Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩΜΕΝΗ! ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ!...



SYNC BLOGS


   
Παρακολουθώντας την συνέχεια του Ελληνικού προβλήματος, είδαμε  το Ελληνικό Κοινοβούλιο να ψηφίζει θετικά την πραγματοποίηση του Μνημονίου Νο 2. Μετά βέβαια από πολλές διαβουλεύσεις, διευκρινήσεις, απειλές και αντιδράσεις από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση. Που στην περίπτωση αυτή την αποτελούσαν όλα τα αριστερά κόμματα,  που τα ακολούθησαν όμως
και βουλευτές από το Πασόκ, την Νέα- Νέα Δημοκρατία, αλλά και οι περισσότεροι  του κόμματος  Λαός! Ο Πρόεδρος του οποίου από την προηγούμενη ημέρα, άλλαξε ρότα ξαφνικά και εμφανίστηκε σφόδρα αντιμνημονιακός! Οι 3 βουλευτές του που συμμετείχαν στη Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, παραιτήθηκαν από αυτήν και προχώρησαν και ψήφισαν  θετικά το Μνημόνιο, αντίθετοι δηλαδή προς το κόμμα το οποίο και ανήκαν! Αν θυμάμαι καλά 23 βουλευτές του Πασόκ και άλλοι τόσοι περίπου της Ν.Δ ήταν αυτοί που ψήφισαν τελικά αρνητικά κατά του Μνημονίου! Ο χάρτης των κομμάτων μέσα στην Βουλή άλλαξε σημαντικά. Με γρήγορες αποφάσεις των Προέδρων των κομμάτων τους τέθηκαν εκτός  του κόμματός των!
Με αυτό το αποτέλεσμα η Ελλάδα ξέφυγε από το ρέμα που όδευε προς τα επάνω της. Και  έτσι φτάσαμε στον γκρεμό! Για να παραμείνουμε σε εκφράσεις που επαναλήφτηκαν μέσα στην Βουλή, από τους υποστηρικτές της αρνητικής ψήφου. Εννοώντας και υποστηρίζοντας, πως το αργότερο σε 2 με 3 μήνες το πολύ, η Ελλάδα αναγκαστικά θα πτώχευε και θα περνούσε την εξώπορτα  της Ευρώπης! Με ένα τέτοιο Μνημόνιο που θα την καταδίκαζε στην Καταστροφή! Όλα αυτά χωρίς ουσιαστικά να διευκρινίζουν, το πως ακριβώς θα σωνόταν η χώρα. Απλά ακούγαμε πως το Κράτος διέθετε αρκετά  κεφάλαια για να κρατήσει ζωντανή την λειτουργία του. Αρκεί να μην πληρώναμε το χρέος και να ζητούσαμε μια πιο ελαστική λύση του προβλήματος. Αντίθετα η Κυβερνητική πλευρά, περιέγραψε πολύ εύγλωττα την πραγματικότητα της επόμενης ημέρας στην χώρα, όταν όλα θα «πάγωναν» από  έλλειψη  κεφαλαίων………
Αυτά εντός της Βουλής. Γιατί εκτός Βουλής, για πολλοστή φορά η Ελλάδα, έδειξε τον χειρότερο εαυτόν της! Στην ειρηνική μεγάλη συγκέντρωση των Ελλήνων, οι οποίοι αντιπροσώπευαν όλους εκείνους οι οποίοι κυριολεκτικά «μαστίζονται» από  τεράστια Ανεργία  και εξαναγκασμό στην Ανέχεια με όλα τα παρεπόμενα της αμαύρωσαν καμιά εκατοστή η παραπάνω οι λεγόμενοι «γνωστοί –άγνωστοι».  Σε αυτές τις πολλές χιλιάδες κόσμου σίγουρα, υπήρχε και το υποκριτικό  μερίδιο  εκείνων, οι οποίοι και προσέβλεπαν σε μία  ξαφνική Πτώχευση της χώρας, έχοντας στο βάθος του μυαλού τους, τον πολλαπλασιασμό των οικονομικών δυνατοτήτων τους, αγοράζοντας στο τζάμπα κομμάτια από Ελλάδα! Και γράφοντας στα παπούτσια τους, τον Πατριωτισμό, τους Νόμους ( εννοώ αυτούς οι οποίοι διαθέτουν το μαύρο χρήμα),  σαν τους λύκους περιμένουν να γονατίσουν τα αρνάκια –θύματα! Και να τα λιανίσουν!....
