Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Πάνω απ' το πτώμα της!.....


SYNC BLOGS


Ακόμα και τώρα που η χώρα κείτεται μισοπεθαμένη  εμείς οι "Ελληνάρες" συνεχίζουμε το "βιολί " μας.
Ποιός είναι εκείνος που δεν κατάλαβε πως  το 20% του πληθυσμού αυτής της χώρας (δικός μου πολύ αισιόδοξος υπολογισμός), είναι η κυριότερη αιτία της κατάντιας αυτής της χώρας; Αυτό το ποσοστό που αποτελείται από πολιτικούς όλου του φάσματος (μ' επικράτηση βέβαια αυτών που ανήκουν στα 2 μεγαλύτερα κόμματα) και τα οποία εδώ και 50-60 χρόνια, διαχειρίστικαν με τον χειρότερο τρόπο το Δημόσιο Πλούτο. Με την συνεργασία βέβαια απλών πολιτών, εταιρειών και άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου Μεγάλου Κεφαλαίου! Ας μην κοροίδευόμαστε λοιπόν πια! Η Ευθύνη είναι  διάχυτη σε ένα μεγάλο κομμάτι του Λαού (είτε Μπλε, είτε Πράσινο, είτε Κόκκινο). Μόνο που στην Διαφθορά και στην δίψα για όλο και μεγαλύτερο παράνομο Κέρδος (ο Θεός μας!), τα χρώματα χάνουν την σημασία τους.
Σήμερα λοιπόν που ζούμε αυτήν την τραγωδία η λύση η μοναδική είναι επιτέλους να σοβαρευτούμε. Να καταλάβουμε τι μας έμεινε από το Μεγάλο Φαγοπότι. Ούτε λεπτό δεν  δικαιούμαστε να χάνουμε από μία υπερπροσπάθεια η οποία θα μπορούσε ίσως να μας βγάλει από την ζοφερή κατάσταση, πιο γρήγορα.
Η αντιπαλότητα στα πάνελ των διαφόρων καναλιών, με στεγνή κομματική άρρωστη έκφραση, είναι ότι το χειρότερο για την χώρα. Στην ουσία δεν μας ενδιαφέρει (έτσι όπως έγιναν τα πράγματα) το ποιον πρέπει να σπρώξουμε στις επόμενες εκλογές, για να μας καθίσει στο σβέρκο αλλάζοντας λίγο την στάση. Πρέπει με μεγάλη προσοχή να δούμε ποιος διαθέτει τα προσόντα, τα όπλα και τελικά ποιους έχει δίπλα του, ικανούς όχι ν' αφισσοκολλήσουν, αλλά επιτέλους  να εργαστούν  για το Αύριο μας. Και το κυριότερο, δεν θα πρέπει να εμφανιστούν μπροστά μας ξανά ποτέ πιά, όσοι  "ακούστηκαν" και μόνο πως συμμετείχαν στην  μέχρι σήμερα, αλλά  και όποτε συμβεί  Διαφθορά.
Η  Ποδοσφαιροποίηση της Πολιτικής, επιτέλους πρέπει να εξαφανιστεί! Όταν η ομάδα δεν τραβάει, τότε η ομάδα διορθώνεται και αλλάζει. Επαγγελματίες ισόβιους Πολιτικούς δεν χρειάζεται η χώρα.
Όσο για εκείνους που  πρωταγωνίστηκαν η συμμετείχαν  στην Αδιαφάνεια , την Κακοδιαχείριση  με αποτέλεσμα την τεράστια  Διαφθορά στην χώρα αυτή, το συντομότερο δυνατόν είναι όλοι οι Πολιτικοί Αρχηγοί (και αφορά και προσωπικά τους ίδιους-εφ'όσον υπάρχουν ευθύνες- και τέτοιες υπάρχουν ), να συμφωνήσουν στην Κάθαρση και την Παραδειγματική Τιμωρία των όποιων ενόχων! Με τελικό στόχο βέβαια   να επιστραφεί στο Κράτος  ο  Πλούτος που του αφαιρέθηκε. Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να τους χαριστεί! Εάν πραγματικά θέλουμε να επαναφέρουμε την ηρεμία σε αυτόν τον τόπο!
Κομματικές λοιπόν κορώνες και στείρα αντιπαλότητα χωρίς γενικό όφελος αλλά με στόχο πάλι τα ορισμένα προσωπικά οφέλη, καλά θα κάνουν να σωπάσουν. Αρκετά πια με τα πολιτικά τερτίπια!
Η  "εύκολη " Πολιτική πήρε τέλος στην Ελλάδα! Τώρα που οι άνεργοι αυξάνουν σαν ακράτητο ποτάμι, τώρα που οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι  χαμηλόμισθοι, έχουν την πλάτη τους στον τοίχο....τώρα ήρθαν τα δύσκολα! Τώρα μόνο  η  πραγματική Δικαιοσύνη , η Ισονομία, η  Πειθαρχία στο σωστό (και όχι απλά στο κόμμα), μπορούν να μας σώσουν. Αλλιώς....ο καθένας ας μετρήσει τις ευθύνες του...Αλλά  να πάψει και να μυξοκλαίγεται.  Το άμεσο μέλλον θα καταδείξει εάν οι "Ελληνάρες" ξανάγιναν Έλληνες!............................