Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ!.....


Και πάλι  αναγκάζομαι να επανέλθω σε ένα θέμα που μας απασχολεί τον τελευταίο καιρό, όταν τόσα άλλα, μας ταλαιπωρούν! Τον Ρατσισμό! Με αφορμή το νέο Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο, το οποίο ακόμα δεν συμφωνήθηκε από την τριτοκομματική  Κυβέρνηση, πράγμα που αναμένεται από ημέρα σε ημέρα να γίνει, το θέμα έδωσε αφορμή για αντιπαραθέσεις περίεργες κατ’ εμένα.
Σήμερα Κυριακή το πρωί, άκουσα στο mega τον Μητροπολίτη Δωδώνης, όταν ερωτήθηκε από τον κ. Αναγνωστάκη για κάποια εκκλησία νομίζω στα Καλάβρυτα, πως μόλις άρχισε η  συζήτηση για το νομοσχέδιο αυτό, ο Μητροπολίτης της περιοχής, έδωσε εντολή και άρχισαν να ηχούν πένθιμα οι καμπάνες της, να πει την γνώμη του. Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη. «Δεν μπορώ να πω σε οποιοδήποτε Μητροπολίτη, ούτε εγώ ούτε κανείς το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει στην περιοχή του!» Και συνέχισε: «Εγώ δεν θα το έκανα  αυτό! Αντίθετα θα έπρεπε όλοι μας να σκεφτούμε πως και γιατί δημιουργούνται προβλήματα. Που είναι αποτελέσματα, της εκμετάλλευσης των κατοίκων πολλών κρατών από Λευκούς και μάλιστα Χριστιανούς! Η Αφρική για παράδειγμα, έχει υποστεί την εκμετάλλευση στο κόκαλό της! Είναι γνωστά όλα αυτά και όλα τα υπόλοιπα, που έχουν γίνει κατά καιρούς σε πολλά κράτη κυρίως  Μουσουλμανικά , αλλά και άλλα.
 Στο Σινά στο ονομαστό Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης οι φύλακες που το προσέχουν δεν είναι άλλοι από τους           Βεδουίνους!  Τους κατοίκους της ερήμου, οι οποίοι και είναι Μωαμεθανοί!...»
Από την άλλη πλευρά προσωπικά είδα στην Αίγυπτο, τα σχολεία παντού και τις εκκλησίες μας, να συνεχίζουν και να τα προσέχουν οι τοπικές Αστυνομίες!
Και εμείς εδώ στην Ελλάδα, δεν θέλουμε να τους παρέχουμε, ούτε έναν χώρο λατρείας. Με την δικαιολογία πως οι χώροι αυτοί γίνονται χώροι συνεννόησης και οργάνωσης τρομοκρατών! Ας βγάλουμε λοιπόν τις παρωπίδες και ας δούμε τις αιτίες που δημιούργησαν το πρόβλημα. Το ότι υπάρχει το Κακό παντού και στο μαύρο και στο κίτρινο και στο λευκό χρώμα, ας μην το παραβλέπουμε. Ας αφήσουμε τις υστερίες και τα  πραγματικά ανόητα τυφλά και φανατικά μίση. Το αν η Πολιτεία ευρέθηκε ανοχύρωτη, ανοργάνωτη και  αδύναμη να ελέγξει την από παντού είσοδο των οικονομικών μεταναστών, την οποία η ίδια και  προσέλκυσε και βοήθησε, είναι ένα άλλο θέμα. Σίγουρα ένα τέτοιο Νομοσχέδιο είναι πολύ ευαίσθητο και πρέπει να εξετασθεί πολύ καλά. Έτσι, ώστε να διασφαλίζει τους σκοπούς του, χωρίς ακραίες και αδιευκρίνιστες παραγράφους.
Και ας ελέγξει και την κατάσταση αυτή η Αρχιεπισκοπή. Δεν μπορεί την Χριστιανοσύνη, να την ερμηνεύει η κάθε περιοχή διαφορετικά. Ο Χριστός δεν συμπεριφερόταν «α λα καρτ»! Η Αγάπη του ήταν διάχυτη σε κάθε σημείο του ορίζοντα, σε κάθε χρώμα, σε κάθε σπιθαμή εδάφους!
Ευρισκόμαστε το έτος 2013 και ακόμα αρκετοί Έλληνες σκέπτονται, σαν να συμμετέχουν σε σκοταδισμούς, οι οποίοι χαρακτήριζαν άλλους καιρούς.
Κανείς δεν υποστηρίζει πως η Κρίση που περνάμε και η οποία σε ένα μεγάλο κομμάτι, οφείλεται στην Ανικανότητα αλλά και την Κακοδιοίκηση και Διαφθορά ορισμένων Πολιτικών, είναι δικαιολογημένη. Όχι εφ’ όσον ΑΚΟΜΑ υπάρχει και βασιλεύει η Ατιμωρησία! Αυτές οι καταστρεπτικές πολιτικές είναι η κύρια αιτία, των σημερινών δεινών! Ούτε οι Μουσουλμάνοι φταίνε ούτε οι κίτρινοι, ούτε οι μαύροι! Ο κακός μας ο καιρός φταίει! Και  γρήγορα τώρα πρέπει όσο γίνεται, να επανέλθει η χώρα στα σωστά της όρια! Αυτό μπορούμε να το συμφωνήσουμε όλοι μας και να γίνουμε μια γροθιά; Μόνο έτσι θα πείσουμε τα άνεργα παιδιά μας και τους  μικροεπαγγελματίες και μικροσυνταξιούχους, πως  υπάρχει κάποιο λίγο μακρινό έστω Μέλλον! Από κάτι τέτοιο έχουμε απόλυτη ανάγκη. Οι μικροπολιτικές θεωρίες και τα λόγια του αέρα, μας μπούχτισαν πια! Μπορούμε να σοβαρευτούμε επί τέλους;………