Δυστυχώς οι  «αντεξουσιαστές» γνωστοί και άγνωστοι, άδραξαν πάλι την ευκαιρία και ανενόχλητοι ουσιαστικά, προχώρησαν σε πυρπολήσεις πολλών κτιρίων και καταστημάτων. Παράλληλα προχώρησαν και σε ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο αφήνοντας πίσω τους καταστρεμμένα τελείως καταστήματα!........Καταστρέφοντας πάλι το κέντρο της Αθήνας, με μάρμαρα , λοστούς, σίδερα και βέβαια το σπορ των εκατοντάδων, ίσως και χιλιάδων μολοτόφ! Και οι κακές αυτές εικόνες έκαναν τον γύρο του Κόσμου για μία άλλη φορά……..
Μετά την ψηφοφορία και μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα κατάντιας, μιας Κοινωνίας, που ούτε το διάλεξε, αλλά ούτε και της αξίζει, ο Έλληνας πολίτης επιτέλους Πρέπει να Σκεφτεί Σοβαρά, το τι ζητάει από αυτήν την πατρίδα του. Και αυτό δεν θα του  το δώσει η απρόσωπη χώρα του. Η Ελλάδα έχει για κατοίκους τους Έλληνες. Και αυτοί είμαστε που τώρα, που  φτάσαμε στον γκρεμό  (γιατί εκεί είμαστε), είναι η ώρα  της πραγματικής Αλλαγής. Όχι στα λόγια! Αλλά στις επιλογές μας! Όχι μόνο τις πολιτικές! Αλλά  σε όλες τις δράσεις της Ζωής μας! Αυτό βέβαια ισχύει πρώτα από όλους στους Πολιτικούς μας ( μία κύρια από τις αιτίες της καταστροφής μας)!
Από Σήμερα κιόλας Πρέπει να προχωρήσουν Μπροστά, Ενωμένοι και Συγκροτημένοι!  Δεν υπάρχει χρόνος για πειράματα και πολιτικές εμπάθειες! Είναι άλλωστε περισσότερο από φανερό, πως οι κομματισμοί και οι περισπούδαστες θεωρίες περί Καπιταλισμού, Κομμουνισμού και Σοσιαλισμού, απεδείχθησαν ιδιαίτερα καταστροφικές για την Ελλάδα. Γιατί πολύ απλά δεν μπόρεσαν να μας καλύψουν ούτε Οικονομικά, αλλά ούτε και Κοινωνικά. Ο Κομμουνισμός (που δεν κυβέρνησε) αλλά  αδυνατεί με το παλιομοδίτικο μοντέλο του να πείσει τον Λαό ακόμα και σήμερα, που θα ήταν γι’ αυτόν η καλύτερη συγκυρία του! Και αυτό γιατί το οικονομικό επίπεδο του Λαού αυτού, μέσα από ένα στρεβλό (άνευ ορίων)Καπιταλισμό, έχει κατορθώσει, να καλυτερεύσει το επίπεδο Ζωής του. Σήμερα το 2012, δεν μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για μία Ελλάδα, που μπορεί να επιζήσει από μόνη της, όπως κάποτε η Κούβα! Και λέω κάποτε γιατί και η Κούβα μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας, αρχίζει και η ίδια πια ν’ αλλάζει! Άρα το ΚΚΕ βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Βασίζοντας την ύπαρξή του εγωιστικά στην θεωρία, πως μόνον το ΚΚΕ διαθέτει πραγματική Κοινωνική ευαισθησία. Αυτό για τους καιρούς των Τσάρων, ήταν και σωστό και αναγκαίο! Σήμερα όμως;….Ποιος λογικός πολίτης δεν πιστεύει, πως όλα τα  Πολιτικά Συστήματα δεν Πρέπει Οπωσδήποτε να περιέχουν  προγράμματα Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας κ.λ.π;……
Το πρόβλημα σήμερα είναι το πως αλλάζουμε.
