Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΟΤΑΝ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ , ΠΟΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!

Πονάμε πολύ, αν και βρισκόμαστε μακριά της. Η αγάπη  και το ενδιαφέρον για όσους γεννήθηκαν εκεί δεν παύει ποτέ! Αντίθετα  μεγαλώνει και  αναγκαστικά συμπάσχουμε! Ο ομφάλιος λώρος, που μας ενώνει, ποτέ δεν αποκόπτεται! Θα τον κουβαλάμε μαζί μας, όπου και εάν βρεθούμε, όπου και αν πάμε!
Σήμερα όπως και πάρα πολλά κράτη στον Κόσμο μας (αυτόν τον Κόσμο που φτιάξαμε), οι Κρίσεις είναι διαφορετικές αλλά το ίδιο επίπονες! Εμείς με την μεγάλη μας Οικονομική Κρίση (όπως και αρκετά και πιο μεγάλα κράτη από το δικό μας), ζούμε μια απίστευτη Καθημερινότητα, κυριολεκτικά «βομβαρδισμένοι» από καθημερινές ειδήσεις, οι οποίες μας γεμίζουν μιζέρια και το χειρότερο Ανασφάλεια για το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονών μας! Είναι ιστορικά πια αποδεδειγμένο, πως οι «καλές ημέρες» στον Κόσμο δεν κρατούν επάνω από πενήντα περίπου χρόνια! Η πόλεμοι ακολουθούν η  αφάνταστη μιζέρια. Στην περίπτωσή μας, με μεγάλη Προχειρότητα, αμελήσαμε να εκμεταλλευτούμε τα χρήσιμα χρόνια της Ειρήνης. Και επιπόλαια τα ξοδέψαμε σε μία υπερκατανάλωση χωρίς να στήσουμε εκείνες τις υποδομές, που θα μας εξασφάλιζαν ένα πιο σταθερό Μέλλον! Κατηγορούμε τους πολιτικούς μας, τους οποίους όμως Εμείς στηρίξαμε, με Φανατισμό και Πάθος παραβλέποντας ανόητα, πως όλοι αυτοί, ανήκαν στον Λαό μας και δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι, σαν «άγγελοι Κυρίου»! Εθιστήκαμε στην Προχειρότητα στην Αρπαχτή της στιγμής και αφήσαμε στην τύχη το Μέλλον μας! Και τώρα πληρώνουμε τα λάθη διαλέγοντας ν’ ακολουθήσουμε αναγκαστικά το τι λένε  αυτοί, που είναι Κυβερνήτες, όχι γιατί είναι οι καλύτεροι, αλλά είναι οι κακοί με διαφορά από τους χειρότερους! Και οι οποίοι χειρότεροι,, χωρίς καμία ευθύνη, Τώρα έχουν τις λύσεις στο τσεπάκι τους!
Ας γυρίσουμε όμως στην Ισμαηλία μας! Την Παραδεισένια Κηπούπολη, το Αστέρι της Διώρυγας του Σουέζ! Εκεί όπου τώρα ο κόσμος, ζει μέσα σε μία ατέλειωτη ταραχή και κίνδυνο. Μοιρασμένος με φανατισμό ο Λαός σε φανατικούς Μουσουλμάνους και τους πιο μετριόφρονες! Εμφύλιος πολιτών με Φανατική και Θρησκευτική Αντιπαλότητα! Ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν Λαό! Έναν Λαό που μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει ενωμένος, να αναπτύξει Τον Δημόσιο Πλούτο του, που είναι άφθονος, αλλά μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσε να καλυτερέψει την Ζωή των πολιτών του. Η  έλλειψη μόρφωσης στον Λαό μαζί με το ζεστό κλίμα και με την επίμονη καθοδήγηση του Λαού σε Θρησκευτικούς φανατισμούς (ο πιο εύκολος τρόπος να ποδηγετήσουν τα διάφορα συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού), για να εκμεταλλευτούν αυτόν τον ίδιο τον Λαό, έφεραν τα σημερινά αποτελέσματα.
Ο Αγροτικός φιλήσυχος και φιλόξενος Αιγύπτιος, τώρα  μετατρέπεται σε έναν απείθαρχο τρομοκράτη, εθισμένος στο μίσος, χωρίς εξήγηση και καμία λογική. Η ψαλίδα ανάμεσα στο μικρό σώμα των πλουσίων και των υπολοίπων πολιτών συνεχώς άνοιγε επικίνδυνα! Και εκείνος  που πεινάει πολύ εύκολα, αφού έτσι κι’ αλλιώς δεν έχει να χάσει τίποτα άλλο μετατρέπεται σε επικίνδυνο τρομοκράτη. Οι λεγόμενες Μεγάλες Δυνάμεις, δεν είναι αμέτοχες σε τέτοιες καταστάσεις κρατών! Μάθαμε για το Αφγανιστάν, το Ιράκ την Λιβύη και την Συρία όπου ο αφανισμός  ενός Λαού συνεχίζεται!   Το «μεγάλο ψάρι» πάντα και δια παντός θα τρώει το μικρό!....Είναι ο κανόνας της Ζούγκλας στην Ζωή και του Ανθρώπου!.....

Ελπίζω το κακό στην όμορφη χώρα του Νείλου να σταματήσει και να επικρατήσει η κοινή Ανθρώπινη Λογική και όχι η Λογική του Ανόητου Φανατισμού! Τα εγκλήματα των Λαών πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσουν! Γιατί η Βία θρέφει την μεγαλύτερη Βία! Εάν πεισθεί ο πεινασμένος στην Γη  πως στην άλλη Ζωή θα χορτάσει πιλάφι, τότε το Κακό θα γενικευτεί ανεπανόρθωτα! Θέλω να πιστεύω πως  οι Κυβερνήτες των Χριστιανικών Λαών θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα ουσιαστικά (εάν υπάρχουν) Πιστεύω τους! Αλλιώς ο φόβος θα πλημμυρίσει την Γη! Αυτοί έχουν την Δυνατότητα να λύσουν αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα. Όλοι μας για να υπάρχουμε, οφείλουμε να στηρίζουμε και τους διπλανούς μας! Αλλοίμονο εάν  συνεχίζουμε εμείς οι «Ανεπτυγμένοι» να εθελοτυφλούμε!...