Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Τουλάχιστον λίγο σεβασμός προς τους πολίτες!

Όλωσδιόλου τυχαία έπεσα πάνω σε μία απάντηση σε δημοσιογράφο(στην τηλεόραση φυσικά) από  κυρία η οποία και εχρημάτισε υπουργός εξωτερικών στην προηγούμενη κυβέρνηση, η ποία και με ξάφνιασε με την άνεση την οποία και εξέπεμπε , ενώ έλεγε τα όσα έλεγε. Η  ερώτηση ήταν "Πείτε μας την γνώμη σας για την Εξεταστική Των Πραγμάτων Επιτροπή, όσον αφορά την υπόθεση της  SIEMENS."
"Δεν πρέπει είπε να χαλάσουμε τις σχέσεις μας με την Γερμανία. Αυτό δεν μας συμφέρει! Γι' αυτό και είμαι κάθετα αντίθετη με την εξεταστική αυτή επιτροπή."
Κατά την γνώμη της δηλαδή, όλα πρέπει να σκεπαστούν και να μείνουν στο σκοτάδι, την στιγμή που  "κάποιοι" φαίνεται πολύ καθαρά, πως καρπώθηκαν  κεφάλαια τα οποία κανονικά θα έπρεπε να ελαφρώσουν το Κρατικό κόστος των προμηθειών από την SIEMENS. Και αντί αυτού αυτά "φούσκωσαν" περισσότερο τις ήδη φουσκωμένες τσέπες τους.
Οι πολιτικοί είναι οι πρώτοι που Πρέπει να επιζητούν την  Διαφάνεια και όχι αντίθετα.
Λίγο σεβασμός για το κομμάτι τουλάχιστον εκείνο του λαού (άνεργοι, οικονομικά δύνατοι.κ.λ.π.),που σήμερα  καλούνται να  συμμετάσχουν στην  μεγάλη οικονομική θυσία που χρειάζεται ο τόπος.
Δεν καταλαβαίνω άλλωστε τι σχέση που μπορεί να έχει μία έρευνα του Ελληνικού Κράτους, δια την διασφάλιση των συμφερόντων του και σε τι  μπορεί να διαταράξει αυτό τις σχέσεις  του  με την Γερμανία. Ειδικά όταν και τα δύο κράτη ευρίσκονται στην Ευρωζώνη, όπου υποτίθεται (γιατί αλλιώς κοροϊδευόμαστε), ότι Πρέπει να συνεργάζονται και μάλιστα με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατόν τρόπο.
Μήπως η κάθε Γερμανία δεν προσπαθεί να προστατέψει τα συμφέροντά της;.....
Ας μάθει λοιπόν η πολιτικός μας αυτή, τουλάχιστον να σέβεται λίγο τον λαό, ο οποίος και την ανέδειξε τόσα χρόνια.........
Με αυτήν την ξεκάθαρη  συμπεριφορά  τους αντιλαμβανόμαστε για το πόσο "λάθος" εννοούν μερικοί πολιτικοί το καθήκον τους να διαφυλλάξουν  τα συμφέροντα της χώρας τους.