Εκεί  είναι που έφταιξαν και τα δύο μεγάλα κόμματα, του Πασόκ και της Νέας Δημοκρατίας, που κυβέρνησαν πολλά χρόνια και εννοούμε από την εποχή της Μεταπολίτευσης! Εκεί αμέσως μετά την Χούντα, αντί να διορθώσουνε και βοηθήσουνε την Ελλάδα και τους Έλληνες,  από εκεί ακριβώς ήταν, που επήλθε σιγά-σιγά η κατάρρευση της χώρας! Μέσα από τον υποτιθέμενο Καπιταλισμό υποστηρίζανε την Ελεύθερη δήθεν Οικονομία! Και εμείς  είχαμε για σπορ την Ασύδοτη Οικονομία! Αργότερα οι άλλοι λέγανε για τον Σοσιαλισμό που σημαίνει Κοινωνική Πολιτική δηλαδή με κέντρο την Κοινωνία. Μα για να καταφέρουμε οποιαδήποτε Πολιτική, το πρώτο βήμα μας είναι η  Σταθερή Οικονομία. Και για να γίνει  Σταθερή μία Οικονομία, Πρέπει να γίνουν Βαθιές Υποδομές στην χώρα.
Να παράγουμε δηλαδή περισσότερα  φθηνότερα  και  ποιοτικά καλύτερα προϊόντα, με στόχο τις Εξαγωγές. Ν’ αναπτύξουμε δηλαδή, όλες τις δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας. Είτε φυσικές, είτε ορυκτού πλούτου, είτε εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Αυτά όλα τα ακούμε μόνο τα 2 με 3 τελευταία χρόνια έντονα. Το τονίζω: τα ακούμε μόνο, έτσι για να μας χαϊδέψουν τ΄ αυτιά! Και τόσα χρόνια τι κάναμε;…..Απλά επενδύαμε στην Φοροδιαφυγή, στην Εισφοροδιαφυγή και  στα τεράστια ποσά από επιδοτήσεις για  ανάπτυξη των εργασιών μας, που τις οδηγήσαμε μέσω «λαδωμάτων» σε βίλες με πισίνα! Και βέβαια στο γκαράζ από δίπλα  με 2 και 3 τεράστια 4Χ4!
Και οι διάφοροι με τους καιρούς Πρωθυπουργοί, με στόμφο τόνιζαν πως θα φτάσουν το «μαχαίρι στο κόκαλο»! Πως η Διαφάνεια θα ήταν η σημαία του κόμματος! Και πάρα πολλά άλλα παραμύθια, που όλοι τα ακούσαμε, αλλά ποτέ τίποτα δεν είδαμε! Ενώ συνεχίζαμε να χειροκροτούμε και βέβαια υπερήφανοι να ψηφίζουμε την «ομάδα» μας και τον Αρχηγό μας! Και το Κράτος πήγε κατά διαόλου! Και άντε τώρα να πούμε στους νέους μας τι κάναμε! Γιατί φταίνε οι άλλοι, αλλά φταίμε και Εμείς! Εάν αυτό δεν το παραδεχτούμε είναι περιττό να ζητούμε λύση στο πρόβλημά μας!
Ας πιαστούμε λοιπόν όλοι  μαζί από το χέρι, για να στηριχτούμε καλύτερα. Ο γκρεμός χάσκει μπροστά μας! Πόντο- πόντο και πολύ γρήγορα θα μπορέσουμε να πάμε λίγο πιο πίσω. Για πιο σιγουριά! Και πάλι πιο πίσω….Με πολύ δυσκολία! Με πόνο! Με μεγάλη ταλαιπωρία πολλές φορές! Ενωμένοι όμως….χωρίς πολιτικά πάθη! Διώξτε από κοντά σας όσους προσπαθούνε να σας παρασύρουνε σε μία στάση κριτικής και μόνο κριτικής! Κανένας από μόνος του, δεν θα μπορέσει να σωθεί. Αυτό ας το καταλάβουν πρώτα αρκετοί από τους Πολιτικούς μας.  Και ας μην τροχίζουν τα κομματικά μαχαίρια τους και κανονίζουν την συμπεριφορά τους ανάλογα με τα «πατριωτικά» τους υποτιθέμενα (αλλά στην ουσία προσωπικά τους) συμφέροντα.
Πρέπει να Καταλάβουν Μια για πάντα πως εάν η Ελλάδα αποτύχει, τότε πολύ απλά δεν θαχρειαστούμε ούτε Βουλή Ούτε Βουλευτές! Θα έχουμε πέσει όλοι στον γκρεμό και δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
Όσο για τις εκλογές, αν και δεν  βλέπω αρκετούς να τις επιθυμούν, ας το εξετάσουν πολύ καλά. Η Ευθύνη είναι στα χέρια τους.
