Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ



SYNC BLOGS

!--/SYNC BADGE-->
                                              
  •  Μου ήτανε όλως διόλου αδύνατο, αυτές τις τραγικές μέρες, που περνάει η δεύτερη πατρίδα μας, να μην ασχοληθώ με την γη της ψυχής μου. Η χώρα του Νείλου, η πανέμορφη Αίγυπτος, αντιμετωπίζει δύσκολες ημέρες. Περνάει εκείνες τις καταστάσεις που πάντα συμβαίνουν στους λαούς, οι οποίοι προσπαθούν για καλύτερες ημέρες. Για όποιον έχει επισκεφτεί την Αίγυπτο τελευταία, σίγουρα οσμίστηκε στην ατμόσφαιρα, την χαρακτηριστική εκείνη οσμή της Ανέχειας για τους πάρα πολλούς και της αφάνταστης Ευμάρειας για τους πάρα πολύ λίγους. Είναι η ίδια πάντα αιτία, που αργά η γρήγορα (ανάλογα με τις αντοχές ενός λαού, αλλά και τις δυνατότητες), οδηγεί στην σύγκρουση! Όταν δε αναφερόμαστε σε έναν λαό που, μετράει πάνω από 80.000.000 ανθρώπους, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο. Εγώ δεν θα υπεισέλθω στην πολιτική ανάλυση του προβλήματος. Ούτε κ’ αν στην Θρησκευτική! Η οποία και προτείνεται πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια, σαν αιτία  πολλών προβλημάτων, ανά τον Κόσμο. Εκείνο όμως που επιθυμώ να τονίσω (κατά την απόλυτη προσωπική μου αντίληψη), είναι πως Πρέπει κάποτε οι όποιες Μεγάλες Δυνάμεις και το Μεγάλο Κεφάλαιο (που πάντα θα υπάρχουν στις Κοινωνίες), να καταλάβουν πως τα συμφέροντά τους, θα πρέπει να  στηρίζονται επάνω σε ένα σύστημα λιγότερο εκμεταλλευτικό για τους Ανθρώπους! Ο Κομμουνισμός απέτυχε γιατί επέμενε συνεχώς και για πάντα στο ίδιο μονότονο «μενού»! Και απέτυχε φυσικά, αφού δεν διέθετε ούτε όραμα, αλλά ούτε  και επέτρεπε ακόμα  και τα απλά όνειρα…..
  • Τώρα ο Καπιταλισμός, πλησιάζει  η ώρα, να πρέπει να  προσαρμόσει το πρόγραμμά του περισσότερο στις Ανθρώπινες Ανάγκες. Η Ανέχεια όταν είναι συνεχής και με τάσεις να χειροτερεύσει, τότε προκαλεί(πολύ φυσικό) την οργή! Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την οργή ενός Λαού!.....
  • Επίσης δεν θα πρέπει (πάντα κατά την γνώμη μου), να χρησιμοποιούνται οι διαφορετικές Θρησκευτικές Πεποιθήσεις  των λαών, για να οδηγηθούν αυτοί σε συγκρούσεις, ανάλογες με τα συμφέροντα των όποιων τις επιθυμούν και τις συντονίζουν.
  • Εύχομαι στη γη της ψυχής μου, την πανέμορφη Αίγυπτο και τον αξιαγάπητο Λαό της, όταν θα διαβάζονται αυτές οι γραμμές, να έχουν βρει τον δρόμο για μία διαρκή Ειρήνη και Ευτυχία………….. 
  • Στέργιος Καλούδης
  • (Σερφάρισμα Ζωής) abcd-stergios.blogspot.com   
  •