Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Οικοδομικός οργασμός, μία καταστροφική Ανάπτυξη!.....



SYNC BLOGS


Αυτή είναι η άποψή μου. Ανέκαθεν ακούγαμε γιά  το πόσο ωφέλιμο για τον τόπο, είναι ο οικοδομικός οργασμός. Μ αποτέλεσμα για πάρα πολλά χρόνια, το  ιδιόκτητο σπίτι για τον καθένα μας να είναι, το "'Ελληνικό όνειρο" μας.Και αυτό πολύ σωστά γιατί στην πατρίδα μας  το ιδιόκτητο κεραμίδι, ήταν ανέκαθεν το πιο ασφαλές  αγαθό σε μία  χώρα, όπου η Ανασφάλεια της Εργασίας, της Υγείας,    του Πληθωρισμού και της Ασφάλειας, ήταν πάντα τα κύρια χαρακτηριστικά της.
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως η Οικοδομή, δίνει Ζωή σε ένα πλήθος επαγγελμάτων. Δημιουργεί ένα τεράστιο  οικονομικό τζίρο δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας. Αλλά υπάρχει ένα σοβαρό αλλά!
Δεν είναι δυνατόν σε μία χώρα να θεωρείται Απόλυτη Ανάπτυξη, το μέγεθος της οικοδομής. Και μόνο αυτό! Γιατί  η Οικοδομή  θα μπορούσε να είναι Αναπτυξιακή εάν πορευόταν μέσα σε σωστά πλαίσια,   όπως σχεδίων πόλεων, με  χάραξη  δρόμων που  προβλέπουν στις ανάγκες του μέλλοντος, αλλά και με τρόπο κατασκευής ανάλογο με τις περιβαλλοντολογικές ανάγκες. Αντί αυτού, το όνειρο του κάθε πολίτη, το κάναμε μέσο εκμετάλλευσής  του, κατασκευάζοντες παράνομα τερατουργήματα, κακοκατασκευασμένα και προπάντων υπερτιμολογημένα! Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, αναγκαστικά  πολλοί άνεργοι οδηγήθηκαν στην οικοδομή, αφού  η χώρα δεν διέθετε πρόγραμμα Ανάπτυξης τέτοιο που με προτεραιότητες  ουσιαστικών αναγκών, θα δημιουργούνταν σιγά-σιγά, εκείνες οι βασικές υποδομές  της χώρας που από  ύπαρξής της λείπουν. Όπως   Προγραμματισμένη  Γεωργική και  Κτηνοτροφική Ανάπτυξη, κάποια  δυνατότητα Ανάπτυξης της Ελληνικής Βιομηχανίας αλλά και  της Ελληνικής Βιοτεχνίας. Η Προφύλαξη του Περιβάλλοντος, ανέκαθεν στην Ελλάδα, παρέμενε κάτι το άγνωστο. Όλα αυτά σε ανάπτυξη στην Περιφέρεια βασισμένα στην Γνώση και Εξειδίκευση  πολιτών που υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά και που θα μπορούσαμε να τους καλέσουμε και από το εξωτερικό.
Τίποτα δεν έγινε από όλα αυτά. Απλά για λόγους ψηφοθηρικούς (η εύκολη και θανατηφόρα για ένα κράτος νοοτροπία των Πολιτικών), αφέθηκε ένας ολόκληρος Λαός να κάνει ότι θέλει , όποτε το θέλει και όπως το θέλει. Ανύπαρκτο το Κράτος να ελέγξει, η να διορθώσει καταστάσεις.
Σήμερα το αποτέλεσμα στην Ελλάδα είναι η  τερατούπολης της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκε το 50% σχεδόν του πληθυσμού της χώρας, μέσα σε ένα  άναρχο δάσος πολυκατοικιών, όπου η Ζωή είναι υποβαθμισμένη. Η Ζωή του Έλληνα την πέταξαν στα σκουπίδια οι πολιτικοί μας, όσοι τουλάχιστον βρέθηκαν στο τιμόνι της χώρας.
Το χειρότερο είναι πως και εμείς οι πολίτες  "εθισμένοι" από αυτήν την νοοτροπία του κέρδους και της  "  αρπαχτής", συμμετείχαμε στο έγκλημα! Πρέπει αυτό να το παραδεχτούμε.
Εκεί που φτάσαμε σήμερα, (που μαθηματικά ήταν απόλυτα σίγουρο) έπρεπε να μπουν στο σβέρκο μας, οι  ξένοι (τους οποίους εμείς με την Νοοτροπία μας και την Προχειρότητα, την Αδιαφάνεια και την Διαφθορά, τοποθετήσαμε εκεί, μια και δεν υπήρχε άλλος δρόμος), για να μας επιβάλλουν όσα από χρόνια μας έλεγαν αλλά εμείς οι "   Ελληνάρες "    χαμογελούσαμε κοροϊδεύοντάς τους και ονομάζοντάς τους "κουτόφραγκους"!
Είναι πολύ λυπηρά όλα αυτά, αλλά πρώτα πρέπει να παραδεχτούμε τα λάθη μας. Πρώτα πρέπει να πληρώσουν εκείνοι οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το Δημόσιο Χρήμα. Και παράλληλα επί τέλους να μονοιάσουμε, να ενωθούμε. Ν' αγωνιστούμε και ν' αποδείξουμε όλοι μαζί, πως αξίζουμε σαν λαός.
Πως επιτέλους   πιστεύουμε στο ΕΜΕΙΣ και  όχι στο απόλυτο  και εγωϊστικό ΕΓΩ!
Έχουμε μεγάλη ευθύνη στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Έχουμε ευθύνη στην Πατρίδα! Γιατί τελικά Πατριωτισμός δεν είναι οι διάφορες εκκωφαντικές και φανατικές κορώνες μερικών.
Η Καθημερινή Συμπεριφορά μας απέναντι στους συμπολίτες μας, η πειθαρχία στους νόμους του Κράτους, είναι  ο πραγματικός Πατριωτισμός! Όσον αφορά το Κράτος, είναι ανάγκη πια να προφυλάγεται από τους διάφορους  " αρουραίους" που υπεισέρχονται σε αυτό με σκοπό να ρουφήξουν το αίμα του! Αυτούς, ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ!.....
Για όλα τα παραπάνω, οι κατασκευαστές πολυκατοικιών και άλλων κτιρίων, εκείνοι τουλάχιστον που διάλεξαν τον δρόμο του παράλογου υπερκέρδους, θα πρέπει ν' αλλάξουν αναγκαστικά νοοτροπία. Η Ελλάδα δεν μπορεί να χτίζει με αυτόν τον τρόπο αλλά και τόσο ακριβά. Ας μην διαμαρτύρονται λοιπόν για το σημερινό αποτέλεσμα. Οι ίδιοι το  πέτυχαν. Τώρα θα περιμένουν  να "   χωνέψει"    η Αγορά την πληθώρα των κατασκευών. Τα δισσεκατομμύρια ανενεργά ευρώ, που οδηγήθηκαν εκεί χωρίς όρια, χωρίς κανέναν έλεγχο!
Και να γνωρίζουν (που πρέπει να το έχουν καταλάβει), πως ποτέ πια ο Έλληνας με την ίδια ευκολία δεν θα χρεώνει ολόκληρη την ζωή του για να αποκτήσει ένα διαμέρισμα υπερκοστολογημένο αλλά και κακοκατασκευασμένο!