Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Η ΚΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ!.....

Παρακολουθώντας  την καθημερινότητα, μέσα σε αυτόν το κυκεώνα, που μπλέξαμε σαν χώρα, διακρίνεται συνεχώς η εμμονή στην παλιά κακή μας νοοτροπία σε  θέματα και προβλήματα της  Ζωής μας, σε αρκετά σημεία.
Το ότι  οι μέχρι τώρα πολιτικοί μας, με δική τους ευθύνη κατ’ αρχήν, μας έφεραν έως εδώ, δεν σημαίνει πως και διάφορες ομάδες της Κοινωνίας μας, δεν συμμετείχαν αλλά δυστυχώς και συνεχίζουν να συμμετέχουν, στην συνέχιση της καταστροφής μας!
Τα παραδείγματα είναι πολλά. Θα σταθούμε  στον Αντιπολιτευτικό τρόπο πρώτα. Και βλέπουμε  και ακούμε πολιτικούς που έως τώρα συμμετείχαν σε κόμματα και σε κυβερνήσεις που κυρίως έφταιξαν για το Ελληνικό τεράστιο πρόβλημα, τώρα από άλλο κόμμα, αλλά και μέσα στο ίδιο τους το κόμμα, να  αντιπολιτεύονται και αυτοί σαν να  μην υπήρξαν ποτέ! Δεν κατάλαβαν φαίνεται η κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, πως ο Λαός, έπαψε σε ένα μεγάλο κομμάτι να  τους εκτιμάει. Ο Λαός σήμερα επιμένει να ξεφύγει  από τον θάνατο που του επέβαλλαν! Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το ποιος αυτό θα το καταφέρει. Αλλά δεν ανέχεται πλέον το θράσος και  την κοροϊδία! Επιμένει στην Αλήθεια! Και στην προσπάθεια με αποτέλεσμα! Τα πράγματα άλλαξαν στην Πολιτική του παρελθόντος. Όποιος συνεχίζει το ίδιο βιολί οδηγείται στην έξοδο του Κοινοβουλίου! Και είναι το πρώτο αυτό δείγμα  προόδου που δυστυχώς γίνεται με αφορμή την Κρίση!
Γι’ αυτό και ανέχεται και δίνει χρόνο ακόμα και σε όσους φέρνουν την ευθύνη της μέχρι τώρα Κακοδιοίκησης. Με το ελαφρυντικό (όχι την συγχώρεση, ούτε την άφεση αμαρτιών), ότι παραμένουν και αγωνίζονται έστω και τώρα για  να φέρουν κάποιο καλό αποτέλεσμα. Για τους άλλους όμως, οι οποίοι απέφυγαν να επωμιστούν την σκληρή αλλά επικίνδυνη για την πολιτική καριέρα τους προσπάθεια, αυτούς σίγουρα στα επόμενα βήματα θα τους απορρίψουν! Τα λόγια έπαψαν από μόνα τους να είναι καλά. Τα έργα από τώρα και μετά μετρούν. Και η χώρα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ τεράστια προσπάθεια. Ο Λαϊκισμός και ο  καταστρεπτικός κομματισμός, έχασαν πια τα όπλα τους. Που ήταν οι ατέλειωτες και πανεύκολες πελατειακές σχέσεις, στηριζόμενες σε μία τεράστια και ατέλειωτη φούσκα δανείων. Τα οποία τώρα, μας πνίγουν!....Αλλά δεν είναι μόνο οι πολιτικοί. Έχουμε και διάφορες ομάδες με ένα παράδειγμα αυτό των μερικών γιατρών, φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά και  φαρμακοποιών  οι οποίοι πιστεύουν πως εάν σαμποτάρουν το ότι πάει να γίνει για να συμμαζευτούν τα έξοδα του Κράτους, το Σύστημα θα επανέλθει για να τους ξαναφέρει τα εύκολα  υπερκέρδη! Καλά θα κάνουν να συμμορφωθούν όλοι, γιατί καμία κυβέρνηση κανενός κόμματος, δεν θα ξαναγυρίσει πια πίσω. Τα οικονομικά, η Διαφάνεια και η  ριζική αντιμετώπιση της Διαφθοράς, θα συνεχιστεί στο Μέλλον. Αλίμονο εάν «γυρίσουμε» πίσω!
Για δεύτερο παράδειγμα (επιλέγουμε τα σοβαρότερα) είναι η συμπεριφορά μερικών συνδικαλιστών. Συνδικαλισμός με φοβέρα  δεν εννοείται Συνδικαλισμός. Το ιερό δικαίωμα της Απεργίας Πρέπει να  πραγματοποιείται με σεβασμό πρώτα στους εργαζόμενους και μετά στην υπόλοιπη Κοινωνία. Άλλο πράγμα η Ελευθερία και άλλο η Ασυδοσία. Το μείγμα των δύο εννοιών δεν δικαιολογείται. Ας ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια μας και ας κάνουμε ότι κάνουν άλλα Δημοκρατικά κράτη όταν απεργούν οι διάφορες ομάδες. Εκτός και εάν πιστεύουμε, πως εμείς οι Έλληνες είμαστε Δημοκράτες!....Αυτοί όλοι τους δεν ενοχλούνε καθόλου τους υπόλοιπους πολίτες και ούτε επιβάλλουν  την δια ροπάλου απεργία! Γι’ αυτό  ας φροντίσουν κάποιοι Πρόεδροι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, να βάλουν  νερό στο κρασί τους, ν αφήσουν το  ανόητο Δικτατορικό ύφος του «ξερόλα» και  να προσγειωθούν  στο πραγματικό συμφέρον των εργαζομένων και όχι των απολύτων δικών τους συμφερόντων! Οι μάσκες θα πέσουν και τότε η μοίρα τους, θα είναι  πια  εκείνη που τους αρμόζει. Τα εύκολα χρόνια της Παραπλάνησης των εργαζομένων με  Πολιτικά ανταλλάγματα πέρασε ανεπιστρεπτί!.....
Μόνο η Ενότητα, η Προσπάθεια  και ο στόχος για το καλό του «Όλων ημών» και όχι άλλο του καταστρεπτικού «Εγώ»!....  Συνεχώς επαναλαμβάνουμε πως εκτός από τα Οικονομικά μας, το βασικό μας πρόβλημα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της Νοοτροπίας μας!........