Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ.....



SYNC BLOGS



Επειδή μένει ένα ακόμα εικοσιτετράωρο, για να τελειώσει ο πολύ δύσκολος χρόνος 2011, νομίζω πως πρέπει να κάνουμε έναν γενικό απολογισμό του πολιτικού μας αποτελέσματος, εδώ και 30 αλλά και 40 χρόνια. Τώρα πια δηλαδή είναι ανάγκη, να συγκεντρώσουμε όλες τις εντυπώσεις μας, από τους στόχους που πέτυχαν οι πολιτικοί μας όλα αυτά τα χρόνια.! Την οικονομική μας δηλαδή κατάρρευση με τον χειρότερο τρόπο, αφού συμπληρώσαμε την Παγκόσμια Κρίση, με την δική μας Κακοδιαχείριση του Δημόσιου Πλούτου και την απίστευτη Διαφθορά μας! Και εκεί που τώρα περιμέναμε με την ψυχή στο στόμα μια Σύμπνοια και πραγματική Πατριωτική Συνεργασία, ακούμε συνεχώς για ασυμφωνίες και κομματικούς διαπληκτισμούς, μεταξύ των μελών της Κυβέρνησης αυτής. Με αποτέλεσμα όχι μόνο, να καθυστερούν οι επείγουσες και επίπονες δράσεις, και διορθώσεις, (αφού γίνονται υπό πίεση και όχι σε κανονικό χρόνο), αλλά και να μην είναι αρκούντως αποτελεσματικές. Αφού στο μυαλό τους οι περισσότεροι έχουν στους μελλοντικούς ψήφους….δηλαδή μια από τα ίδια!
Οι πολίτες όμως που εδώ και πολύ καιρό, ζούνε τον Γολγοθά μιας τραγικά δύσκολης καθημερινότητας, δεν έχουν καμία όρεξη να ανεχτούν παραπέρα αβλεψίες και χοντρά λάθη. Πέρασαν πολλά χρόνια, που οι πολίτες αυτής της χώρας, είχαν αποκοιμηθεί κανονικά, πιστεύοντας πως η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα 25 πιο εύρωστα οικονομικά κράτη της Ευρώπης. Όπως διατυμπάνιζαν οι πολιτικοί μας, με στόμφο! Έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες  μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Μιας  απίστευτης αίσθησης ευμάρειας. Και μετά….άρχισε ο κατήφορος της Αλήθειας! Η  Ελλάδα βρέθηκε την ίδια στιγμή με τους πολίτες της (όχι βέβαια όλους, αλλά τους περισσότερους), σε πλήρη καταστροφή.
Δεν θα κάνουμε όμως περιγραφή των γνωστών γεγονότων. Απλά θα θέσουμε εμείς οι πολίτες μερικά ερωτήματα σε καίρια προβλήματα της χώρας εδώ και εξήντα χρόνια. Έτσι για να δούμε τελικά εάν άδικα κατηγορούμε όσους πολιτικούς συμμετείχαν  σε κόμματα  που κυβέρνησαν αυτήν την χώρα. Στους υπόλοιπους όμως δεν τους χαριζόμαστε. Θεωρούμε πως φέρουν μεγάλη ευθύνη, γιατί έστω και αν δεν κυβέρνησαν, συνέπραξαν πολλές φορές με την σιωπή τους! Ποτέ μας δεν ακούσαμε κανέναν πολιτικό μας μέσα η έξω από την Βουλή, να μιλάει για τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχαμε πολλά χρόνια τώρα από την υπερβολική «κατανάλωση» υπέρογκων δανείων! Και σήμερα μας ζητείται να «βοηθήσουμε» στην μείωση ενός χρέους, για το οποίο δεν ζητήθηκε από κανέναν πολιτικό καμία ευθύνη. Εκείνο που ακούστηκε επανειλημμένως είναι: «Εμείς τιμωρηθήκαμε από την ψήφο του Λαού!»... Αλλά ας προχωρήσουμε στις ερωτήσεις:
1)Γιατί τόσα χρόνια μετά τον πόλεμο δεν  ζητήθηκαν επιμόνως οι περιβόητες αλλά άφαντες μέχρι σήμερα Γερμανικές  Αποζημιώσεις;….
