Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ !!!.......



SYNC BLOGS



Αυτή η ώρα της μεγάλης δυσκολίας, είναι και η ώρα της περίσκεψης… Με αφορμή την 4ήμερη απεργία των δημοσιογράφων, που δεν είναι δα και η πρώτη….σαν να ανασάναμε! Παίρνομε «ανάσα» από τον «βομβαρδισμό» των ειδήσεων από την Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, Οικονομικό τσουνάμι στην πατρίδα μας, εξεγέρσεις σε Αραβικά κράτη, πολεμικές επεμβάσεις, διόγκωση του Εγκλήματος,  ατέλειωτη Ανεργία…..ατέλειωτα οικονομικά μέτρα, Απραξία  της Δικαιοσύνης….κ.λ.π………Και μέσα σε όλα οι πολίτες εγκλωβισμένοι…Τώρα με την απεργία….Ηρεμία! Καθάρισε το μυαλό μας. Καθάρισε από την εμμονή αρκετών παρουσιαστών-δημοσιογράφων και μη, να επαναλαμβάνουν, αλλά και να μεγαλοποιούν, τα ήδη τεράστια προβλήματα…
Οι πολιτικοί μας (γενικά), αντιπαλεύουν ο ένας τον άλλον, με γνώμονα το κομματικό τους κόστος! Προσπαθούν να συμψηφίσουν το μέγεθος, της Διαφθοράς, της Ανικανότητας και της Κακοδιαχείρισης, επιρρίπτοντας την μεγαλύτερη ευθύνη το ένα κόμμα, στο άλλο! Και εμείς οι περισσότεροι, πολιτικά «ποδοσφαιρικά» σκεπτόμενοι, επιρρίπτομε πάντα την ευθύνη, στο κόμμα που  δεν υποστηρίζομε! Απλά μάλλον για να ικανοποιήσουμε τον ρηχό εγωισμό μας. Χωρίς να διακρίνουμε  ποιο τελικά είναι το συμφέρον μας!......
Ας ρίξουμε μια ματιά στον καθρέπτη και ας κοιταχτούμε στα μάτια!...Και ας σκεφτούμε την κατάσταση, που καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε……
Ξεκινώντας από την απεργία των δημοσιογράφων, θα ήθελα πολύ να ερωτήσω, το γιατί πρέπει ειδικά για αυτούς, να λυπηθώ. Εφ’ όσον το σύμπαν των Ελλήνων εργαζομένων, οι μικροσυνταξιούχοι, οι ατέλειωτοι άνεργοι ( οι οποίοι και αυξάνουν καθημερινά), ήδη συμμετέχουν σε αυτό το ξεκοίλιασμα των αποδοχών τους, γιατί αυτοί (και στοχεύω στους λεγόμενους μεγαλοδημοσιογράφους), διαμαρτύρονται; Αυτοί άλλωστε δεν είναι οι ίδιοι, οι οποίοι τόσα χρόνια τώρα στην ουσία κάλυπταν την κακοδιαχείριση του Δημόσιου Πλούτου, παίζοντας πολλοί από αυτούς το «παιχνίδι» των  όποιων πολιτικών μας, οι οποίοι παρέβλεπαν το τεράστιο χρέος της χώρας; Και συνέχιζαν να το διογκώνουν, προσλαμβάνοντας υπεράριθμους στο Δημόσιο, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις ψηφοθηρικές ανάγκες του κόμματός τους;…..
Ποιος δημοσιογράφος από αυτούς που «βασίλευαν» στα ΜΜΕ, μίλησε ποτέ, για το πραγματικό   τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, στον ΟΣΕ, στην ΕΡΤ, στους Δήμους και στις Κοινότητες, το οικονομικό χάος στο ΕΣΥ, για το πάρτυ που γινόταν στο υπερχρεωμένο φάρμακο,…….κ.λ.π…….ποιος;…..
Όσον αφορά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων (το μεγαλύτερο για μένα οικονομικό έγκλημα στην Ελλάδα, που έδωσε και την χαριστική βολή στα οικονομικά μας), όλοι μιλήσανε ΜΕΤΑ την τέλεση τους. Όταν δηλαδή τέλειωσε το «πάρτυ» και άρχισαν να μετράνε το ποιος «μεγάλος» καταβρόχθισε τα πιο πολλά!
