Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ Ο ΒΟΘΡΟΣ!......



SYNC BLOGS



Και η δυσωδία άρχισε ν’ απλώνεται παντού! Δεν φτάνει η τραγική καθημερινότητα, έχουμε τώρα και τα πρώτα δείγματα  αποτελεσμάτων (το ένα επάνω στο άλλο),από τον έλεγχο της κακοδιαχείρισης των Δημοσίων πόρων. Και που και αυτόν τον ρημάδι τον έλεγχο, χρειαζόταν  η πίεση των Γερμανών και άλλων δανειοληπτών μας, για ν’ αποφασίσομε να τον αρχίσουμε επί τέλους! Και αναφέρομαι σαν δείγμα την τραγική αποκάλυψη στο νησί της Ζακύνθου, όπου ένα στημένο καρτέλ έκδοσης πιστοποιητικών αναπηρίας από τύφλωση, απομυζούσε τους   πόρους της Πρόνοιας, την ίδια ώρα, που αρκετοί συμπολίτες μας, πραγματικοί ανάπηροι συνωστίζονται για ν’ αποδείξουν την ουσιαστική αναπηρία τους. Εννοείται πως σίγουρα τέτοια εγκλήματα θ’ αποδειχτούν και αλλού. Απλά στην Ζάκυνθο με τους 700 τυφλούς! Το πράγμα φάνταζε πολύ προκλητικά.
Το μεγάλο επίσης σκάνδαλο, που ακούστηκε στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Ευαγγελάτου στο Σκάϊ (όπου και ξετυλίχτηκε όλη αυτή η καταγγελία  για το πρόβλημα τυφλών της Ζακύνθου), ήταν το ότι από κάποιο έτος νομίζω αρχές του 2004, η Πολιτεία, είχε αρχίσει να σκέπτεται να ελέγξει με ηλεκτρονική διασταύρωση την όλη κατάσταση των επιδομάτων  αναπηρίας. Και πως από τότε άκουσον–άκουσον διατέθηκαν 7 περίπου εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και σπαταλήθηκαν χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο κ Ευαγγελάτος είχε προσκαλέσει στη εκπομπή και δύο πολιτικούς. Τον κ. Μπόλαρη (υφυπουργό Υγείας)  από το ΠΑΣΟΚ και τον κ.Γιακουμάτο  (ανεξάρτητο βουλευτή τώρα που ανήκε στην Νέα Δημοκρατία). Ο μεν πρώτος είπε πως κατάφερε το Υπουργείο μόλις τώρα να φτάσει σε ουσιαστικό έλεγχο, διότι μπήκε επί τέλους μπροστά το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου και συνεχώς απλώνεται σε όλη την Επικράτεια. Ο  κ. Γιακουμάτος με μία απερίγραπτη άνεση, αμύνθηκε των ευθυνών του (ως συμμετέχων σε προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ), τονίζοντας και με στόμφο, πως εκείνος τα έλεγε στην Κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς εκείνη δεν προχωρούσε σε τίποτα σχετικά με τους ελέγχους. «Και τι να έκανα εγώ;» μας ερώτησε.
«Γι’ αυτό και η ΝΔ έχασε τις εκλογές! Τιμωρηθήκαμε γι’ αυτό!» Και μάλιστα έδειξε να ικανοποιείται από την απάντησή του, αφού δικαιολόγησε με αυτόν τον τρόπο τον εαυτόν του.
Και  εδώ είναι το μεγάλο  και ασυγχώρητο έγκλημα των Πολιτικών μας, στην περίπτωση  μας του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας!
Άφησαν τον τόπο ανεξέλεγκτο, δίνοντας δικαίωμα ποιος γνωρίζει σε πόσες εκατοντάδες χιλιάδες «αρουραίων», με την ανοχή η και ίσως αποδειχτεί σίγουρα και σύμπραξη (άρα και επί πλέον συνευθύνη) με το Πολιτικό Σύστημα. Δεν είναι σίγουρα όλοι οι πολιτικοί υπεύθυνοι. Είναι όμως  υπεύθυνοι, όσοι συμμετείχαν σε Κυβερνητικά κλιμάκια και ανέχονταν την κατάσταση. Όταν είσαι  Πολιτικός στέλεχος, λειτουργός δηλαδή της Κοινωνίας, πως να το κάνουμε οι ευθύνες είναι και πολλές και μεγάλες!
Εδώ βοούσε ο τόπος επί δεκαετίες, για την Διαφθορά!......
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, σήμερα που και οι συντάξεις μειώθηκαν και οι μισθοί πετσοκόφτηκαν και η Ανεργία γιγαντώθηκε επικίνδυνα με τραγικά κοινωνικά επακόλουθα,    ΕΙΝΑΙ  ΑΝΑΓΚΗ πραγματικά το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο! Όσοι εκμεταλλεύθηκαν  διάφορες καταστάσεις, ΠΡΕΠΕΙ να επιστρέψουν με το αζημίωτο  ότι καρπώθηκαν παράνομα. Ακόμα και σε δημεύσεις περιουσιών Πρέπει η Πολιτεία να προχωρήσει προκειμένου να διασφαλίσει την μείωση της κρατικής ζημίας. Όσοι δε πολιτικοί συμμετείχαν στην ΑΠΡΑΞΙΑ του Κράτους επ’ ωφελεία των  «τρωκτικών» δια νόμου πλέον πρέπει ν’ αποβάλλονται από την Βουλή και από το δικαίωμα μιας μελλοντικής υποψηφιότητας σε οποιαδήποτε Κρατική θέση! Διαμαρτυρίες θα υπάρξουν, αντιστάσεις θα γιγαντωθούν, αλλά η πραγματική Δημοκρατία Πρέπει να έχει και το Σθένος και την Δύναμη, να επιβάλλει τον πέλεκυ, για να περισώσει και την Αξιοπρέπεια του Έθνους, υποστηρίζοντας την Δικαιοσύνη και την Ισονομία για τους πολίτες. Αυτούς οι οποίοι και δεν παρανόμησαν, αλλά και αγογγύστως συνεχώς  πληρώνουν για λάθη και εγκλήματα άλλων. Αρκετά με το θράσος, που διαχέεται σε όλη την Κοινωνία!
Όλα αυτά βέβαια και δύσκολα είναι και χρειάζεται ο κατάλληλος χρόνος. Ο Λαός γνωρίζοντας πια  το πρόβλημα, θα βρει τον τρόπο, έστω και σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία, να αποκλείσει από την Βουλή ένα μέρος τουλάχιστον από εκείνους που ακούστηκε έστω πως δεν «λειτούργησαν» σωστά! Δεν θα επέλθει η πλήρης κάθαρση του συστήματος. Αλλά θα δοθεί μία γεύση, η οποία θα δείχνει πως από εδώ και πέρα, μόνο όσοι  πραγματικά αγωνίζονται για το καλό της πατρίδας (αδιάφορο ποιου κόμματος), αυτούς ο Λαός θα υποστηρίζει................

Σημ:  Η  Γερμανία να ενδιαφερθεί για την εξόφληση των Πολεμικών Αποζημιώσεων προς την Ελλάδα! Όταν χρωστάει κανείς και δεν εξοφλεί  με το έτσι θέλω  αυτόν στον οποίο χρωστάει, είναι και αυτό μία μορφή Διαφθοράς από μέρους της! Για να λέμε και το σωστό!.....