Σάββατο 5 Μαΐου 2012

9 ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ!




SYNC BLOGS




Έφτασε η ώρα  της  επιλογής των υποψηφίων για το άμεσο μέλλον της χώρας μας. Πιστεύω πως όλοι μας ομολογούμε, πως δεν ξαναζήσαμε πιο ήρεμο προεκλογικό κλίμα, σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό μπορεί να το κατάφερε η οικονομική αδυναμία, αλλά ήταν και ένα μεγάλο Καλό, για πρώτη φορά στην Κοινωνία μας. Είναι χίλια τα κακά, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε ακόμα και το ένα καλό, μέσα σε όλη την τραγική ατμόσφαιρα που ζούμε στην καθημερινότητά μας. Εννοώντας σίγουρα όλους εκείνους τους συμπολίτες μας (τις εκατοντάδες χιλιάδες), οι οποίο βιώνουν την Ανασφάλεια μέσα από την κατάρα της Ανεργίας. Και την πίεση εκείνων οποίοι χρωστούν δάνεια και που αδυνατούν να ξεπληρώσουν. Η  Ρεμούλα, η Κακοδιοίκηση και η Τεράστια Δαγκάνα της Διαφοράς, διέλυσαν οικονομικά την χώρα, ξοδεύοντας μία μεγάλη Ειρηνική περίοδο, χωρίς Ουσιαστική Προσπάθεια η οποία θα στόχευε σε μία Βασική Ανάπτυξη της χώρας μας. Και αυτό το πέτυχε με τον χειρότερο τρόπο  το Πολιτικό μας Σύστημα και όσοι από αυτό, πολιτικοί, που διοίκησαν τον τόπο. Σίγουρα οι δεύτεροι επωμίζονται και την τεράστια Ευθύνη, αφού μονοπωλούσαν μεθοδικά αυτό το δήθεν «Λειτούργημα» για πολλά χρόνια.
Και φτάσαμε στο σημείο Μηδέν! Από όπου Πρέπει να ξεκινήσουμε απ’ την αρχή! Και αυτό είναι το  Δύσκολο! Γιατί με δεδομένο το κακό Παρελθόν Διακυβέρνησης καλούμαστε αύριο μπροστά στις κάλπες να επιλέξουμε ένα  Σωστό Μέλλον, μετά από ένα πολύ κακό παρελθόν. Που  κάτω από τον μανδύα της υπερχρέωσης, δημιουργούσε μία Απατηλή Εικόνα  οικονομικής άνεσης. Και όταν  η Κρίση η Παγκόσμια, ξεγυμνώθηκε, τότε σταμάτησε και ο Τοκογλυφικός πια  δανεισμός της χώρας. Όχι από την προσπάθεια των πολιτικών μας ηγετών (οι οποίοι και απέκρυπταν όλοι τους την πραγματικότητα) αλλά, από την αδυναμία των Τραπεζών, να διαθέτουν συνέχεια κεφάλαια! Έτσι έγινε περίπου και μάθαμε και εμείς οι πολίτες, σε πια Φούσκα μέσα ζούσαμε σαν χαζοχαρούμενοι! Και μας ήρθε η κεραμίδα κατακέφαλα και ακόμα τραβάμε τα μαλλιά μας!...Και τώρα τι κάνουμε;….
Η στήλη αυτή δεν πρόκειται, να  κρίνει  υποψήφια πρόσωπα, κόμματα και νέους συσχετισμούς!
