Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Γιάννης Μηλιώκας - Να δείς που κάποτε...

Χάος για 70.000 συνταξιούχους: Επιστρέψτε τις επικουρικές

Χάος στις επικουρικές συντάξεις φέρνει μια νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που βάζει… και επίσημα στον «πάγο» πάνω από 70.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά την 1η/1/2015 τη στιγμή που εκκρεμούν άλλες 120.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι 31/12/2014,σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Το ΕΤΕΑ λέει, από την πλευρά του, ότι νέες επικουρικές μετά την 1η/1/2015 βγαίνουν μόνον αν από την ημερομηνία αυτή μέχρι και τις 12/5/2016 επήλθε θάνατος συνταξιούχου που έπαιρνε επικουρική σύνταξη.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, οι ασφαλισμένοι που έκαναν αίτηση μετά την 1η/1/2015 και έλαβαν επικουρική είτε θα την επιστρέψουν είτε θα δώσουν πίσω ένα μέρος της σύνταξης όταν (σ.σ.: και αν) εκδοθούν οι οδηγίες του υπουργείου για το πώς θα υπολογίζονται οι επικουρικές από 1ης/1/2015 σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου!

To υπουργείο Εργασίας μάλιστα με χθεσινή εγκύκλιο προαναγγέλλει και τροποποίηση του νόμου για τον καθορισμό των συντάξιμων αποδοχών βάσει των οποίων θα βγαίνουν οι νέες επικουρικές συντάξεις.

Αναθεώρηση

Στην εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλος, αναφέρεται ότι σε όσες από τις ανωτέρω αιτήσεις (σ.σ.: μετά την 1η/1/2015) έχει εκδοθεί απόφαση συνταξιοδότησης, είτε πριν ή μετά τις 13/5/2016, με βάση τον τρόπο υπολογισμού που ήταν σε ισχύ προ νόμου Κατρούγκαλου, «οι αποφάσεις αυτές είναι μη νόμιμες και πρέπει να αναθεωρηθούν οίκοθεν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες που τις εξέδωσαν».

Μετά την 1η/1/2015 ισχύει ο νέος τρόπος υπολογισμού του άρθρου 96 του νόμου Κατρούγκαλου. Ο νέος τρόπος υπολογισμού δεν έχει ακόμη καθοριστεί 13 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου. Σε περιπτώσεις που εκδόθηκαν όμως επικουρικές χωρίς να υπάρχει νέος κανονισμός, αυτές οι συντάξεις είναι παράνομες σύμφωνα με την εγκύκλιο Πετρόπουλου, εκτός και αν επήλθε θάνατος συνταξιούχου!

Η εγκύκλιος Πετρόπουλου παρατείνει το διετές πάγωμα επικουρικών για περίπου 70.000 αιτήσεις από 1ης/1/2015 και μετά, ενώ οι επικουρικές για τις 120.000 αιτήσεις ασφαλισμένων που υποβλήθηκαν μέχρι 31/12/2014 εκτιμάται ότι θα έχουν βγει καλώς εχόντων στο τέλος του 2019. Από το 2020, θα περιμένουν να πληρωθούν και όσοι έκαναν αίτηση από 1ης/1/2015!

Τι ισχύει

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», στην εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής:

1 Όσοι βγήκαν με αναστολή σύνταξης πριν από την 1η/1/2015 (π.χ. από Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών ή και Δημόσιο) αλλά συμπληρώνουν όριο ηλικίας καταβολής σύνταξης μετά την 1η/1/2015 δικαιούνται σύνταξη από το ΕΤΕΑ με το νέο μαθηματικό τύπο. Τέτοιες συντάξεις ενδεχομένως να έχουν εκδοθεί αλλά καθίστανται άκυρες.

2 Σε περίπτωση που η επικουρική σύνταξη αναπηρίας επαναχορηγείται μετά την 1η/1/2015, ο υπολογισμός της γίνεται με βάση το νέο νομικό πλαίσιο και αν έχει εκδοθεί απόφαση είναι επίσης μη νόμιμη.

3 Σε περίπτωση που υποβληθεί αίτημα για μετατροπή σύνταξης αναπηρίας σε σύνταξη γήρατος μετά την 1η/1/2015, ο υπολογισμός της σύνταξης γήρατος γίνεται με βάση το νέο νομικό πλαίσιο. Αν έχει εκδοθεί απόφαση μετατροπής μετά την 1η/1/2015 είναι παράνομη.

