Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΤΟΥ!

Και  μια και βρισκόμαστε στις αρχές του Χρόνου 2010, καλό είναι να αναφερθούμε και σε μερικές Ανθρώπινες Δράσεις, που Πρέπει πάντα να τις τονίζουμε.
Αφορά τον ήρωα ιερέα κ.Παπαντώνη Παπανικολάου με την πρεσβυτέρα του, που  διέθεσαν την ζωή τους στην ανακούφιση των αδυνάτων παιδιών.
Η "Κιβωτός" είναι  η φωλιά που δημιούργησαν με την προσωπική τους ατέλειωτη προσφορά αλλά και με την βοήθεια εθελοντών και άλλων.
Στον Κολωνό ο Άγιος αυτός Άνθρωπος στην ουσία την έννοιας και η πρεσβυτέρα του, με τον τρόπο τους, τον μόχθο τους καλύπτουν ανάγκες Ζωής ανθρώπων αδυνάτων. Αδιαφόρου χρώματος και Θρησκείας. Χωρίς ρατσισμούς και ανούσιους εθνικισμούς, προσφέρουν σαν πραγματικοί πλέον Χριστιανοί (βεβαίως με την βοήθεια όσους κατάφεραν να πείσουν) μία Κιβωτό Ασφάλειας και Ηρεμίας. 
Μαζί με το Χαμόγελο του Παιδιού και άλλες μικρές η μεγάλες ουσιαστικές οργανώσεις, αποτελούν τα φωτεινά αστέρια στο σκοτεινό ουρανό της Κοινωνίας μας σήμερα.
Η Κιβωτός έχει ανάγκες τις οποίες και ανταποδίδει με το παραπάνω. Η Πολιτεία θα έπρεπε Αυτή να καλύπτει τέτοιες Κοινωνικές Ανάγκες! Όταν όμως διασφαλίζει μία Συνετή Διαχείριση του Δημόσιου Πλούτου.
Μόνο όταν το καταφέρει αυτό, θα μπορέσει και να πείσει τον Έλληνα φορολογούμενο, για όποια  αύξηση νέου φόρου του επιβάλλει. Και θα "κυνηγήσει " πιο αποδοτικά εκείνους που φοροδιαφεύγουν συστηματικά, στερώντας το Κράτος από πολλές δυνατότητες. Αφαιρώντας δηλαδή ποιότητα Ζωής από τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους.
Η ίδια υποχρέωση Αφορά και την Εκκλησία! Η οποία και   αναλαμβάνοντας  τα έξοδα και αποδίδοντας τους φόρους που της αναλογούν, θα βοηθήσει στο πραγματικό Χριστιανικό Έργο!
Δεν μπορεί μία Κοινωνία με τα Ανθρώπινα προβλήματά της, που είναι πάμπολλα (Ναρκωτικά, Αλκοόλ, Ανεργία, Υγεία, Παιδεία Κ.Λ.Π.) να τ' αντιμετωπίσει  με ουσιαστικά αποτελέσματα, όταν και δεν διαχειρίζεται σωστά τον Δημόσιο Πλούτο. αλλά και όταν πολλοί πολίτες δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν.
Αυτή είναι μία Προτεραιότητα για την χώρα μας. Η οποία βεβαίως και πρέπει να γίνει μία σωστή χώρα, αντιγράφοντας κατά το δυνατόν προηγμένες χώρες και όχι χώρες μπανανίες!