Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ




SYNC BLOGS

Και είναι αδιανόητο γιατί κάθε ώρα και κάθε λεπτό, βομβαρδιζόμαστε από  αντιπαραθέσεις πολιτικών διαφορετικών κομμάτων, στο ραδιόφωνο και τα κανάλια, χωρίς κανένα πραγματικό και ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Γενικά  οι  πολιτικοί όλων των κομμάτων προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις προεκλογικές τους δηλώσεις, προσπαθώντας ο καθένας, να εξηγήσει με τον δικό του τρόπο, τις έννοιες μεταξύ του «διαπραγματεύομαι» του «επαναδιαπραγματεύομαι, του  «ακυρώνω» κ.λ.π., που αφορούν το περιβόητο πια Μνημόνιο! Και όλα αυτά τα  άνευ ουσίας να γίνονται απλά και μόνο για να αυξήσουν όλοι τους  την προσέλκυση περισσότερων  ψηφοφόρων για το κόμμα τους! Χάθηκε πολύς χρόνος και συνεχίζεται να χάνεται από μία γενική υπαιτιότητα του Πολιτικού μας Συστήματος. Το οποίο ουσιαστικά δεν είχε την πατριωτική  ευαισθησία να γίνει μία Ελληνική δυνατή γροθιά, απέναντι στην  σκληρότητα αλλά και την  ατελέσφορη επιβολή των γνωστών και πολύ επώδυνων μέτρων. 
Εδώ ο κόσμος καίγεται και τα κόμματα, συνεχίζουν το καθένα με τον δικό του τρόπο να «χτενίζεται». Ακούμε για «συσπειρώσεις», για  «συνεννοήσεις», για «συνιστώσες», που δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να γεμίζουν τον κόσμο από απαισιοδοξία και πανικό. Και δεν καταφέρνουν τίποτα άλλο παρά να  τον πανικοβάλλουν και αυτός επάνω στον πανικό του, να μεγαλώνει χωρίς αυτός να φταίει για τα προβλήματά του. Η συνεχιζόμενη καθημερινά ανάληψη κεφαλαίων από τις  καταθέσεις στις τράπεζες το αποδεικνύουν αυτό περίτρανα.
Αρκετά πια με τις θεωρίες και τις  προσπάθειες του οποιουδήποτε κόμματος να επιδιώκει, να είναι αρεστό! Αυτό έχει τελειώσει για τους πολίτες. Εκείνο που προέχει είναι η αναμενόμενη  συνεννόηση ΟΛΩΝ μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο. Η Ελλάδα πρώτα από όλα έχει ανάγκη να    σταθεί στα πόδια της, να ορθώσει  το  πεσμένο κορμί της, διορθώνοντας όλα αυτά που δεν έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν και μετά, να  μπορεί ΙΣΟΤΙΜΑ να  ζητεί μία καλύτερη μεταχείριση. Η  απάντηση στο «ευρώ η δραχμή», όσον αφορά το ευρώ είναι πολύ δύσκολη, αλλά τουλάχιστον γνωστή, ενώ όσον αφορά την δραχμή, θα πρέπει με περισσότερη συναίσθηση ΕΥΘΥΝΗΣ ν’ αναφέρεται. Πολύ απλά γιατί είναι άγνωστο το πως ακριβώς η χώρα θα μπορέσει να σταθεί όρθια, τούτη την ώρα, που βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση. Και αυτό δεν σημαίνει  δικαίωση των δύο μεγάλων κομμάτων που είναι οι απόλυτοι υπεύθυνοι αναλογικά  για τα σημερινά αποτελέσματα, αλλά  ανάγκη για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ για να ξεπεραστεί η σημερινή κατάσταση. Και βεβαίως με την ενεργή παρουσία και συμμετοχή των κομμάτων (Αριστερών και μη) που ο ίδιος ο Λαός  επέλεξε να υπάρχουν μέσα στην Βουλή.  
Η  νέα δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα  βρίσκεται στην θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και επιδιώκει να φτάσει και στην πρώτη θέση  προτίμησης των  ψηφοφόρων, του διαφεύγει, πως  αυτό το κόμμα τώρα φέρει και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ευθύνης. Δεν μπορεί στην φάση αυτή να  το αισθανόμαστε σαν  κόμμα  όπου υπάρχουν και εκφράζονται άλλος διαφορετικά,  άλλος περίπου  τα ίδια, και άλλος τελείως  αντίθετα. Ο Λαός με την οργή που τον διακρίνει αλλά και την απαισιοδοξία του, θεώρησε καλό (και πολύ καλά έκανε), να δώσει μία διέξοδο στην κακή θέση που βρέθηκε. Ας το εκτιμήσει αυτό σωστά λοιπόν και ας αποδείξει στον Λαό, πως είναι το κόμμα αυτό ένα Σώμα και μία Ψυχή! Ας διαλύσει τις εσωτερικές του προσωπικές επιδιώξεις και  ας ενώσει αυτές τις «συνιστώσες», οι οποίες μέχρι τώρα σίγουρα ωφέλησαν, αλλά από εδώ και εμπρός, κάνουν μεγάλη ζημιά! Ας αφήσουμε κατά μέρος όλοι μας, την τάση να είμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Ας μείνουμε για μία φορά  Έλληνες! Να κατανοήσουν και να πεισθούν και όλοι οι δανειοδότες μας πως έχουν να κάνουν με έναν αποφασιστικό και λογικό Λαό, ο οποίος δεν αντέχει άλλο να ταπεινωθεί!
Τώρα είναι και η μεγάλη ευκαιρία, που αρχίζουν και καταλαβαίνουν όλοι στην Ευρώπη, πως η   συνεχής Λιτότητα, είναι ένα αποτυχημένο ήδη μοντέλο. Και η πολιτική κατάσταση στην Γαλλία, που άλλαξε τελευταία, αλλά και η  στάση ακόμα και των G8, όπως και οι  οικονομικές καταστάσεις όλων των χωρών του Νότου (και όχι μόνο), οδηγούν σε άλλες σκέψεις πια. Πιο  ελαστικές εφαρμογές.
Αυτά είναι σε όλους γνωστά. Και μην ξεχνάμε  πως είμαστε μία «ψείρα» στο κεφάλι της Ευρώπης! Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με γίγαντες της Οικονομίας, από τους οποίους όμως (ποιος διαφωνεί;) πήραμε του κόσμου τα οικονομικά πακέτα! Άλλο τώρα  (και αυτή είναι η  κύρια αιτία) εάν χειριστήκαμε με τον χειρότερο τρόπο, όλη αυτήν την δύναμη. Αλλά γι’ αυτή την ΕΥΘΥΝΗ, θέλω να ελπίζω, πως  κάποια στιγμή θα ζητηθούν οι ανάλογες ευθύνες, για όλους εκείνους που  γεύτηκαν τον «απαγορευμένο καρπό»! Τον Δημόσιο Πλούτο, στερώντας πολύ άδικα από πολλούς πολίτες την αντιμετώπιση βασικών αναγκών  τους….
Αυτό ήταν ΕΓΚΛΗΜΑ πολύ μεγάλο!....
Και εάν δεν αντιμετωπιστεί  ΔΙΚΑΙΑ, στο μέλλον θα έχουμε και άλλα παρόμοια προβλήματα. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν  να βρούμε τα σημεία  Συμφωνίας μας. Για  Ανόρθωση της Χώρας και όχι την περαιτέρω Διάλυσή της!....