Είναι απόλυτα σεβαστές οι όποιες επιλογές του κάθε πολίτη. Υπάρχει η Οργή! Ο μεγάλος εκνευρισμός των Ανέργων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των Μικροσυνταξιούχων! Υπάρχει η Ανασφάλεια των εκατοντάδων χιλιάδων νέων μας, πολλοί από τους οποίους σκέπτονται την Φυγή από την χώρα, η αυτών που ήδη μετανάστευσαν. Για να βρουν κάποια σιγουριά, που θα τους ανακουφίσει από την Απελπισία! Και άλλα πολλά, τα οποία διαλύουν τον Κοινωνικό Ιστό μιας ολόκληρης χώρας. Ενός Λαού, που ήταν πάντα γελαστός και τώρα καλείται απότομα να «ξυπνήσει» από τον λήθαργο της Σιγουριάς της Ζωής. Στην οποία τον είχαν «ναρκώσει»!....
Και για όλα  αυτά που έγιναν και στα αποτελέσματα που αναγκαστικά πια, οδηγήθηκε η χώρα, είναι λογικό να έχουμε απρόβλεπτες  πολιτικές εξελίξεις στην χώρα. Δεν χρειάζονται ούτε απειλές, ούτε φοβέρες. Από την μία μεριά, πιεζόμαστε από τους δανειστές μας, οι οποίοι και σίγουρα αποβλέπουν στο δικό τους συμφέρον και υπάρχουμε και Εμείς, οι οποίοι καλούμαστε να  επιλέξουμε καλύτερους συνδυασμούς και πρόσωπα, κόμματα και συσχετισμούς, για να διορθωθεί η Πορεία τη χώρας.
Η προσπάθεια και δύσκολη είναι και επίπονη, για οποιαδήποτε λύση επιλεγεί. Και αυτό γιατί, ήδη είμαστε κυριολεκτικά «δεμένοι» σε ένα άρμα οικονομικό, το οποίο πολύ απλά επιδιώκει να πάρει πίσω τα δάνεια, τα οποία αφειδώς προσέφερε.
Γι’ αυτό καμία πρόβλεψη με σιγουριά δεν είναι δυνατή. Εδώ θα «παλέψει» το κριτήριο Της Τιμιότητας, που επιμένει να τιμωρήσει όλους εκείνους, που μας έφεραν έως εδώ (και είναι πάρα πολλοί), με το κριτήριο  της Ασφάλειας που και αυτή δεν είναι σίγουρη, αφού θα χρειαστεί Πάλι να εμπλακούν γνωστά πολιτικά πρόσωπα της Αποτυχίας!
Εκείνο όμως που είναι το μόνο από τώρα πολύ Σίγουρο, είναι πως αρκετά πολιτικά πρόσωπα θ’ απομακρυνθούν από την Πολιτική σκηνή. Και μέσα σε αυτά, σίγουρα θα υπάρξουν σοβαροί υπεύθυνοι, της μέχρι τώρα καταστροφής  της χώρας. Το λυπηρό είναι πως η «μπάλα» μπορεί να πάρει και μερικούς (λίγους το ευχόμαστε) αθώους. Άλλωστε  «όποιος ασχολείται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες»!
Ελπίζω οι   επιλεγόμενοι  στην Διακυβέρνηση της χώρας παλιοί και νεότεροι, ν’ αναλογιστούν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα το που  βρισκόμαστε και να συνδέσουν το όνομά τους στην Επιτυχία και όχι στην πλήρη Αποτυχία!
Άλλο τίποτα  δεν μπορούμε  να σκεφτούμε!.....
Εκείνο που μένει σαν πολύ έντονο αίτημα, είναι πως η Δικαιοσύνη κάποτε θα πρέπει να εξετάσει, το γιατί και πως έγινε το Ελληνικό Έγκλημα. Και ποιοι είναι εκείνοι οι  πολιτικοί αλλά και οι  πολίτες που συμμετείχαν σε αυτό.
Ποτέ δεν θα ησυχάσει η χώρα εάν δεν αποκαλυφτεί η Αλήθεια! Η Ατιμωρησία  γεννάει Απειθαρχία!
Καλό σας βόλι λοιπόν και Αισιοδοξία! Η Ελλάδα και οι Έλληνες, θα επιβιώσουν και θα  ξανασηκωθούν, πιο Δυνατοί, πιο Υπερήφανοι!....