Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Η καταστροφική απουσία  Κρατικών  ελέγχων! Π.χ Μύκονος!
Με τα παρακάτω γραφόμενα, με κανένα τρόπο δεν αμφισβητείται αυτό το πολύ ωραίο νησί μας. Επισημαίνεται έντονα (και δυστυχώς πολύ καθυστερημένα και αδικαιολόγητα από το «Σερφάρισμα Ζωής», ο τρόπος με τον οποίο χειριστήκαμε  τον Τουρισμό σε αυτόν τον προορισμό. Τα διάφορα συμφέροντα που δυστυχώς κάνουν μεγάλη ζημιά στον Τουρισμό μας, εδώ άφησε η Πολιτεία και «μεγαλούργησαν»! Ποιος είναι αυτός που δεν γνώρισε τον τρόπο με τον οποίο η Μύκονος παρουσιαζόταν στα ΜΜΕ;…. Μία συνεχής κραιπάλη στα νυκτερινά κέντρα και μπαρ, από αφιονισμένους νεαρούς και νεαρές, οι οποίες ξεσάλωναν επάνω στα τραπεζάκια, καθώς μιμούνταν τις Τουρκάλες οδαλίσκες. Το χειρότερο, να προκαλούνται οι νέοι μας μαθητές φοιτητές και εργαζόμενοι για ένα μετριότατο  μεροκάματο, από την «δήθεν» χλιδή, στην οποία θα συμμετείχαν και αυτοί, έστω και για ένα Σαββατοκύριακο. Πληρωμένο από  χρέος σε κάρτες η από επιβάρυνση του πενιχρού οικογενειακού προϋπολογισμού!
Να θέλουν να σταθούν και αυτοί δίπλα στους «μοδάτους» και τους «χλιδάτους» ισότιμα…..Κατάντια!...
Και τώρα να πεθαίνει άδικα ένα παιδάκι, επειδή έπεσε στα δίχτυα ενός ανεύθυνου επιχειρηματία θαλάσσιων σπορ, ο οποίος όχι μόνο δεν είχε άδεια μέχρι τον Ιούλιο (γιατί από εκεί και έπειτα) η άλλη ανεύθυνη Δήμαρχος του νησιού, μίλησε για «σοβαρό» επιχειρηματία στον οποίο ο Δήμος  του έδωσε άδεια μόλις από τις 15 Ιουλίου και έπειτα. Και αυτό το θεώρησε με θράσος, πως ο Δήμος ουδεμία ευθύνη είχε. Το ότι ο γνωστός και παλιός στο νησί «υπεύθυνος» επιχειρηματίας, «πεπειραμένος» μάλιστα στο είδος του, λειτουργούσε άνευ αδείας, ούτε που την ενόχλησε. Είναι η ίδια περίπου αντίληψη περί Ευθύνης από Δημόσιο Λειτουργό, όπως στην περίπτωση του Δημάρχου Ελληνικού, όπου αμέσως δικαιολογήθηκε, πως δεν γνώριζε ούτε που βρισκόταν, το παράνομο Λούνα –παρκ, όπου ένα παιδάκι πάλι, πλήρωσε την Ασυνειδησία με την ζωή του!
Αυτά είναι που πολλές φορές ακούστηκαν, ως πρόβλημα της Κοινωνίας μας. Πρέπει ν’ αλλάξουμε πρώτα Εμείς αμέσως νοοτροπία! Ειδικά στον Τουρισμό δεν φτάνει μόνο το χαμόγελο και η ευγένεια. Ο τουρίστας Έλληνας η ξένος χρειάζεται Ασφάλεια! Χρειάζεται Σοβαρότητα. Για να επανέλθει. Δεν χρειαζόμαστε για τουρίστες τις ορδές των νέων, που έρχονται επειδή το ποτό και τις περισσότερες φορές οι «μπόμπες», είναι φτηνές και δημιουργούνται καταστάσεις αφόρητες, για τους υπόλοιπους καλούς τουρίστες.
Ας πάψει πια, αυτός ο ανεξέλεγκτος τρόπος διασκέδασης, που προβληματίζει μεγάλους Τουριστικούς προορισμούς, όπως Κρήτη (Χερσόνησος), Μύκονος, Λευκάδα και σίγουρα Χαλκιδική και αλλού! Ούτε τα μεγάφωνα στην διαπασών, ούτε στην βρώμα των αφιονισμένων αυτού του είδους τουριστών. Τους οποίους δυστυχώς πολλά από τα παιδιά μας, προσπαθούν να τους μιμηθούν, χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν γιατί το κάνουν αυτό! Για να είναι «In», όπως λένε πολλοί!.... Πιθηκισμός χωρίς έννοια! «Έτσι για να λέμε και να κάνουμε και Εμείς κάτι βρε αδελφέ!»
Και τελειώνοντας μία συμβουλή εκ προσωπικής πείρας, για το θέμα των δήθεν «Πολιτιστικών 5θήμερων εκδρομών των σχολείων. Γονείς, μην στέλνετε τα παιδιά σας σε αυτές! Ένα 25% μαθητών που συμμετέχουν σε τέτοιες εκδρομές, δυστυχώς παρασύρονται από μερικούς ανεύθυνους επιχειρηματίες, ντισκοτέκ, μπαρ και νυκτερινών κέντρων και τους μπλέκουν στα δίχτυα της εκμετάλλευσης, προκαλώντας ακόμα και σοβαρά θέματα Υγείας!
Υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα για την οργάνωση αυτών των εκδρομών (από Καθηγητές,  Τουριστικούς Πράκτορες και Ξενοδόχους), όπου τελικά οι χαμένοι είναι οι γονείς και τα παιδιά μας. Σήμερα παρ’ όλες τις τρομερές δυσκολίες στην Ελλάδα, διακοπές φτηνές και πολύ ασφαλείς, μπορούν να τις κάνουν, με τους από μόνοι τους, αφού οι γονείς, έχουν μιλήσει στα παιδιά για τους κινδύνους, που περιλαμβάνει ο σημερινός   «μπουφές» της Κοινωνίας μας. Χρειάζεται Αυτοσυγκράτηση και να «δουλέψει» το έξυπνο Ελληνικό μυαλό  και όχι ο ανόητος Μιμητισμός! Όπου «πάει» και «άσπρο πάτο» δυστυχώς πάει στον πάτο!.... Αυτά…..

«Χρόνια  Καλά» στους εορταζόμενους και  σε όλους τους Έλληνες την Μεγάλη αυτή Γιορτή της Μεγαλόχαρης!