Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΟΥΝ;......



Με αφορμή, μία συνέντευξη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Mega στο σημερινό Κυριακάτικο πρωινό, με τους δημοσιογράφους κ.κ  Χασαπόπουλο και Αναγνωστάκη, η στήλη δεν μπορεί να αφήσει να περάσει, άκριτα μία καίρια απάντηση του Υπουργού σε μία ερώτηση. Η ερώτηση αυτή αφορούσε την απομάκρυνση του μέχρι τώρα Προέδρου του Οργανισμού του ΕΛΓΑ, ενώ από όλους είχε δοθεί η εντύπωση πως ο μέχρι τώρα Πρόεδρος, ήταν επιτυχημένος στο έργο του. Όπως ελέχθη από τον ίδιο τον Υπουργό ( ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως ήταν και φίλος του απομακρυσμένου Προέδρου), όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο ΕΛΓΑ, ήδη χρεωστούσε μερικά εκατομμύρια. Ζήτησε τότε ν’ αναλάβει το Κράτος το χρέος αυτό, ώστε αυτός ν’ αρχίσει με μηδέν χρέος. Έτσι και έγινε. Μάλιστα μέχρι σήμερα ο ΕΛΓΑ, όχι μόνο δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, αντιθέτως έχει και ένα ικανοποιητικό πλεόνασμα, χάρις στην προσπάθεια και την καλή Διαχείριση του μόλις απομακρυσμένου Προέδρου του. Η  εύλογη ερώτηση του ενός εκ των δημοσιογράφων, «γιατί αφού ήταν επιτυχημένος απομακρύνθηκε»,απαντήθηκε από τον Υπουργό, με μία απάντηση, που δυστυχώς δείχνει περίτρανα, πως στην Ελλάδα, ο σεβασμός στην ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ, έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει! «Εγώ δεν απομάκρυνα κανέναν. Μην ξεχνάτε πως η Κυβέρνηση στηρίζεται σε τρία κόμματα και αυτοί αποφασίζουν!» Έδωσε δηλαδή να καταλάβουμε πως κάποιο από τα κόμματα, εξεδήλωσε αυτήν την επιθυμία. «Ούτως η άλλως» συνέχισε ο Υπουργός, όλοι οι  μέχρι τώρα Πρόεδροι των διαφόρων Οργανισμών, έχουν αλλάξει»!
Χωρίς άλλες ευκολονόητες εξηγήσεις, ο Κομματισμός, η «Χολέρα» της Ελλάδας, συνεχίζει να κατατρώγει τις σάρκες αυτής της χώρας. Γιατί εάν όλα τα ανωτέρω αληθεύουν, σε ότι αφορά την πολύ καλή διαχείριση του τέως Προέδρου του ΕΛΓΑ, και την μετέπειτα συμπεριφορά των προϊσταμένων του, τότε  είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
Στόχος λοιπόν δεν είναι η «σωτηρία της Πατρίδας μας», αλλά το κυριότερο το βόλεμα, των «δικών μας», του κάθε κόμματος! Εάν τα κριτήρια για τις τοποθετήσεις σε καίρια σημεία τουλάχιστον της Δημόσιας Διοίκησης, δεν βασίζονται ΑΠΟΛΥΤΑ, στην ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, μην περιμένουμε χαϊρι σε αυτήν την χώρα.
Εκτός και εάν αφού λάβει γνώση ο Πρωθυπουργός ΑΜΕΣΩΣ, κινηθεί και διορθώσει  αυτό το τεράστιο Λάθος! Αποδεικνύοντας έμπρακτα πλέον, πως αυτά που επαναλαμβάνει περί Αξιοκρατίας, τα εννοεί! Γιατί αλλιώς τι αξία  πλέον θα έχουν αυτά που θα πει από εδώ και έπειτα!
Ιδού κ. Πρωθυπουργέ, αναμένομε θετική αντίδραση του προβλήματος. Και αυτό γιατί εμείς επιμένουμε  να είμαστε Αισιόδοξοι!
Δείξατε ΤΩΡΑ  αμείλικτη πυγμή σε τέτοιες επικίνδυνες για την Πατρίδα μεθοδεύσεις!