Ας μην γελιόμαστε πια! Όλοι οι πολιτικοί μας (εννοώ εκείνοι που συμμετείχαν στις διάφορες Κυβερνήσεις), από το 1960 και μέχρι σήμερα, είναι όλοι τους υπεύθυνοι. Η  συνήθης έκφρασης «φταίνε όλοι αναλογικά με τον χρόνο διακυβέρνησής τους»
για μένα είναι ατυχής. Και στοχεύει σε αυτήν την απαράδεκτη έννοια του «συμψηφισμού» των ευθυνών. Ας κοιταχτούμε στα μάτια λοιπόν και ας πάψουμε να δικαιολογούμε τις απαράδεκτες συμπεριφορές, από όπου και αν προέρχονται.
Όλα τα κανάλια της τηλεόρασης, όταν το Κράτος έπαψε να  μοιράζει αφειδώς τις διάφορες υπερτιμημένες επενδύσεις σε Δημόσια Έργα, αγορές όπλων κ.λ.π., μετατράπηκαν τα περισσότερα σε αυστηρούς κριτές, στήνοντας κυριολεκτικά στον τοίχο, αρκετούς πολιτικούς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο από το να καταπίνουν την γλώσσα τους!.......Τέτοια εικόνα μου έδωσαν όλοι αυτοί. Ο δε «πάτος», στον οποίον φτάσαμε, τελικά είναι έργο πάρα πολλών υπευθύνων, που αρχίζουν από το Πολιτικό μας Σύστημα και φτάνουν, μέχρι πολίτες μεγαλοεπιχειρηματίες………..   
Ας καταλάβουν λοιπόν όσοι ιδιοκτήτες καναλιών επιμένουν στο ίδιο Σύστημα μετάδοσης Ειδήσεων, πως αυτός ο τρόπος και στόχος, δεν θα έχει πια αποδοχή από τους περισσότερους τηλεθεατές κάποια ώρα που πλησιάζει. Σήμερα ο πολίτης, λίγο πολύ έχει καταλάβει τι του έχει συμβεί. Τα ψηλά ποσοστά δημοσκοπήσεων σε ερωτήσεις για  κομματικές προτιμήσεις (για κανένα κόμμα!) δείχνουν ακριβώς αυτό.
Η Ελλάδα, ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ν’ αρχίζει ν’ αλλάζει. Κάτι που έπρεπε να είχε αρχίσει να γίνει από τότε που κάναμε την αίτηση ένταξης στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Η εγκληματική και απαράδεκτη ΑΝΑΒΟΛΗ, λόγω του πολιτικού κόστους (ψηφοθηρία), είναι η βασική για μένα αιτία, που μας έφερε στο σημερινό χάος.
Ας ωριμάσουμε λοιπόν και ας βλέπουμε τους πολιτικούς μας, όχι σαν οπαδοί ομάδων, αλλά κρίνοντάς τους σαν πραγματικούς «λειτουργούς»! Μαζί με όλα τα άλλα, τώρα πέφτει και σε εμάς όλους τους απλούς πολίτες ο κλήρος, να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα. Και άσχετα στο που ανήκουμε, να μάθουμε ν’ απομακρύνουμε υποψήφιους, οι οποίοι τουλάχιστον με το παρελθόν τους δε μας διασφαλίζουν με το  πολιτικό μέλλον τους.
Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα του σήμερα, να ταλαιπωρεί τον Έλληνα και αυτός να συνεχίζει  με την ίδια νοοτροπία. Όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην Ζωή. Και η Ελλάδα μέχρι τώρα αυτό δεν το πέτυχε! Δεν εννοώ στο 100%. Αλλά όχι και σε αυτό το  τραγικό σημείο. Που οδηγεί για άλλη μια φορά τον Έλληνα στη μετανάστευση. Και η μόνη διαφορά, είναι πως αυτοί οι νέοι που τώρα μεθοδεύουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, είναι όλοι τους Πτυχιούχοι! Γιατί στην Ελλάδα ο βαθμός της Αναξιοκρατίας, είναι τεράστιος! Αρκετά πια με όλα αυτά! Και για να τελειώνουμε, όποιος ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο (που έγινε τελικά εις βάρος των υπολοίπων πολιτών) δεν μπορεί άλλο να μένει ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ!.....Ότι δεν του ανήκει να επιστραφεί με το αζημίωτο, εκεί όπου ανήκει και βέβαια το συντομότερο δυνατόν. Τίποτα δεν θ’ αλλάξει σε αυτόν τον τόπο, εάν βασιλεύει αυτή η βασανιστική αίσθηση της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ!........