Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΕΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ!...



SYNC BLOGS



Ο  απλός πολίτης  καθημερινά  τον τελευταίο καιρό, προσπαθεί μάταια να καταλάβει το τι ακριβώς γίνεται, με όλη αυτήν την «σπασμωδική» διαδικασία, των διαβουλεύσεων μεταξύ Ελλάδας και  Τρόικας. Κάθε μέρα, πιέσεις, υποχωρήσεις, αλλαγές και πάλι αλλαγές! Τα δισεκατομμύρια ευρώ που «κόβονται» πολύ συχνά,  από την καθημερινότητα του Έλληνα, για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα οι δανειστές μας, πολλαπλασιάζονται συνεχώς! Και όλα αυτά με την απουσία της παραμικρής  διασφάλισης, ενός σίγουρου αποτελέσματος. Αυτό είναι που κάνει τον απλό πολίτη, ν’ ανησυχεί ακόμα πιο πολύ. Ακόμα και αυτοί που προτείνουν αυτό το τεράστιο «κούρεμα» του επιπέδου Ζωής των Ελλήνων, που μαθηματικά οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωσή του, δείχνουν ν’ ανησυχούν. Και γι’ αυτό προειδοποιούν, πως εάν δεν τα καταφέρουμε, αυτοί  θα είναι έτοιμοι ακόμα και σε ένα τρίμηνο να ελέγξουν και εφ’ όσον έχουμε αποκλίσεις από τα προϋπολογισθέντα, τότε πολύ απλά θα  ζητήσουν και χωρίς καμία  συζήτηση και νέα πιο επώδυνα μέτρα!..... Και το βιολί….βιολάκι…
Από την άλλη μεριά οι πολιτικοί μας, με αγωνία,  χωρίς κανένα  προβλεπτικό σχέδιο, δέχονται δήθεν με δυσκολία σχεδόν όλα τα μέτρα! Είναι φανερό πως  «έχουν ήδη χάσει την μπάλα»! Εκείνο που τους αγχώνει περισσότερο, είναι το πολιτικό τους μέλλον μέσα από κόμματα, τα οποία έχουν ήδη εξαντληθεί στις συνειδήσεις των πολιτών. Ακόμα και τώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας, ασχολούνται με μικροπολιτικά παιχνίδια, που σήμερα δεν «περνάνε» πια στους  ψηφοφόρους! Σημειώνεται σαν παράδειγμα, η δήλωση Αρχηγού μεγάλου κόμματος  πως «έδωσε σκληρή μάχη και κατόρθωσε να  αποφευχθεί  η απώλεια του 13ου και  του 14ου μισθού!» Σαν να ήταν μόνος του στην διαβούλευση! Όταν από την άλλη μεριά, έχει  καταρρακωθεί  ολόκληρο το οικοδόμημα των εσόδων των πολιτών. Αυτές οι συμπεριφορές είναι που δείχνουν την σοβαρότητα, με την οποία ορισμένοι η αρκετοί πολιτικοί  υποτίθεται πως «λειτουργούν»! Και αυτή η συμπεριφορά, είναι που κάνει τον πολίτη ν’ ανησυχεί τώρα ακόμα περισσότερο.
Όλα δείχνουν πως το βασικό σκεπτικό είναι, να συμφωνήσουμε στο τελικό ποσό! Χωρίς κανείς να υπολογίζει και να διασφαλίζει, εάν  στην πράξη, οι αποφάσεις αυτές θα  αφήσουν όρθια την πραγματική Οικονομία της χώρας. Μέσα από την οποία οι πολίτες θ’ αντέξουν να  πληρώνουν μετά από τόση αφαίρεση εσόδων, τις καθημερινές  υποχρεώσεις τους. Αυτό κανένας δεν το αναφέρει! Είναι σαν να έχουν «μαντρώσει»  πάμπολλες σίγουρες επενδύσεις, οι οποίες μετά την υπογραφή της συμφωνίας θα ξεχυθούν μέσα στην χώρα και θα της δώσουν «νέο  ζωογόνο αίμα»!
