Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Αυτή είναι η σκάφη, αυτά και τα σύκα!

Και επειδή ευρισκόμαστε πάλι σε προεκλογική περίοδο, αισθάνομαι την ανάγκη να "βγάλω" από μέσα μου μερικές σκέψεις, που στριφογυρίζουν στο κεφάλι μου εδώ και πολλά χρόνια και που πρέπει επιτέλους πια(αρκετά κρυβόντουσαν)να ελευθερωθούν. Επειδή κάθε τέτοια περίοδο εδώ και πολλά χρόνια τ' αυτιά μου "αναμασάνε" τα διάφορα προεκλογικά ακούσματα των κομμάτων, έχω βαρεθεί και θέλω να ξεκαθαρίσω τουλάχιστον με τον εαυτόν μου μου (αλλά μάλλον και με άλλους πολλούς πολίτες), πως η ώρα έφτασε για την αλλαγή νοοτροπίας των υποψηφίων πολιτικών μας. Θέλανε δεν θέλανε το φτάσανε το ποτήρι στο ξεχείλισμα. Δεν έχουν όλοι τους, τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς που είχαν την ευκαιρία να κυβερνήσουν, αντιληφθεί πως η Ελλάδα του 2009 δεν έχει καμμία σχέση με την Ελλάδα την μεταπολεμική. Αυτοί εντούτοις "μείνανε" στην εύκολη λύση να πετάνε το "κόκαλο" στους πολίτες με την ίδια ευκολία του χτες.
Το μέχρι σήμερα κυβερνών κόμμα, συνεχίζει με την ίδια "μαστίχα" της απόδωσης όλων των κακών που συμβαίνουν στην Ελληνική Επικράτεια στο εικοσαετές "πέρασμα" της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Λες και τα χρόνια από το 1974 (και δεν υπολογίζω τα προηγούμενα)μέχρι το 1981 κυβερνούσαν Δημοκρατικές Κυβερνήσεις. Ε όχι κύριοι! Οι Κυβερνήσεις τότε δηλαδή αμέσως μετά τον πόλεμο και τον Εμφύλιο ήταν εντελώς αντιδημοκρατικές! Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αποδίδω και ευθύνες και στους άλλους που πήραν την Διακυβέρνηση μετά το 1981. Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε για χρονική σύγκριση. Τα πολιτικάντικα λόγια και οι αιθεροβάμονες εξαγγελίες είναι τελείως άχρηστες σήμερα κατά την γνώμη μου εάν δεν στηρίζονται στα παρακάτω:
1)Θα νομοθετηθεί ο χαρακτηρισμός του Κακουργήματος για όποιονδήποτε "βάζει χέρι" στον Εθνικό Πλούτο της χώρας αυτής;
2)Θα συνδεθεί η έννοια της Ανάπτυξης με την ενίσχυση της Παιδείας και της Έρευνας;
3)θα καλούνται να προσφέρουν οι Ειδικοί Τεχνοκράτες το Φως τους στην πατρίδα; ( αυτή πρέπει να είναι το κεντρικό μέλημα των πολιτικών. Να διαλέγουν τους καλύτερους. Αδιάφορο για το ποιο κόμμα αντιπροσωπεύουν,)
4)Θ'απαλλάξουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους από τις ενδιάμεσες βδέλλες;Το Κράτος πρέπει να βοηθήσει σοβαρά σε αυτό. Εάν επιμένει να διαφημίζει πως στοχεύει πάντα στην επιβίωση της Επαρχίας! Μόνο έτσι θα δυναμώσει η Ελλάδα. Όταν τα προϊόντα της γίνουν και ανταγωνιστικά, αλλά θα υποστηρίζουν και τους ανθρώπους του μόχθου.
5)Θα επιδιώξει επί τέλους το Κράτος να υποστηρίξει με πρόγραμμα τον Τουρισμό συμπληρώνοντας τις αναγκαίες υποδομές και δημιουργώντας ένα Χάρτη της Χώρας με ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα σε Ξενοδοχειακή υποδομή μη επιτρέποντας επενδύσεις ακατάστατα και σε μέρη όπου δεν υπάρχει καθόλου υποδομή (δρόμους, νερό, Νοσοκομείο, βιολογικός σταθμός κ.λ.π.).Τελικά δεν μπορεί και δεν πρέπει όλη η Ελλάδα ν' απασχοληθεί με τον Τουρισμό. Στον Τουρισμό Πρέπει να υποστηριχτούν εκείνοι που σέβονται το επάγγελμα και ν' απομακρυνθούν οι "περιστασιακοί" ξενοδόχοι και άλλοι, οι οποίοι φέρνουν την υποβάθμιση και επί πλέον τις πολύ χαμηλές τιμές.
Είναι ανάγκη επίσης να συνδέσουνε τηνΑγροτική και Κτηνοτροφική Παραγωγή με την τρομερά μεγάλη καθημερινή Τουριστική Κατανάλωση. Προϊόντα όπως μέλι και βούτυρο σε μερίδες, χυμός από πορτοκάλια (σήμερα έρχονται αμφίβολοι χυμοί απο το εξωτερικό)η παραγωγή της γαλοπούλας ( δεν βλέπω που το πρόβλημα της) και πολλά άλλα, όπως ακόμα και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, σε έπιπλα και σκεύη, λινοστολή κ.λ.π. Είναι γνωστό πως ένα μεγάλο μέρος των εισπράξεων επιστρέφει πάλι στο εξωτερικό για όλες αυτές τις προμήθειες. Είναι ακραίο φαινόμενο για όλους μας η Ελάδα να μην μπορεί να παράγει την καλύτερη μαρμελάδα πορτοκαλιού στον κόσμο και τον τίτλο α υτόν να τον έχει από πολλά χρόνια ποιος; η Αγγλία!...Εμείς οι Έλληνες αντίθετα πετάμε τα πορτοκάλια μας στην χωματερή και τα παιδιά μας με παρκαρισμένα τα μοντέρνα αυτοκίνητά τους χαλαρά απολαμβάνουν τα φρεντοτσίνο τους! Ε. έτσι δεν θα μπορούμε σύττομα ούτε ν' ανασάνουμε!...
6) Και με τις Τράπεζες επιτέλους τι θα γίνει; Αυτή η διαφορά μεταξύ τόκου καταθέσεων και τόκου δανειοδότησης θα συνεχίσει έτσι ανεξέλεγκτα να είναι τόσο εξοργιστικά ακραία; Τελικά ποιος ο ρόλος της λεγόμενης Τράπεζας της Ελλάδας; Ορίζει αυτή η ορίζεται και παρακολουθεί απλά την κατάσταση; Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό μια για πάντα.
7)Τι θα γίνει με την ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών; Συνεχώς ακούω πως Ελεύθερη Αγορά δεν σημαίνει Ασύδοτη Αγορά....Μας κοροϊδεύουν έτσι χοντρά;....
Τι γίνεται με την τιμή της βενζίνης και ποιος ο ρόλος του Κράτους; Δεν μπορούμε όσα μας λείπουν να τα φορτώσουμε στον κάτοχο του αυτοκινήτου. Τι γίνεται με τις εταιρείες των Διυλιστηρίων;.....Ας σταματήσει αυτό πια. Έχει παραγίνει....

