Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ



SYNC BLOGS


  • Είναι ανάγκη να επισημάνουμε ακόμα και αυτό το απαίσιο φαινόμενο της επί πλέον εκμετάλλευσης των εργαζομένων, ακόμα και μετά την μείωση μισθών και επιδομάτων. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει σε πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες επιμένουν να δρουν παράνομα και εις βάρος των απασχολούμενων εργατών και υπαλλήλων. Πάντα με  το πρόσχημα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Τους αναγκάζουν με τον γνωστό εκβιαστικό τρόπο της απόλυσης, να εργαστούν και περισσότερες ώρες, αλλά και ανασφάλιστοι! Και μπροστά στο φάσμα της ανέχειας στην επιβίωσή τους, αναγκαστικά δέχονται οι περισσότεροι, για να μην πω όλοι, αυτόν τον τρόπο. Με την ελπίδα πως κάποτε θα μπορέσουν να ονειρεύονται  το Όνειρο της σύνταξής τους! Αν αυτό δεν είναι απάνθρωπος τρόπος εργασίας, μην πει κανείς, πως αυτός είναι ο τρόπος που θα μας κάνει πιο παραγωγικούς!
  • Εδώ είναι που το Κράτος (εάν θέλει να υπάρχει σοβαρά)είναι υποχρεωμένο να βρει τρόπους να ελέγχει αυτήν την αδικία τουλάχιστον στο μεγαλύτερο κομμάτι της. Όπως επίσης και με αυτόν τον τρόπο είναι που θα διαφυλάξει την είσπραξη των  αναγκαίων εισφορών, για τη επιβίωση των διαφόρων ταμείων. Εδώ είναι που πρέπει ν’ αλλάξει και η νοοτροπία όσων επιχειρηματιών ασχολούνται με αυτό το παράνομο «σπορ»! Το πως θα γίνει αυτό, ε, εάν δεν το γνωρίζουν οι όποιοι υπεύθυνοι, ας αντιγράψουν το τι κάνουν τα ξένα κράτη και πως παρακολουθούν και ελέγχουν την αγορά εργασίας.
  • Ένας τομέας δράσης, όπου αυτό το φαινόμενο σε αρκετές επιχειρήσεις, παίρνει τεράστιες διαστάσεις είναι δυστυχώς και ο Τουρισμός. Οι επιχειρήσεις που σέβονται σοβαρά την δράση τους, σέβονται πρώτα από όλα την ποιότητα του προσωπικού τους. Η πείρα και τα προσόντα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και καφετέριες και μπαρ (όταν οι επιχειρηματίες είναι σοβαροί), στηρίζουν την απόδοση των επιχειρήσεών τους στην Ποιότητα των εργαζομένων τους. Και ούτε που σκέπτονται να μειώσουν με παράνομο τρόπο τις αποδοχές τους. Και είναι αυτοί οι επιχειρηματίες, που επιτυγχάνουν καλύτερους και προπάντων επανερχόμενους πελάτες. Με αποτέλεσμα να κρατάνε τις τιμές τους σε λογικά επίπεδα, με συνέχεια και συνέπεια. Στις επιχειρήσεις άλλωστε όπου η ποιότητα των υπηρεσιών είναι από καλή έως άριστη, οι πελάτες ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ!...Και αυτός είναι ο αντικειμενικός στόχος της Τουριστικής μας Βιομηχανίας! Με την Συνέπεια να προσελκύουν Συνέχεια (και όχι για μία φορά) τους επισκέπτες τους! Αυτοί βέβαια οι επιχειρηματίες, είναι οι λιγότεροι και είναι αυτοί που μας «κρατάνε» σε αυτό το πολύ αναγκαίο εξαγώγιμο προϊόν που είναι ο Τουρισμός στην Ελλάδα! Αφού λοιπόν Πρέπει το Κράτος να βοηθάει το έργο των επιχειρηματιών αυτών, με τις αναγκαίες υποδομές,  με την σειρά τους και αυτοί ΌΛΟΙ, Πρέπει να συμπεριφέρονται αναλόγως! Είναι αυτό που λέμε ν’ αλλάξουμε την νοοτροπία μας για το Εμείς, που μέσα από αυτό θα ωφεληθεί και το Εγώ μας! Που σημαίνει πως οι «πειρατές» στο Τουριστικό επάγγελμα, οι οποίοι το αντιμετωπίζουν σαν μία εποχιακή «αρπαχτή», με ότι κακό σημαίνει για την χώρα αυτό, ήρθε η ώρα μαζί με όλα τα άλλα, να απομονωθούν σταδιακά τουλάχιστον. Οικονομική Ανάπτυξη, σημαίνει μέσα από αυτήν να στηρίζονται οι Έλληνες εργάτες και υπάλληλοι, έτσι ώστε να τροφοδοτείται με ομαλό τρόπο η Αγορά. Η οποία αυτήν την ώρα μαστίζεται από Απραξία, όχι μόνο γιατί υπάρχει η Κρίση, αλλά γιατί  μεθοδεύτηκαν απότομα μέτρα, τα οποία την νέκρωσαν κυριολεκτικά! Ο  φόβος που απλώθηκε από το Πολιτικό μας Σύστημα, με τρόπο σπασμωδικό δεν κατάφερε τίποτα άλλο από το να  «κατατρομάξει» τον Έλληνα πολίτη.
  • Αυτήν την ώρα πρέπει να σημειώσω πως μου φαίνεται πολύ περίεργο, το γιατί μεθοδεύτηκε μία 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων, τώρα που γίνονται και οι πιο κρίσιμες συνεννοήσεις για το λεγόμενο psi;……Τυχαίο;……δεν νομίζω δυστυχώς.
  • Ακόμα και αυτή η σύμπτωση ενεργειών, έκανε και αυτή το θαύμα της. Έφερε πάλι τον πανικό!......
  • Κάποιοι με το δίκιο τους, θ’ αντιτάξουν πως και όταν δεν έχουν απεργία οι δημοσιογράφοι, πάλι τον πανικό σπέρνουν!.....Και έχουν Απόλυτο δίκιο!......
  • Υπομονή και προπάντων Αισιοδοξία! Σε αυτήν την πολύπαθη χώρα τα ζήσαμε όλα!.....Να δούμε ακόμα τι άλλο…………