Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ένα ελληνικό δάσος βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού

Μαγευτική βόλτα κάτω από τις βελανιδιές - Δείτε τις φωτογραφίες από τη Φολόη


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:23
12/12/2017
Ένα ελληνικό δάσος βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού
1

Ένα από τα σπανιότερα δρυοδάση της Ευρώπης και μοναδικό στα Βαλκάνια είναι αυτό της Φολόης, στην Ηλεία, στα νοτιοδυτικά του βουνού Ερύμανθος. Σύμφωνα με τη μυθολογία, το δάσος πήρε το όνομά του από τον βασιλιά των Κενταύρων Φόλο, φίλο του Ηρακλή.
Στο οροπέδιο της Φολόης οι βελανιδιές καλύπτουν έκταση πολλών χιλιάδων στρεμμάτων, δημιουργώντας ένα από τα λίγα αμιγώς σπερμοφυή τέτοια δάση στην Ευρώπη. Κυριαρχούν οι ευθύκορμες βελανιδιές, που οι ντόπιοι ονομάζουν Κάπελη, αλλά υπάρχουν και δέντρα με μεγάλο κορμό και πολλά κλαδιά.
Το δάσος της Φολόης βρίσκεται μέσα στις λεκάνες απορροής των ποταμών Ερυμάνθου και Πηνειού κι αποτελεί πλούσιο οικοσύστημα με ποικίλη πανίδα και χλωρίδα. Στη φιλόξενη αγκαλιά του απαντώνται μεταξύ άλλων φιδαετοί και χρυσαετοί, πετρίτες και αλκυόνες, τσαλαπετεινοί και δρυοκολάπτες, αποδημητικά πουλιά αλλά και αγριογούρουνα, τσακάλια και αλεπούδες.
Η πρόσβαση στο δρυοδάσος μπορεί να γίνει είτε από τον Πύργο Ηλείας, μέσω αρχαίας Ολυμπίας και Λάλας, είτε από την Τρίπολη, είτε από την Πάτρα.
ΦΟΛΟΗΦΟΛΟΗΦΟΛΟΗΦΟΛΟΗΦΟΛΟΗΦΟΛΟΗΦΟΛΟΗΦΟΛΟΗΦΟΛΟΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

 
 
1
σχόλιο 
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ Ή  ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ
0/1500