Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

«Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στη Νυρεμβέργη» λένε Έλληνες της Γερμανίας - Ειδήσεις - Ελλάδα - in.gr

«Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στη Νυρεμβέργη» λένε Έλληνες της Γερμανίας - Ειδήσεις - Ελλάδα - in.gr

«Δεν είμαστε μικροί, αρκεί να το πιστέψουμε» προτρέπει ο Κώστας Γαβράς - Ειδήσεις - Πολιτισμός - in.gr

«Δεν είμαστε μικροί, αρκεί να το πιστέψουμε» προτρέπει ο Κώστας Γαβράς - Ειδήσεις - Πολιτισμός - in.gr

Μήπως αυτό που ονομάζομε Δίκαιο, είναι ό,τι το πιο Άδικο;….Μήπως;…



Περνάμε τις δύσκολες, μέρες του    2013 που όλο και δυσκολεύουν περισσότερο. Το ζωνάρι δεν διαθέτει άλλες τρύπες για να σφιχτεί περισσότερο. Ακούμε για συνεχείς και εναλλασσόμενους  φόρους και την ίδια στιγμή, η  κυβέρνηση στοχεύει σε νησίδες κάποιας ανάπτυξης. Το πως αυτό μπορεί να γίνει…. Ένας «ειδικός» Θεός το γνωρίζει. Ο  Θεός του πειραματισμού! Γιατί μόνοι ένας τέτοιος Θεός, θα μπορούσε να υποστηρίξει, μία τέτοια θεωρία. Και το χειρότερο η Αξιωματική Αντιπολίτευση,  η οποία θα μπορούσε και θα έπρεπε ήδη να το έχει κάνει, αντί να προτείνει διορθωτικά μέτρα, αυτή μόλις τώρα δείχνει να καταλαβαίνει πως δεν πρέπει να φύγουμε από το Ευρώ και όχι μόνο. Τονίζει πως θ’ αγωνιστεί για την ΕΕ, μέχρι του σημείου, να την διορθώσει ακόμα! Άντε τώρα ο πολίτης που ψήνεται καθημερινά, να διατηρήσει την Ελπίδα!.....Και την ίδια ώρα που γίνονται όλα αυτά, κυβέρνηση αλλά και Δικαιοσύνη καθυστερούν να προχωρήσουν στην είσπραξη κεφαλαίων από την Τεράστια Φοροδιαφυγή!....
Ας φύγουμε όμως, από τα δικά μας προβλήματα και ας ρίξουμε μια ματιά το τι γίνεται και κάπου αλλού! Και αυτό για να δούμε το μέγεθος της Αδικίας που γίνεται πολλά χρόνια τώρα σε άλλα κράτη! Ακούμε για το Μαλί! Κάπου στην Αφρική! Υπάρχει αυτό το κράτος;….ούτε που το γνωρίζαμε οι πιο πολλοί. Και όμως εκεί τα Γαλλικά στρατεύματα βρίσκονται σε πόλεμο με τους «τρομοκράτες». Είναι οι ομάδες ανταρτών που επιτέθηκαν στις κρατικές δυνάμεις, τις οποίες υποστηρίζει η Γαλλία. Ο λόγος; Το  Μαλί είναι η  3η παραγωγός χώρα χρυσού της Αφρικής!.... όπως επίσης παράγει Διαμάντια, Κιμπερλίτη, Πηγματίτη, Βωξίτη, Μαγγάνιο και Ουράνιο! Αυτή είναι η κύρια  αιτία που η Γαλλία βρίσκεται εκεί! Αλλά και αλλού στην Αφρική, όπως Αλγερία (κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου) έγινε μία ομηρία από «τρομοκράτες» στο Ιν Αμένας!     