2)Γιατί τόσα χρόνια δεν ορίστηκαν από τους συμμάχους μας, τα σύνορά μας επ’  ακριβώς, έτσι ώστε να μην υποχρεούμαστε σε τόσο ακριβές αγορές όπλων;….
3)Γιατί σε αυτήν την  χώρα του Ήλιου (η ηλιοφάνειά της είναι εκπληκτική), δεν την εκμεταλλευτήκαμε για παραγωγή φτηνής ενέργειας;
4)Η ίδια ερώτηση αφορά και για τα πετρέλαια και  το αέριο στην γη της και στην θάλασσα της….Γιατί;….
5)Γιατί η Ελλάδα ξεχάστηκε από το Κράτος όσον αφορά την ανάπτυξη της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας, ενώ  αυτές είναι πηγές τεράστιας παραγωγής προϊόντων γι’ αυτήν;….
6) Όσον αφορά το τεράστιο θέμα του Τουρισμού, τι έκανε έως τώρα;…..Απλά έναν ανοργάνωτο Τουρισμό, γεμάτο από προβλήματα και το κυριότερο που δεν βοηθάει τις ανάγκες της χώρας. Που είναι η εισαγωγή συναλλάγματος, το οποίο όμως όπως εισέρχεται αμέσως εξέρχεται, για να εξασφαλιστούν ανάγκες   της Τουριστικής Υποδομής από το εξωτερικό. Ενώ θα μπορούσαν τόσα χρόνια να μεθοδικά να εξασφαλιστούν από την ίδια την χώρα, έστω στο 60%;… Και εννοώ: Ιματισμό, Τρόφιμα, Σερβίτσια φαγητού, Έπιπλα κ.λ.π……Θα είχαμε αναπτύξει ποικιλόμορφο Τουρισμό για μεγαλύτερη διάρκεια απασχόλησης. Με αποτέλεσμα και περισσότερες θέσεις εργασίας, αλλά και συσσώρευση μεγαλύτερης εμπειρίας στο Τουριστικό προσωπικό. Με αυτόν τον τρόπο και οι εργαζόμενοι στο ευαίσθητο αυτό επάγγελμα θα ήσαν διασφαλισμένοι από εργασία πολύ μεγαλύτερο χρόνο. Με αποτέλεσμα αυτό ν’ αντανακλάται στην επιδιωκόμενη μεγαλύτερη Ποιότητα Τουριστικών Υπηρεσιών. Ότι δημιουργήθηκε μέχρι τώρα έγινε άναρχα χωρίς σχέδιο και εάν δεν βρισκόντουσαν μερικοί ιδιώτες πραγματικοί ήρωες του επαγγέλματος, η Ελλάδα θα βρισκόταν ακόμα πολύ  πίσω…
7)Η τελευταία βασική ερώτηση, είναι το γιατί από καταβολής αυτού του Κράτους, οι βασικοί φορολογούμενοι, ήταν πάντα, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι μόνο;……Και τώρα που μας «κυνηγούν» οι δανειστές μας, με την δική τους πίεση βρίσκουμε και πολλούς «άλλους»;……..
Δεν θα αναφέρουμε άλλα προβλήματα. Και σίγουρα οι μέχρι τώρα πολιτικοί μας, δεν θα μπορέσουν (γιατί έως σήμερα δεν το έκαναν), ν’ απαντήσουν σε όλα αυτά!
Τους λέμε λοιπόν, πως τώρα που το 2012 έρχεται τρέχοντας, εάν έχουμε καμία πιθανότητα να επιζήσουμε σαν Κράτος να σκύψουν στα σοβαρά και να συνεργαστούν για να το πετύχουν….. Αυτή είναι η δουλειά τους! Τα κομματικά παιχνίδια για τον Έλληνα ΤΕΛΟΣ!....Από εδώ και εμπρός, θα κρίνεστε από την κατάσταση στο Κράτος και όχι, από την μέχρι τώρα «εξαγορά» ψήφων με υπερχρέωσή του!
Τα κεφάλια  μέσα λοιπόν και αποτέλεσμα στο έργο σας. Αυτό για όποιους βέβαια πολιτικά επιζήσουν. Γιατί έτσι και αλλιώς η «Θύελλα» των εκλογών, θα «κοσκινίσει» αυτήν την φορά το «αλεύρι» πολύ προσεκτικά! Χρόνια Καλά λοιπόν σε όλους! Το «Πολλά» μέχρι τώρα ήταν παραπλανητικό!.........