Το έργο είναι πολύ δύσκολο. Ευχής έργον θα ήταν να διαλέξουν από μόνοι  τους καλύτερους και τους πιο άξιους από όλα τα κόμματα, ώστε να εξασφαλιστεί η πιο μεγάλη απόδοση στο βαρύ έργο τους. Θα επιθυμούσα πολύ να μπορούσα να δω μία τέτοια κίνηση  Πραγματικής Ευθύνης αντί μιας κίνησης Ωχαδερφισμού! Η Εαυτουλισμού.......... Οι εκλογές για τον Λαό σήμερα με τέτοια αποτελέσματα που έφεραν οι μέχρι τώρα Πολιτικοί μας, δεν έχουν καμία  μα καμία ιδιαίτερη σημασία. «Μπορείτε επί τέλους κύριοι, όσοι ακόμα επιβιώνετε πολιτικά, να συναισθανθείτε, το που ακριβώς βρισκόμαστε;
Η μήπως πιστεύετε, πως ο Λαός αυτός τελικά είναι ηλίθιος και θ’ ανεχτεί  ατέλειωτα την Ανικανότητά σας! Γιατί  είναι Ανικανότητα αποδεδειγμένη, εφ’ όσον γίνανε πράγματα και θαύματα απίστευτα, και καταστρεπτικά.»
Αναφέρω μερικά:
1)             Ποτέ η χώρα αυτή δεν γνώριζε ακριβώς πόσοι πολίτες της τη κατοικούν.
2)            Αφήσατε όλον τον φυσικό  πλούτο της τελείως ανεκμετάλλευτο, καταστρέφοντας σε μεγάλο βαθμό την Περιφέρεια και δημιουργώντας το Τέρας μίας  πρωτοφανούς Αστυφιλίας! Αρκεί να δείτε πως το 50% σχεδόν του πληθυσμού της Ελλάδας στριμώχνεται με τις χειρότερες συνθήκες σχεδιασμού πόλεως στην Πρωτεύουσα.
3)            Δεν υψώσατε την φωνή σας στους συμμάχους μας της Ευρώπης για τον σεβασμό των Εθνικών μας Συνόρων, που τελικά είναι και δικά τους σύνορα.
4)            Δημιουργήσατε ένα τεράστιο αντιπαραγωγικό Δημόσιο, στο οποίο απλά τοποθετούσατε ψηφοφόρους σας παραβλέποντας τις πραγματικές ανάγκες  των υπηρεσιών. Ακόμα και πάρα πολλά άτομα χωρίς τα ανάλογα προσόντα. Αυτά όλα τα ακούμε από εσάς τους ίδιους όταν διαπληκτίζεστε τα κόμματα μεταξύ σας. Ακούσαμε πως υπάρχουν «ξεχασμένοι» 2200 περίπου φάκελοι υπαλλήλων οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις στην υπηρεσία τους, χωρίς καμία συνέχεια!
5)            Αφήσατε να εδραιωθεί η Βασιλεία της Ατιμωρησίας στους πολίτες, ξεκινώντας από εσάς τους ίδιους, με τον απαράδεκτο περί Ασυλίας Βουλευτών Νόμο. Αυτή η κατάσταση  «γέννησε» την Απειθαρχία σε κάθε μορφή Κράτους στον πολίτη. Και φτάσαμε ν’ ανεχόμαστε εκτός τόσων άλλων ατέλειωτων παραδειγμάτων, τους λεγόμενους «γνωστούς άγνωστους»! Χρόνια τώρα ολόκληρα. Χρόνια χωρίς σχέδιο! Χρόνια ταλαιπωρίας και οικονομικής εξαθλίωσης, των καταστηματαρχών, αλλά  και  εξευτελισμού ολόκληρης της χώρας! Σπάνε μαγαζιά, τα καίνε, τα λεηλατούνε! Με τρόπο που καθαρά δείχνει οργανωμένο! Και η Πολιτεία ΑΔΥΝΑΤΕΙ, ν’ αντιδράσει!..... Όταν η Πολιτεία αδυνατεί να αμυνθεί έναντι ενός εσωτερικού εχθρού, γιατί περί εχθρού πρόκειται, τι περιμένει ο Έλληνας πολίτης να δει μη κακό  σε περίτωση πραγματικού κινδύνου από έναν εξωτερικό πραγματικό εχθρό;….