Και επειδή υπάρχουν πολλά προβλήματα προς λύση με καίριο την έλλειψη σεβασμού προς το Περιβάλλον μας (δηλαδή την ίδια την Ζωή μας),Το Κράτος Πρέπει να ενδιαφερθεί σοβαρά με Συνέχεια και Συνέπεια ( το μεγάλο έλειμμά του).
Όλα να γίνονται με Πρόγραμμα και με σωστή Διαχείριση των Δημοσίων Εσόδων. Και έτσι αφού το ίδιο το Κράτος γίνει Τίμιο, τότε μόνο θα επιβληθεί και στον πολίτη από τον οποίο θα ζητήσει και να προσφέρει ΑΝΑΛΟΓΙΚΆ το δικό του μερίδιο.
Πολλά έγραψα και ξέχασα και πολλά. Όλοι οι τομείς ενός Κράτους πρέπει όχι μόνο να δημιουργούνται αλλά και να υποστηρίζονται.

Μπορούν λοιπόν οι πολιτικοί μας να αναλάβουν τέτοιες ευθύνες;...Εάν ναι για μένα όποιοι και εάν είναι καλώς να κερδίσουν. Γιατί κακά τα ψέμματα και τα παραμύθια, τα προβλήματα ενός Κράτους δεν είναι ούτε Μπλέ. ούτε Πράσινα, ούτα και Κόκκινα. Είναι προβλήματα Ποιότητας Ζωής και βεβαίως οι λύσεις τους αναδεικνύουν τον Πολιτισμό του Κράτους!....