Στην Νιγηρία, πάλι που κατέχει την 9η μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Πλανήτη, είναι 2,7 εκατομμύρια βαρέλια οι απώλειες του μαύρου χρυσού από κλοπές εντοπίων!.... Και βέβαια επεμβαίνουν οι φιλικά προσκείμενες κυβερνήσεις Δυτικών εταιρειών, οι οποίες βοηθούν την κυβέρνηση της χώρας, ν΄ αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Η ερώτηση παραμένει, τώρα που τα χρόνια πέρασαν και άσπρισαν τα μαλλιά μας: Ποιο είναι το Δίκαιο και ποιο το Άδικο;………
Όλοι το γνωρίζουμε. Το ζούμε αλλά δεν το εκφράζουμε. Το ότι η Ζωή είναι Ζούγκλα και ο πιο δυνατός τρώει τον αδύνατο, είναι η Πραγματικότητα! Τέτοια είναι και η Φύση του Ανθρώπου! Οι ορέξεις πολλές και ατέλειωτες!....Είναι η τραγικότητα της Αλήθειας! Η  Ευρώπη άφησε μεγάλες επιχειρήσεις, να μεταναστεύσουν κυρίως στην Κίνα, αλλά και σε άλλες μικρές χώρες, στοχεύοντας μεγαλύτερα κέρδη για τους κεφαλαιούχους, πετώντας στα σκουπίδια τους εργάτες της! Το ίδιο και οι ΗΠΑ! Το ίδιο δυστυχώς έγινε και στην Ελλάδα! Το μεγάλο Κεφάλαιο, είναι το ίδιο παντού! Και η στήλη, πιστεύει στο Μεγάλο Κεφάλαιο! Αλλά με όρια! Όχι συμπεριφορές χωρίς φραγμούς! Αν αυτό δεν γίνεται, τότε τι την θέλουμε την Ανάπτυξη του είδους αυτού, που σήμερα παρουσιάζεται μέσα από έναν Δυτικό Κόσμο καταχρεωμένο;………
Ούτε λοιπόν Κομμουνισμό χρειαζόμαστε, ούτε και Καπιταλισμό με την σημερινή μορφή  του. Ο οποίος τελικά δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να ερεθίζει, να γεννάει και να εκτρέφει, ομάδες «τρομοκρατών», οι οποίες ίσως τώρα να κατευθύνονται και από άλλες Δυνάμεις. Με κύρια θύματα τους Λαούς τους……Χρειαζόμαστε ένα Νέο Πολιτικό  Σύστημα, που στοχεύει  στην Ανάπτυξη, αλλά υπέρ των πολιτών! Αυτό μπορεί να γίνει;…..Εάν το θέλουμε μπορεί! Όπως γίνεται το Άδικο, μπορεί να γίνει και το Δίκαιο!
Ποιο είναι το Άδικο λοιπόν και ποιο το Δίκαιο;……
Αποτέλεσμα αυτής της συνεχιζόμενης κατάστασης, είναι η ανεξέλεγκτη Τρομοκρατία,………
Και ας μην ξεχνάμε ποτέ, πως όλους αυτούς τους δυστυχείς  Λαούς, εμείς οι Δυτικοί, τους εκμεταλλευόμαστε όχι μόνο στην πατρίδα τους, αλλά και μέσα στις δικές μας πατρίδες. Είναι αυτοί που ονομάζουμε μετανάστες από τον Τρίτο Κόσμο.   Και το αποτέλεσμα Πολλοί Ευρωπαίοι και βέβαια και Έλληνες, γινόμαστε και εμείς τώρα μετανάστες! Ε, λοιπόν δεν είναι ώρα κάτι ν’ αλλάξει, σε αυτόν τον κατά άλλα πολλά Ωραίο Κόσμο;….        

Την πρόσβαση στο Τιμπουκτού φέρεται να ελέγχει ο γαλλικός στρατός - Ειδήσεις - Κόσμος - in.gr

Την πρόσβαση στο Τιμπουκτού φέρεται να ελέγχει ο γαλλικός στρατός - Ειδήσεις - Κόσμος - in.gr