Ακούσαμε διάλογους σε κανάλι  μεταξύ Αστυνομίας και Πρυτάνεως για την Νομική Σχολή ( όπου ελέχθη) πως δεν γνώριζαν καθόλου πως στην σχολή αυτή υπήρχε κατάληψη, μάλλον για την προετοιμασία  των  νεαρών για την μάχη του Συντάγματος! Μα δεν είχαμε μάθει πως με κάποιον καινούργιο Νόμο, η Αστυνομία σε συνεννόηση με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, θα μπορούσε να παρακολουθεί και να ελέγχει τους χώρους για τυχόν παραβιάσεις;…..Τι έγιναν όλα αυτά;…..ειδικά όταν ακόμα και ένα παιδί εν όψει  της πολύ σοβαρής  αυτής της ψηφοφορίας στην Βουλή, θα έπαιρνε τα μέτρα του;……..
6) Και το χειρότερο! Μέχρι σήμερα το Κράτος δεν γνωρίζει  ακριβώς και με λεπτομέρεια την Δημόσια Περιουσία! Αυτό φάνηκε στο συζήτηση για τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ που «ψάχνει» το Υπουργείο  Οικονομικών για να καλύψει υποχρεώσεις του Μνημονίου! Ακούστηκε από την ειδική Υπηρεσία Δημόσιας Περιουσίας, πως τούτη την ώρα μόνο   σε 23-24 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται αυτή η περιουσία. Εκτός κα εάν γρήγορα μεθοδευτούν δράσεις, οι οποίες και θα ξεκαθαρίσουν μεγάλη μερίδα καταπατημένης περιουσίας από διαφόρους ιδιώτες και αποδοθεί αυτή στο Κράτος. Οπότε η αξία ανεβαίνει πολλαπλάσια του αρχικού υπολογισμού!...
Αυτό και μόνο, εφ’ όσον έτσι έχει δείχνει την Ανευθυνότητα των όποιων  Κρατικών υπευθύνων, που διαχειρίστηκαν με τέτοια αμέλεια την Δημόσια Περιουσία! Και η ευθύνη βέβαια, αγγίζει και τους όποιους Πρωθυπουργούς αλλά και Υπουργούς Οικονομίας!.... 
Ατέλειωτα ερωτήματα υπάρχουν σε πολλά προβλήματα που δημιουργηθήκανε και  εδραιώθηκαν σε αυτήν την χώρα. Χορτάσαμε από Διαφάνεια και από μαχαίρια που θα έφταναν στο κόκαλο! Η Ελλάδα όμως φαίνεται πως ήτανε ένα πολύ καλό και ζουμερό φιλέτο και πέσαμε όσοι μπορούσαμε (αφού μας το επέτρεπε το ίδιο το Κράτος) και το κατασπαράξαμε. Με πρώτους-πρώτους ορισμένους πολιτικούς και άλλους…….
Τα πράγματα τώρα αλλάζουν αναγκαστικά! Και αυτό είναι το χειρότερο! Γιατί δεν μας παίρνει και ο χρόνος. Και είμαστε υποχρεωμένοι μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, να ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ, εάν  πραγματικά θέλουμε ΌΛΟΙ ΜΑΣ να σωθεί αυτή η χώρα (δηλαδή όλοι εμείς), η να βουλιάξει! Ας το σκεφτούνε αυτό οι Πολιτικοί μας! Αυτοί που συμμετείχαν, αλλά και όλοι οι άλλοι (δεν είναι καιρός τώρα για αναδρομικές κριτικές). Είναι η ώρα  της  Δράσης! Και της ατέλειωτης Προσπάθειας! Είναι η ώρα να δείξουμε στην Γερμανία και στην Γαλλία, πως η Ελλάδα θα σταθεί στο ύψος της! Αρκεί και αυτοί να καταλάβουν, πως  φταίμε για πολλά, αλλά όχι για όλα! Η  σημερινή ανοργάνωτη και ασύνδετη ακόμα Ευρώπη, δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη που φανταστήκαμε. Την Ευρώπη των Κρατών και όχι την Ευρώπη της Γερμανίας! Για να λέμε τα σύκα-σύκα και την σκάφη- σκάφη!
Υπομονή λοιπόν και συγκράτηση! Συνεννόηση και Συνεργασία. Είναι η ώρα που Πρέπει να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μακριά από τον γκρεμό!........



Και για να μη ξεχνιόμαστε:1) Στο μυαλό μας παραμένει έντονη η απαίτησή μας για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις Πολέμου!

2)Περιμένουμε τα μάρμαρα του Παρθενώνα να γυρίσουν εκεί που τους αρμόζει.

3)Η  Ε.Ε να φροντίσει έτσι ώστε να σέβονται τα Εθνικά μας σύνορα, όσοι δεν το πράττουν. Γιατί ούτως η άλλως τα σύνορα τα δικά μας είναι και δικά τους!