωτικό Μουσείο. Στο διαδύκτιο πληροφορούσε τους επισκέπτες, πως οι τιμές εισόδου για τα παιδιά και τους άνω των 65 χρονών, ήταν 3 ευρώ. Στους υπόλοιπους 5 ευρώ κατ’ άτομο. Και όμως στο γκρουπ ζήτησε 5 ευρώ κατ’ άτομο, όταν όλοι τους οι επισκέπτες αυτού του γκρουπ ήταν άνω των 65 χρονών. Φυσικά το γκρουπ απεχώρησε μη δεχόμενο αυτήν την συμπεριφορά. Αφού το έμαθα στην ταβέρνα, όπου και συναντήθηκα με το γκρουπ, την επομένη, επικοινώνησα μέσω email με το Μουσείο και ερώτησα γιατί συνέβηκε αυτό. Η απάντηση του  ιδιοκτήτη του Μουσείου, ήταν πολύ ευγενική και ζητούσε να τον συγχωρέσουμε, γιατί είχε αλλάξει τις τιμές και δεν το έκανε έγκαιρα αυτό στην  διαφήμισή του στο διαδίκτιο! Με  αυτές τις «φτηνές «δικαιολογίες» έχουμε την απαίτηση, να  σεβόμαστε τους πελάτες μας. Όταν στους Έλληνες φερόμαστε έτσι, ας υπολογίσουμε πως μερικοί αντιμετωπίζουν τους ξένους!
Όλα τα ανωτέρω δεν γράφτηκαν, για να επαναλάβουμε γνωστές συμπεριφορές και μετά να τα ξεχάσουμε όλα! Εκείνο που ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  να γίνει είναι να αλλάξει και να ενεργοποιηθεί Ο ΝΟΜΟΣ  με τρόπο ΡΙΖΙΚΟ!
Όλες οι παραπάνω απαράδεκτες συμπεριφορές, εκτός του ότι είναι παράνομες και κάνουν κακό στο σύνολο των πολιτών, εκεί που κάνουν τρομερά μεγάλη ζημιά είναι, στον Τουρισμό μας, την μοναδική Βιομηχανία μας! Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια! Ας πετάξει το Κράτος έξω και γρήγορα, όσους συνεχίζουν την Παρανομία και την απαράδεκτη συμπεριφορά. Αφαιρώντας άδειες για ένα αρκετό διάστημα! Κλείνοντας καταστήματα, όπου επαναλαμβάνεται αυτή η παρανομία! Δεν μπορούν όλοι οι επιχειρηματίες, να μπαίνουν στο ίδιο καλάθι! Η Αγορά Πρέπει ν’ ανασάνει!
Εκείνο όμως που είναι απαραίτητο για ν ’   αλλάξει αυτή η νοοτροπία, είναι πολύ γρήγορα το Κράτος ν’ αποδώσει τις όποιες ευθύνες, που πριν από όλα  αποδίδονται στους πολιτικούς αλλά και σε πολίτες που  συνεργάστηκαν μαζί τους και έφεραν την χώρα εκεί που την έφεραν. Από τις κεφαλές να γίνει η αρχή και όχι από τα πόδια!......
Και εκεί που πήγα να κλείσω, πληροφορούμαι τώρα και ένα άλλο γεγονός στην Μύκονο! Φαίνεται πως υπάρχει ένα σκάνδαλο σχετικά με την  ταμειακή κατάσταση του Δήμου, της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ! Μία παρόμοια υπόθεση «Παπαγεωργόπουλου» φαίνεται να υπάρχει και στο νησί της Μυκόνου!...
Αν δε και εσείς προσπαθήσετε ν’ απογράψετε τα όσα συναντάτε παρόμοια περιστατικά στην καθημερινότητά σας…..τότε, θα σημειωθεί «μποτιλιάρισμα»  της Διαφθοράς στο διαδίκτυο……….
Έλληνες ατέλειωτοι, αμετανόητοι, επίμονοι και τελικά επικίνδυνοι!.....