Κυρίες και κύριοι, πολύ λίγα για τα κοινόχρηστα!

Εμείς οι άνθρωποι τελικά μάλλον "στρουθοκαμηλίζουμε"! Συνεχώς αναφερόμαστε για την Κοινωνία, για την Πολιτική, κριτικάρουμε δίνουμε λύσεις επί παντός επιστητού! Τελικά σαν να τα ξέρουμε όλα, μας διαφεύγει πως ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα της Κοινωνίας μας είναι η συγκατοίκηση ξένων μεταξύ τους οικογενειών σε μία πολυκατοικία. Πρέπει να τονίσω πως ότι γράψω παρακάτω δεν αφορά το σύνολο των συγκατοίκων όλων των πολυκατοικιών. Προς Θεού!Δεν είναι έτσι. Δυστυχώς όμως αυτό αφορά το μεγαλύτερο μέρος αυτών. Αυτό το θέμα εάν αναλύσουμε χονδρικά θα καταλάβουμε για το πόσο δύσκολο είναι να κυβερνηθεί αυτή η χώρα άσχετα από κομματικά η άλλα κριτίρια. Ο καθένας μας σε αυτήν την χώρα,έχει την δική του "παντιέρα"! Εδώ δεν βρίσκεται πολλές φορές η άκρη για συννενόηση σε μικροπροβλήματα που όμως επηρρεάζουν την ομαλή συγκατοίκηση. Ξεχάσαμε όλοι μας που μένουμε σε πολυκατοικία πως ακόμα και εάν βρισκόμαστε μέσα στο διαμέρισμά μας, αυτό δεν σημαίνει πως μπορούμε να παραβλέπουμε την ησυχία των συγκατοίκων μας η να ατακτούμε στους κοινόχρηστους χώρους της. Ο τρόπος συγκατοίκησης σε μία πολυκατοικία, είναι το κύτταρο- δείγμα της Κοινωνίας μας. Είναι ο σεβασμός στα κοινά δεσμευτικά όρια που βοηθούν στην ομαλή συμβίωση των ανθρώπων. Είναι το ενδιαφέρον για το κοινό καλό, από όπου πηγάζει και το δικά μας καλό, που χαρακτηρίζει την διαβίωσή μας μεταξύ ξένων ανθρώπων, αλλά συγκατοίκων. Πόσες φορές δεν ακούσαμε για διαφωνίες σοβαρές, για δικαστικές προσφυγές, για σοβαρούς καυγάδες κατά την διάρκεια των περιβόητων "Συνελεύσεων"! Και πόσες φορές στις πολυκατοικίες η θέση του διαχειριστή είναι η χειρότερη απασχόληση επειδή τεντώνει τα νεύρα, από τις αναισθησίες των διαφόρων συγκατοίκων. Και μετά ζητούμε σε αυτήν την χώρα να έχουμε συννενόηση και προκοπή. Εγώ αυτό το αποκλείω παντελώς. Είμαι πεπεισμένος πως μόνο στο εξωτερικό σαν μετανάστες, ευρισκόμενοι μεταξύ αυστηρών νόμων (οι οποίοι λειτουργούν στο ακέραιο όμως), εκεί προοδεύουμε. Εκεί αγαπάμε την πατρίδα περισσότερο. Εκεί αγαπάμε το συνάνθρωπο παραπάνω. Μας πνίγει βλέπετε η ανασφάλεια και ο καύμός της πατρίδας. Αλλά όταν είμαστε εδώ τυφλωνόμαστε, γεμάτοι Ωχαδερφισμό και ανυπακοή σε ότι σωστό και δίκαιο....με τα γνωστά πια σε όλους μας κακά αποτελέσματα.... Εγώ πρώτος και μετά όλοι μας ας βάλουμε λίγο την φαιά ουσία μας να δουλέψει. Ας κυτταχτούμε στον καθρέπτη και ας αποφασίσουμε επιτέλους να συμπεριφερθούμε με μια λογική που είναι η βάση για Ποιότητα Ζωής. Γιατί τελικά η διάρκεια της Ζωής μας είναι πολύ μικρή για να την δυσκολεύομε κι όλας!