Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Η κόλαση του Ασωπού ποταμού!......

Μέσα από το πλήθος  των γνωστών εγκληματικών ρυπάνσεων του Περιβάλλοντός μας, επικεντρώνομαι σ' αυτό του ποταμού Ασωπού.Είναι πολλά τα χρόνια και τα λόγια. Είναι μεγάλη η ρύπανση και ανεξέλεγκτες αλλά και άγνωστες οι επιβαρύνσεις στην Υγεία όχι μόνο στους κατοίκους των ρυπασμένων περιοχών που όπως φαίνεται είναι τεράστιες σε μέγεθος. Αφού μιλάμε για ολόκληρη την Βοιωτία, την Εύβοια και μέχρι Θήβα!
Αυτό συμβαίνει από πολλά χρόνια και ακεραία την ευθύνη φέρουν, όσοι από τους Πολιτικούς της οποιαδήποτε παράταξης, υποτίθεται πως ασχολήθηκαν με το τεράστιο πρόβλημα.
Επί πολλά χρόνια, από ότι αντιλαμβάνομαι, οι όποιοι υπεύθυνοι σαν άλλοι στρουθοκάμηλοι κρύβανε το κεφάλι τους στην άμμο. Και αφήνανε τον καρκίνο να πανηγυρίζει!
Μέσα στις απαράδεκτες καμιά φορά δικαιολογίες τους σίγουρα θα έθεταν και το πρόβλημα των εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονται στις  ανεξέλεγκτες ρυπογόνες επιχειρήσεις. Ότι θα έμεναν άνεργοι οι άνθρωποι. Και συνέχιζαν βέβαια να εγκρίνουν άδειες λειτουργίας για νέες βιομηχανίες η βιοτεχνίες. Χωρίς να σκέπτονται κ' αν ότι και αυτοί οι ίδιοι εργαζόμενοι, θα κινδύνευαν το ίδιο μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους αλλά και όλους τους καταναλωτές των αγροτικών η άλλων προϊόντων της επικίνδυνης στην ουσία περιοχής.
Τι χρειάζεται άλλο η Ελληνική Πολιτεία, για να ξυπνήσει;....Τι άλλο πρέπει να συμβεί σε αυτήν την χώρα, για να ληφθούν ΡΙΖΙΚΑ μέτρα;....
Μήπως και οι αγρότες της περιοχής αυτής δεν έχουν προβλημα;...Αποφεύγουμε σιγά-σιγά να αγοράζουμε προϊόντα από Οινόφυτα, Σχηματάρι, Εύβοια,....Θήβα! Καλά κάνουμε; δεν κάνουμε καλά;...Αφού όμως δεν υπάρχει καμία υπεύθυνη ενημέρωση για την προβληματική αυτή περιοχή;....
Τελειώνοντας το γνωστό αυτό θέμα, εκείνο που επιθυμώ να τονίσω, είναι πως δεν χωράει πια στην Ελλάδα, άλλος χαμένος χρόνος. Ότι είναι να γίνει, είναι από χτες που πρέπει να είχε γίνει!......
Και βέβαια συμφωνώ, πως καλύτερα σήμερα η Ελλάδα να ήταν χρεωμένη μέχρι τα μπούνια, για έργα  υπερ του Περιβάλλοντος, των εναλλακτικών μορφών Ενέργειας και όχι για συμπεριφορές Διαφθοράς και Κακοδιαχείρισης, που μας έφεραν στον πάτο!
Και γι' αυτό οι όποιοι υπεύθυνοι για την σημερινή  κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, τουλάχιστο για τις πολύ ακραίες και κραυγαλέες συμπεριφορές, Πρέπει να κληθούν να τιμωρηθούν παραδειγματικά και επί πλέον ν' αποκαταστήσουν την όποια ζημία που οι ίδιοι έκαναν.
Κι' αυτό γιατί αφαιρώντας οικονομικές δυνατότητες από την χώρα,  αφαίρεσαν δυνατότητες Ποιότητας Ζωής από τους συμπατριώτες τους. 
Αυτού του είδους την Ανάπτυξη χρειαζόμαστε στην Ελλάδα, όχι την Ανάπτυξη "μερικών" εις βάρος των περισσοτέρων!