Ούτε όμως, έχουν εξασφαλίσει την μείωση των τιμών λιανικής πώλησης των προϊόντων! Απλά ακούσαμε πως συμφωνήσαμε με τους δανειστές μας, να οργανώσουμε  τον Έλεγχο των τιμών. Σαν να μην γνωρίζαμε πως αυτό έπρεπε να το είχαμε κάνει, ήδη εδώ και πολλά χρόνια. Χρειαζόμαστε τους δανειστές μας, να μας το υποδείξουν! Ντροπή μας!
Ούτε όμως και προχωρούμε όπως πρέπει,  αυτήν την δύσκολη ώρα, με την είσπραξη των φόρων, από όλους εκείνους, οι οποίο συστηματικά διαφεύγουν την τσιμπίδα του Κράτους! Αυτό αλήθεια γιατί επιτέλους τόσο αργεί;……….Ο πολίτης  φοβάται, πως δεν είναι μόνο η ανικανότητα, αλλά  το χειρότερο….μήπως υπάρχει και πρόθεση!
Είναι αλήθεια, πως σχεδόν μέρα παρά μέρα ακούμε για συλλήψεις πολιτών φοροφυγάδων σε μεγάλα ποσά, αλλά  από εκεί και έπειτα, δεν ακούμε για εισπράξεις!
Χτες ακούσαμε πως σχεδόν σε όλα συμφωνήσανε τελικά, εκτός από ένα ποσόν των 325 εκατομμυρίων ευρώ. Το οποίο μέχρι την  ερχόμενη Τετάρτη, πρέπει οι πολιτικοί μας, να εξηγήσουν από που θα αντλήσουν αυτό το ποσόν. Και τελικά ερωτάει ο  απλός πολίτης:
«Εδώ μπορούμε να εισπράξουμε –εάν το θέλουμε πραγματικά-πολύ μεγαλύτερο ποσόν- χωρίς επί πλέον θυσίες του κοσμάκη! Και κολλήσαμε στα 325 εκατομμύρια;….»
Τι πραγματικά συμβαίνει λοιπόν;………
Και η τελευταία απορία: «Οι δανειστές μας, που τόσο ανησυχούν να μην χάσουν τα δάνειά τους, πως αισθάνονται ασφαλείς μετά από τόσες περικοπές;……….
Αυτά είναι και πολύ απλά και αυτονόητα. Είναι άλλο πράγμα «σου κόβω και σου ράβω το κουστούμι στα μέτρα που εσύ προτείνεις» και τελείως άλλο πράγμα, εάν αυτό το κουστούμι θα σου κάνει! Γιατί εάν δεν κάνει το κουστούμι, τότε κύριοι της Τρόϊκας, τι θα κάνετε;…..θα εισηγηθείτε άλλα μέτρα;….η θα μας δείξετε την έξοδο; Τότε όμως εμείς θα έχουμε πλήρως καταστραφεί!....
Και θα φανεί  περίτρανα, τότε πως η μεν Ελλάδα, δεν φρόντισε σίγουρα τα οικονομικά της  και το πληρώνει ακριβά αυτό, αλλά και εσείς  (οι Ευρωπαίοι τουλάχιστον, με  επικεφαλής τη Γερμανία)  δεν είστε ικανοί να  πραγματοποιήσετε την ουσιαστικά Ενωμένη Ευρώπη, όπως θα της άξιζε! Διότι τόσα χρόνια, θα έπρεπε να μπορούσατε να ελέγχετε με μεγαλύτερη προσοχή τα κράτη μέλη σας. Κατά βάθος κανένας σχεδόν πολίτης, δεν πιστεύει, πως  «οι Έλληνες σας ξεγέλασαν και μπήκαν στην Ε.Ε» Μπήκαν σίγουρα από «τρύπες» που έχετε και εσείς!
Γι’ αυτό  μετρήστε καλά τα δεδομένα! Η Ελλάδα άλλωστε, υπήρξε η καλύτερη των πελατών- καταναλωτών σας, αναλόγως πάντα του πληθυσμού της. Τα πράγματα βέβαια τώρα θ’ αλλάξουν! Γιατί οι Έλληνες, μπορεί να είναι  ανοργάνωτοι ακόμα, αλλά  πλησιάζει η ώρα  της μεγάλης αλλαγής, που θα κάνουν.
Έχουμε περάσει πάρα πολλά, για να  υποκύψουμε τώρα, σε παράλογα εκμεταλλευτικά  σχέδια!.......

ΣΗΜ: ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ  ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΕΣ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΜΑΣ.

Η  ΑΓΓΛΙΑ  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ!

ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ  ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!