Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ποιός είναι υπεύθυνος για όλους αυτούς τους νεκρούς;



Κάποιος  πρέπει να είναι υπεύθυνος για όλη αυτήν την  φοβερή κατάσταση με τους αλλεπάλληλους πνιγμούς, δυστυχισμένων  μεταναστών. Που επάνω στην προσπάθεια να ξεφύγουν τον θάνατο η μια μίζερη επικίνδυνη ζωή, χάνουν την ζωή τους, αφού επί πλέον πλήρωσαν ακριβά ακόμα και για τον θάνατό τους. Δεν αναφέρομαι σε κάτι καθάρματα ξένων αλλά και Ελλήνων, οι οποίοι  ασχολούνται με  το «εμπόριο» μεταφοράς, ακόμα και παιδιών από τις παραλίες της Αφρικής η  της Τουρκίας, προς Ιταλία και Ελλάδα. Αναφέρομαι σε εκείνους που ευθύνονται για τους πολέμους και την φτώχεια που δημιουργείται από αυτούς σε αρκετά κράτη ανά τον κόσμο και οι οποίοι ως συνήθως έχουν ως στόχους την διάλυση των κρατών αυτών με απόλυτο σκοπό τη εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους η ακόμα δια λόγους στρατιωτικούς. Και με σύμμαχο μάλιστα και βοηθό \τη εκμετάλλευση του Θρησκευτικού φανατισμού των λαών. Σερβία,  Αφγανιστάν, Ιράκ,  Λιβύη,  Συρία τώρα και αμέσως μετά η Αίγυπτος, έχουν γίνει η αρένα όπου αντιπαλαίουν μεγάλα συμφέροντα χωρίς τελειωμό! Με τόση ένταση και συχνότητα, που τελικά έπαψε να ιδρώνει και τ’ αυτί μας στο άκουσμα τους. Αυτά χωρίς να ξεχνάμε το τι γίνεται τόσα χρόνια (ατέλειωτα) στην Αφρική και στην Ασία! Από Δικτατορικές (σίγουρα βαλτές) κυβερνήσεις, οι οποίες ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπων.
Όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε την «Παγκόσμια» λεγόμενη Οικονομική Κρίση, η οποία άρχισε πια έντονα να ταλαιπωρεί αφάνταστα τα κράτη όπως και το δικό μας! Και δεν φτάνει όλο αυτό, έρχεται και σαν συμπλήρωμα, ένας απρόσμενος «Εθνικισμός» και «Πατριωτισμός» σαν το κερασάκι στην τούρτα αυτής πια της Κοινωνίας! Αυτά όλα δεν μπορεί να είναι τυχαία. Σίγουρα υπάρχει κάποιο σχέδιο ανατροπής της Παγκόσμιας Κατάστασης…….Κάποιοι «φροντίζουν» να εφοδιάζουν με όπλα τις αντίπαλες παρατάξεις και συντηρούν μέχρι πλήρους εξαθλίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων, έναν αδυσώπητο πόλεμο επικράτησης. Αδιαφορώντας για γυναίκες άνδρες και παιδιά!
Σήμερα αυτό που ζει η Λαμπελούζα (το νησί στην Ιταλία, που φιλοξενεί τους δυστυχείς μετανάστες), είναι πια αυτό που έκανε και ξεχείλισε το ποτήρι.
Εάν είμαστε μία πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη, τότε οι όποιοι επικεφαλής της ΟΦΕΙΛΟΥΝ (και άργησαν πολύ) να αρχίσουν ν’ ανησυχούν. Και άργησαν γιατί δεν κατάλαβαν φαίνεται καλά (η δεν θέλησαν ν’ ασχοληθούν με το θέμα) πως ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και η Ιταλία μπορεί να αντιμετωπίσει ανθρώπινα ένα τέτοιο τεράστιο «έγκλημα»! Έχουμε πολύπλοκα σύνορα και πιστεύαμε πως τα σύνορα αυτά είναι και σύνορα Ευρώπης! Είναι όντως;….Γιατί εάν είναι ούτε η Frontex είναι αρκετή, αλλά ούτε και το μεταλλικό φράγμα εμπόδιο σε κάποιο σημείο του Έβρου, είναι αρκετό, να σταματήσει το πρόβλημα. Οι ατέλειωτοι πνιγμοί ανθρώπων δεν μπορούν να συνεχιστούν. Μόνο η τιμωρία του Θανάτου μπορεί να σταματήσει τους επικίνδυνους «εμπόρους» να οδηγούν σε πνιγμό δυστυχισμένους ανθρώπους αφού ήδη τους έχουν ληστέψει!.......Οι Λαοί όλων των Ανεπτυγμένων κρατών, είναι ανάγκη να υψώσουν την φωνή τους για τα εγκλήματα που  διαπράττονται γύρω μας και αλλού. Η Βία φέρνει Βία. Και ο κύκλος αυτός δεν θα τελειώσει μέχρι να εξαφανιστεί η Οργή που δημιούργησαν οι πόλεμοι όλα αυτά τα χρόνια! Τα λεγόμενα χρόνια «Ειρήνης»! Που όπως απεδείχθη ήταν λάθος χαρακτηρισμός! Ζούμε όλα  μας τα χρόνια τον Πόλεμο! Πολλοί λαοί τον πραγματικό πόλεμο με σφαίρες και αίμα. Οι άλλοι οι «ανεπτυγμένοι» τον ανεξήγητο (που σίγουρα έχει κάποια εξήγηση) πόλεμο Οικονομικό! Και οι δύο τύποι πολέμων αποδεικνύονται ΟΛΕΘΡΙΟΙ!........Ως πότε θα γίνεται αυτό;………      

Πώς μπορεί να επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητα των Ελλήνων η επιστροφή στην ανάπτυξη (0,6%) το 2014;

Πώς μπορεί να επηρεάσει άμεσα την καθημερινότητα των Ελλήνων η επιστροφή στην ανάπτυξη (0,6%) το 2014;
Επειδή έχουμε κουραστεί ψυχικά πολύ από τα "σκαμπανεβάσματα" των αναλύσεων περί Ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον της χώρας αυτής, έχουμε γίνει δυστυχώς όλοι μας "άπιστοι " Θωμάδες! Χρειάζεται πολύς χρόνος για να επανέλθουμε  στην πίστη για Αισιοδοξία! Ακούσαμε τόσα, λουσθήκαμε τόση Διαφθορά και Κακοδιαχείριση (που ακόμα συνεχίζεται) και ουσιαστικά μας έχουν  ξεκάνει ψυχικά. Ποια είναι  η Αλήθεια και πιο το ψέμμα  δεν μπορούμε  να διακρίνουμε. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να μείνουμε όρθιοι στα πόδια μας και να συνεχίζουμε να ψάχνουμε και να στηρίζουμε την Αλήθεια! Όσο μικρή είναι και αυτή.
Εκείνο που παραμένει ακόμα πραγματικά συχαμερό και απαίσιο, είναι που τα όποια κόμματα Ακόμα επιμένουν να συμπεριφέρονται  με τρόπους ψηφοθηρικούς και  ωφέλιμους στο κόμμα και δεν έχουν καταλάβει πως  ο Έλληνας ήρθε η ώρα που θα  θέσει πολλούς πολιτικούς εκτός μάχης!
Και αυτό θα είναι το πρώτο ουσιαστικό Κέρδος για την ουσιαστική Αναβάθμιση αυτής της  πλούσιας (το τονίζω) και πανέμορφης αυτής χώρας! Το εύχομαι ολόψυχα! Γι' αυτό και Ελπίζω.......