4 Στις επικουρικές λόγω αναπηρίας το κριτήριο για τον υπολογισμό του ποσού και την καταβολή σύνταξης είναι η ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης, εκτός εάν κατά την ημερομηνία αυτή δεν έχει διακοπεί η εργασία, οπότε κριτήριο είναι η ημερομηνία διακοπής της εργασίας του ασφαλισμένου. Με αίτηση πριν από την 1η/1/2015 οι συντάξεις βγαίνουν με τον παλιό τρόπο, ενώ με αίτηση πριν από την 1η/1/2015, αλλά με διακοπή εργασίας μετά την 1η/1/2015, η επικουρική αναπηρίας είναι παράνομη αν έχει εκδοθεί.

5 Στις περιπτώσεις παράτασης της συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας, εφαρμόζεται το προγενέστερο καθεστώς ανεξάρτητα εάν η σχετική αίτηση υποβλήθηκε πριν ή μετά την 1η/1/2015.

6 Από την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου (13/5/2016) το πρώην ΕΤΕΑ παύει να χορηγεί λοιπές παροχές πλην της επικουρικής σύνταξης, όπως έξοδα κηδείας, επίδομα απολύτου αναπηρίας και προσαύξηση σύνταξης λόγω οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου-τέκνων).

Χαμός

Η εγκύκλιος αντί να λύσει τον γόρδιο δεσμό στον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων επιφέρει χάος. Πώς θα αλλάξει μια επικουρική που κατά παρέκκλιση νόμου βγήκε με ποσό 250 ευρώ, όταν για να τροποποιηθεί θα πρέπει προηγουμένως να έχει εκδοθεί και ο μαθηματικός τύπος του νόμου Κατρούγκαλου που ακόμη αγνοείται; Τι θα γυρίσουν πίσω όσοι πήραν επικουρικές που υπολογίστηκαν με τον παλιό τρόπο και όχι με αυτόν που λέει ο νόμος, δηλαδή με αναπλήρωση 0,45% των αποδοχών για κάθε έτος ασφάλισης και με δείκτες θνησιμότητας; Στα ερωτήματα αυτά αντί απαντήσεων βγάζουν εγκυκλίους περί «μη νόμιμα εκδοθεισών συντάξεων» ακυρώνοντας αποφάσεις που πήραν στα χέρια τους ανυποψίαστοι πολίτες.
http://www.enikonomia.gr/



Love Story - Originally sung by Andy Williams (with Lyrics) [HD]

