Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ

Το κυριότερο αίτημα της Κοινωνίας που σπαράζει είναι:
ΑΝΟΧΗ ΣΕ  ΥΠΕΡΜΕΤΡΕΣ ΘΥΣΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ  ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ  :  ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ!
Σήμερα  περνάμε   την ανασφαλή «γέφυρα», που θα μας φέρει στην  απέναντι πλευρά της σωτηρίας της χώρας από την πτώχευση. Το πέρασμα είναι και  δύσκολο και σαθρό! Συνεχώς επιβάλλονται και προτείνονται τρόποι οδυνηροί για τους  πολίτες και  πραγματικά δεν πάει άλλο! Για να μην πούμε, πως και εδώ που φτάσαμε, αμφισβητείται για πάρα πολλούς η ίδια η ύπαρξη. Η  οικονομική δυσπραγία, η Ανεργία και το άγχος  της Ανασφάλειας, όχι για το Μέλλον, αλλά ακόμα και για την επόμενη ημέρα  διαλύουν κυριολεκτικά την Κοινωνία! Από την μία μεριά η μέχρι τώρα (και δεν είμαστε πολύ σίγουροι, εάν δεν συνεχίζει ακόμα) τεράστια Διαπλοκή και Διαφθορά  μερικών Πολιτικών,  Δημοσίων στελεχών, αλλά και η ακατανόητη επιλογή μιας άκρατης  Υπερκατανάλωσης και υποδούλωσης πολλών ανθρώπων στην εύκολη παγίδα του υπερδανεισμού τους, οδήγησαν  την      Ελληνική Κοινωνία στο σημερινό χάλι. Και για μεν  τις κακές επιλογές των πολιτών, αυτοί οι ίδιοι τώρα πληρώνουν ακριβά τα λάθη τους, δεν μένουμε όμως  ικανοποιημένοι από την εξέλιξη στο θέμα της Διαφάνειας και του καταλογισμού ευθυνών στα όποια υπεύθυνα, από πάρα πολλά χρόνια κυβερνητικά στελέχη, αλλά και πολιτών που συνεργάστηκαν με αυτά, προκειμένου, ν’ απομυζήσουν Δημόσιο Πλούτο για τους ίδιους!
Το να ακούμε συνεχώς για «λίστες» με  υπόπτους  παράνομους  καταχραστές,  από όλες σχεδόν τις Κοινωνικές ομάδες, δεν μας ικανοποιεί. Εκείνος που έμεινε άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος, η μητέρα που δεν μπορεί να βάλει το παιδί της στον παιδικό σταθμό, αυτός ο ασθενής που αντιμετωπίζει αδυναμία, να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες ενός νοσοκομείου (μονάδες εντατικής θεραπείας) κ.λ.π. λόγω οικονομικής δυσπραγίας του υπεύθυνου Κράτους ζητεί εξηγήσεις! Ζητάει έντονο και γρήγορα έλεγχο όλων των υποθέσεων που  περικλείουν την «ΑΡΠΑΓΗ» του Δημόσιου Πλούτου. Που σήμερα αφαιρεί ακόμα και Ζωή! Κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί υπάρχει τόση  Αναποφασιστικότητα, να ερευνηθούν ταχύτατα οι υποθέσεις αυτές! Και  λόγω αυτής της συμπεριφοράς ακόμα και η λογική εξήγηση ενός παιδιού, καταλήγει  στο συμπέρασμα της Κάλυψης! Αντί δηλαδή να καθησυχάσει η Κοινωνία με τα  μικρά  η μεγάλα ευρήματα  στο πρόβλημα της Διαφθοράς, εξοργίζεται! Και εξοργίζεται γιατί δεν βλέπει ουσιαστική Τιμωρία! Καμιά φορά μάλιστα, ακούει για  απομάκρυνση  δημόσιου υπαλλήλου λόγω κάποιας απάτης και η τιμωρία είναι δύο μήνες  στέρηση μισθού και αμέσως μετά επιστροφή του σε άλλο πόστο πάλι στο Δημόσιο.
Με αυτήν την έρπουσα κατάσταση όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και όλοι οι Πολιτικοί, μπαίνουν στο ίδιο καλάθι! Ότι το πιο ΑΔΙΚΟ! Αλίμονο εάν καταλήξουμε  στο συμπέρασμα πως όλοι τους είναι «αρουραίοι» του Δημόσιου Συστήματος!
Επιτέλους λοιπόν, ας ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ  μια για πάντα οι όποιοι Κυβερνητικοί και οι όποιοι άλλοι Κομματικοί  ηγέτες και στελέχη, πως εάν τώρα η Ελλάδα δεν αλλάξει και δεν ξεχωρίσουν τους τίμιους από τους παρανομούντες οι οποίοι και πρέπει να τιμωρηθούν με Πάρα πολύ αυστηρά οικονομικά μέτρα, τίποτα δυστυχώς δεν θ’ αλλάξει! Και η  γέφυρα θ’ αρχίσει να χάνει την σταθερότητά της πολύ γρήγορα για  να ξαναβρεθούμε  όχι μόνο εκτός Ευρώπης αλλά και εκτός  δυνατότητας Επιβίωσης!
Το «μάρμαρο» Πρέπει να το πληρώσουμε γιατί Εμείς σαν Κράτος, δεν προσέξαμε το Σπίτι μας. Και την κατάσταση του Σπιτιού μας, δεν θα την προφυλάξει ο γείτονας, αλλά Εμείς οι ίδιοι! Ας αφήσουν λοιπόν μερικοί τους λεονταρισμούς του τύπου «να τους γράψουμε όλους στα παλιά μας τα παπούτσια», γιατί από μόνοι μας μία ολόκληρη Ζωή, δεν  χτίσαμε  στην Πατρίδα μας εκείνες τις υποδομές, που  θα μας μείωναν στο ελάχιστο τα προβλήματα κάποιας επερχόμενης Παγκόσμιας Κρίσης (που πολύ πιθανόν-πιθανόν λέμε- να πρόκειται περί Σχεδίου αποδυνάμωσης μερικών Κρατών), προς όφελος ορισμένων μεγάλων Οικονομικών Κέντρων! Καταστάσεις που  γεννιούνται από ένα αδηφάγο και άκρατο Καπιταλιστικό Σύστημα, που ίσως και αυτό να βρίσκεται στο Ναδίρ της ύπαρξής  του. Ακολουθώντας με την σειρά του, τον Κομμουνισμό ο οποίος αφού έθεσε εκτός λειτουργίας  την Κεντρική Μονάδα του, άφησε περιέργως  ανοικτές μερικές πολύ μικρές Αντιπροσωπείες του, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα!....
Ας  αλλάξουν ρότα λοιπόν και οι όποιοι Διοικούντες την χώρα, βάζοντας μπροστά έγκαιρα τις μηχανές για μεγάλες ταχύτητες, όσον αφορά την Διαφάνεια και την Μείωση της  Διαπλοκής! Σαν κύριος όμως Στόχος και όχι σαν Πάρεργο!...
Αυτό ζητούν οι πολίτες! Αυτοί που μια Ζωή πλήρωσαν εκείνο που έπρεπε και επειδή ήτανε «τίμιοι» σήμερα  αισθάνονται απλά ηλίθιοι! Και εξοργισμένοι  αισθανόμενοι τους "άλλους",  να κρυφοχαμογελούν  με ικανοποίηση!