Οι μέρες που ζούμε, θεωρώ πως είναι, μία καμπή στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Γίγνεσθαι. Και αυτό γιατί όταν φτάσει κανείς πια στα χρόνια του, δεν μπορεί να φαντάζεται, αλλά σαν απόσταγμα της προσωπικής του αντίληψης, να «βλέπει» τα συμβαίνοντα γύρω του με την δική του πια ματιά!
Τούτη την ώρα, ένα σοβαρό κύμα Ανθρώπινης Αγανάκτησης βρίσκεται σε εξέλιξη. Και αυτό συμβαίνει σε μία σειρά Αραβικών χωρών στην Μεσόγειο. Αυτό που γίνεται στην Λιβύη τώρα, όπως και αυτό στην Αίγυπτο, αλλά και αλλού, με διαφορετικούς ρυθμούς, ήταν πολύ απλά αναμενόμενο. Και βέβαια δημιουργούνται ερωτήματα για τις αιτίες. Που δεν θα έπρεπε καθόλου να είναι κ’ αν ερωτήματα. Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι στον Πλανήτη αυτόν γνωρίζουμε πως η Εκμετάλλευση των Λαών, έχει και αυτή όρια. Αυτά τα όρια τώρα ξεπεράστηκαν, όταν η Παγκόσμια Κρίση μεγάλωσε τα προβλήματα πολλών Λαών, τα οποία ήταν ήδη διογκωμένα.
Η τεράστια Υποκρισία που βασιλεύει ανενόχλητη, από τα μεγάλα κράτη που στην ουσία, ορίζουν το σημερινό Σύστημα, ξεσκεπάστηκε από το ίδιο. Μου δημιουργούνται ερωτήματα διάφορα, στα οποία θα ήθελα κάποια απάντηση, μια που εγώ ο ίδιος ούτε Πολιτικός Αναλυτής είμαι. Ούτε όμως και κανένας ειδικόs Οικονομολόγος.
Θα ήθελα πολύ να μάθω:
1)Γιατί οι περιπτώσεις Αιγύπτου (Μουμπάρακ), Λιβύης(Καντάφι), Σαουδικής Αραβίας (Σεϊχηδες- συγγενείς διάφοροι) κ.λ.π., μου θυμίζουν την περίπτωση του Σαντάμ Χουσσεϊν στο Ιράκ;
2)Όλοι αυτοί δεν τοποθετήθηκαν από τις Η.Π.Α και ίσως με την σύμφωνη γνώμη και άλλων δυνάμεων, λόγω κοινών συμφερόντων (πετρελαίου-Διώρυγας του Σουέζ-προφύλαξη του κράτους του Ισραήλ); Έστω και εάν κάποτε ήταν άλλα τα συμφέροντά τους και τώρα άλλα;…
3)Από ότι κάποτε διάβασα μέσω ιντερνέτ, ο Σαντάμ Χουσσεϊν, έγινε ο «κακός» μόλις ζήτησε να πληρώνεται το πετρέλαιο που εξάγει σε ευρώ αντί του δολαρίου. Για το οποίο λέγεται πως, όταν οι Η.Π.Α βρέθηκαν στην δίνη της κρίσης, άρχισαν να «κόβουν»τεράστιες ποσότητες δολάρια, τα οποία όμως στην ουσία ήταν χωρίς αντίκρισμα. Με τον τρόπο αυτόν οι Άραβες και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου, «πλήρωναν» την Αμερικάνικη Κρίση! Αλλά και σε εμάς όλους του καταναλωτές πετρελαίου, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα!
4)Μήπως και υπόλοιποι Άραβες κάτοικοι των χωρών αυτών αντιλήφτηκαν το πρόβλημα (εκμετάλλευσή τους) και ξεσηκώθηκαν εναντίον των ηγετών τους οι οποίοι υποστήριζαν αυτήν την κατάσταση, για δικό τους προσωπικό όφελος;…..απλά ερωτώ…..
5)Αν αυτό αληθεύει, φαντάζεστε το τι επωμιζόμαστε σαν κόστος στην αγορά του πετρελαίου που έχουμε ανάγκη σαν χώρα εμείς;….
6)Πολύ θα ήθελα να μάθω το γιατί αφού το ευρώ είναι πιο «ακριβό» απ’ το δολάριο, ποτέ εδώ στη Ελλάδα, δεν πληρώσαμε την αμόλυβδη πιο φτηνά, αλλά συνεχώς ακριβαίνει……
Επειδή όμως ποτέ μου προσωπικά δεν πίστευα, πως για όλα μας φταίνε οι άλλοι, πρέπει να τονίσω, πως για τις όποιες ενεργειακές μας πηγές (ήλιος, άνεμος, πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου η αερίου) απόλυτα την ευθύνη φέρουν οι Πολιτικοί μας από ύπαρξης αυτού του Κράτους. Που δεν φρόντισαν, αλλά προκλητικά ανέβαλαν κάθε δράση και μεθόδευση για βασικές ΥΠΟΔΟΜΕΣ στο Κράτος αυτό.
Τι είναι τελικά εκείνο που μας κρατάει δέσμιους στο να μην προχωρούμε σε Ουσιαστική Ανάπτυξη, αλλά βαυκαλιζόμαστε μόνο για δράσεις «ύποπτες» όπως αυτές της διενέργειας στην χώρα μας Των Ολυμπιακών Αγώνων, της καταστροφής του Περιβάλλοντός μας, του Αγροτικού μας Τομέα και επί πλέον μιας χωρίς Συνέχεια και Συνέπεια τακτικής στο Περιβάλλον, στον Τουρισμό και στον Ελληνικό Εφοπλισμό;…..
Τελειώνοντας επανέρχομαι στις Αραβικές χώρες, με την ευχή οι Λαοί αυτοί, να μπορέσουν να καλυτερέψουν την καθημερινότητά τους, διώχνοντας τις «βδέλλες» από επάνω τους. Σίγουρα θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την σημερινή τραγική κατάσταση και άλλες πιθανές τάσεις διαφόρων συμφερόντων.
Το σίγουρο είναι, πως δεν πρέπει να γίνει καμία στρατιωτική επέμβαση από κανέναν, με το πρόσχημα δήθεν «βοήθειας» για να αποκτήσουν την Δημοκρατία. Το πρόβλημα και ευαίσθητο είναι και αντίκτυπο σοβαρό σε όλες τις γειτονικές χώρες δημιουργεί.
Όσο για εμάς στην Ελλάδα και τους Πολιτικούς μας, εύχομαι για μια φορά να συνεργαστούν για την σωτηρία της χώρας μας και ν’ αφήσουν κατά μέρος τις κομματικές κορώνες (το αποτυχημένο ψηφοθηρικό τους σύστημα). Οι κοκορομαχίες στο Κοινοβούλιο μέσα η έξω από αυτό, δεν ωφελούν. Απλά απομακρύνουν τους πολίτες ακόμα περισσότερο. Και η απομάκρυνση αυτήν την ώρα, είναι πρωτοφανής!.......
(Σερφάρισμα Ζωής) abcd-stergios.blogspot.com