DOCTOR ZHIVAGO ~ LARA'S THEME

Μέσα στους  δύσκολους καιρούς  εμφανίζονται  και  οι  αδικαιολόγητες παρελάσεις!
Ζούμε δύσκολους καιρούς πολλά χρόνια τώρα. Με του κόσμου τα προβλήματα επιβίωσης, με την ατελείωτη εκμετάλλευση του Ανθρώπου από Άνθρωπο, τις πληγές από τις μάστιγες των ναρκωτικών και της αλόγιστης κατανάλωσης του αλκοόλ (τις περισσότερες φορές από τις περίφημες πια «μπόμπες)». Με τους ατέλειωτους πολέμους ολόγυρά μας, αλλά και αλλού. Με την Πείνα να αποδεκατίζει πληθυσμούς ολόκληρους στην Αφρική κυρίως. Με την αχαλίνωτη Δίψα για όλο και περισσότερο Κέρδος. Κύρια αιτία της όλης κατάστασης που τελικά προγραμματίζεται από κράτη μεγάλα και «ανεπτυγμένα» που υποτίθεται και πιο Πολιτισμένα (αρκεί να δούμε τι εννοούμε Πολιτισμό). Γιατί εάν Πολιτισμός στην πράξη σημαίνει «σε ταλαιπωρώ» για να διασφαλίσω για μένα ένα καλύτερο επίπεδο Ζωής μου» , τότε αυτό στην ουσία είναι Ανθρωποφαγία με την χειρίστη έννοια του όρου!... Και αυτό δυστυχώς συμβαίνει! Και συμβαίνει καλυμμένο από Θρησκευτικό περιτύλιγμα. Δυστυχώς….
Θεατές των περιβόητων «Παρελάσεων Υπερηφάνειας» των Ομοφυλόφιλων όπως και την παρέλαση γυμνών ποδηλατιστών (όπως έμαθα στην Θεσσαλονίκη), δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται αυτές.
Η ξεκάθαρη άποψή μου, για τους Ομοφυλόφιλους ενικά είναι, πως είναι αδιαμφισβήτητα μέλη της Κοινωνίας μας και πρέπει να χαίρουν των ίδιων των Δικαιωμάτων του Πολίτη, όπως τους υπόλοιπους Πολίτες. Με ορισμένες διαφορές: Δεν χρειάζονται να μας το δηλώνουν μέσω παρελάσεων η άλλων επιδείξεων. 1) Τα Δικαιώματα όλων των Πολιτών πρέπει να σταματούν εκεί που αρχίζουν οι υποχρεώσεις τους. Και αυτό είναι το Ίδιο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! Η Συμπεριφορά μας δημόσια, όπως και γενικά η παρουσία μας στην καθημερινότητα είναι πανομοιότυπη. Επιδείξεις  δημόσια δεν επιτρέπονται για κανέναν και ότι κάνει κανείς στο κρεβάτι του είναι δικαίωμά του κατοχυρωμένο και αδιαμφισβήτητο.
2) Πρέπει οι Ομοφυλόφιλοι να έχουν αποφασίσει εάν θα παρουσιάζονται σαν γυναίκες η άντρες. Η εικόνα κάποιου, άνδρα αντιπροσώπου Κράτους, στην συνάντηση των 7 Μεγάλων Κρατών, μαζί με τις 6 συζύγους των εκπροσώπων των υπολοίπων Κρατών, ήταν για μένα γελοία! Δήλωσε πως ήταν η «σύντροφος» του συντρόφου του!....
3) Θέλουν να παντρεύονται; Με γεια τους και χαρά τους! Τον Θρησκευτικό Γάμο τι τον θέλουνε; …..και δεν τελειώνουν εκεί… .Θέλουν και το είδα πως μερικοί το κάνουν, παριστάνοντας τις νύφες φοράνε και το βέλος τους σαν τις γυναίκες νύφες….
4)Και προχωρούν μέχρι να έχουν το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά!....Αυτό πια είναι τελείως αδιανόητο! Δεν μπορώ να καταλάβω καμία δικαιολογία. Διότι σε ένα τέτοιο θέμα ερχόμαστε σε αντίφαση με την Φύση! Ας το προσέξουν όσοι το υποστηρίζουν.Μπάζει νερά από παντού! 
Και σε αυτές τις 3 επιδιώξεις τους, προσωπικά είμαι αντίθετος ΚΑΘΕΤΑ!
Εκείνο που δεν μπορώ να δικαιολογήσω είναι το γιατί η Εκκλησία διαμαρτύρεται γενικά σε όλη τους την παρουσία των Ομοφυλοφίλων στην ΓΗ;….
Αυτό θα έκανε και ο Χριστός;…. Η μήπως φαντάζονται πως στην εποχή του Χριστού και μετά δεν υπήρχαν Ομοφυλόφιλοι;…. Απλά κρυβόντουσαν γιατί κινδύνευε η ίδια η Ζωή τους. Μόνο οι πλούσιοι Ομοφυλόφιλοι που μπορούσαν να «λαδώσουν» είχαν το δικαίωμα να υπάρχουν και να συμβιώνουν με τους υπόλοιπους Πολίτες!
Είναι δυνατόν η Ορθόδοξος Χριστιανική Εκκλησία της απέραντης Αγάπης για τον Άνθρωπο να διαμαρτύρεται σαν να αντιμετωπίζει εξωγήινους;..
Δεν διαμαρτύρεται όμως η Εκκλησία για την εξάπλωση των ναρκωτικών! Να κατεβάσουν στο δρόμο όλους τους πολίτες και μένα μαζί να διαμαρτυρηθούμε για την Κόλαση αυτή!.. Γιατί  δεν συμβαίνει αυτό;,,,
Τελικά δεν συμφωνώ με καμία διάκριση για κανέναν Πολίτη από πλευράς Εκκλησίας!..
Όταν δε μαθαίνω καμία φορά πως ιερέας αρνήθηκε να λειτουργήσει σε κηδεία ανθρώπου που αυτοκτόνησε  τότε είναι που ειδικά αυτόν τον ιερέα, τον θεωρώ πως υπηρετεί το Τερατούργημα και όχι το Λειτούργημα!.....