Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Αυτό το αίσχος Πρέπει να σταματήσει Τώρα!.....
Αφορά την συμπεριφορά  μερικών γιατρών (ελπίζω για το «μερικών»). Δεν θα σχολιάσω η θα κρίνω το δίκαιο η άδικο στο πρόβλημα που αυτή την εποχή, υπάρχει μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Ιατρών.
Εκείνο που ζω καθημερινά, είναι πως εμείς οι πολίτες ταλαιπωρούμaστε, πολύ καιρό τώρα με την διαμάχη τους. Δεν μας φτάνουν τα οικονομικά προβλήματα της καθημερινότητας, δεν μας φτάνει η Αβεβαιότητα του Αύριο, πράγματα που δεν μας βοηθούν καθόλου, να αισιοδοξήσουμε για το μέλλον!
Περιμένουμε λοιπόν, με όση υπομονή μας έμεινε, να δούμε επιτέλους την λύση στο πρόβλημα της Υγείας. Γιατί στο θέμα αυτό υπομονή δεν μας έμεινε πια καθόλου. Θεωρώ πως ένα τέτοιο θέμα, (όπως πάμπολλα άλλα σοβαρά προβλήματα της Ελληνικής Κοινωνίας, αφέθηκαν από πολλά χρόνια, από τους πολιτικούς μας στο έλεος των συμφερόντων και σήμερα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, προσπαθεί πια «αναγκαστικά» το Κράτος να βάλει μία τάξη. Και εκεί  πολύ πιθανό να υπάρχουν προχειρότητες και κακοί χειρισμοί.
Αλλά έρχομαι και στους γιατρούς! Αντιλαμβάνομαι, πως σε μερικά πράγματα μπορεί να έχουν δίκιο. Αντιλαμβάνομαι, πως το Κράτος καθυστερεί η δεν τους πληρώνει αρκετά. Είναι διάφορα τα προβλήματα και οι χρόνιες κακές νοοτροπίες Κράτους και γιατρών και τώρα πρέπει  να βρεθεί ένας πιο σωστός δρόμος.
Δεν μπορώ όμως να ανεχθώ και την συμπεριφορά γιατρών οι οποίοι προκειμένου να γράψουν τις συνταγές φαρμάκων στους ασφαλισμένους, τους εκβιάζουν με τον ένα η άλλον τρόπο. Δεν γνωρίζω ποιος « άνοιξε» αυτό το δικαίωμα πληρωμής με δέκα ευρώ για κάθε συνταγή.  Και αυτό το συνηθίσαμε!
Το να σου λέει όμως ο γιατρός, πως «δεν σου γράφω, περισσότερα φάρμακα των τριών, αλλά πρέπει να επανέλθεις και βέβαια να ξαναδώσεις  το   δεκάρικο (πολλές φορές και χωρίς απόδειξη» αυτό  δεν το αντέχει ο οργανισμός μου! Εάν μου συμβεί ξανά, σίγουρα θα καταγγείλω τον γιατρό αυτόν στον Ιατρικό Σύλλογο, για να δω τι θα κάνει αυτός. Ο οποίος όφειλε να παρακολουθεί κάτι τέτοιες συμπεριφορές. Οι  ασφαλισμένοι πολίτες (σήμερα τρόπος του λέγειν), δεν μπορούμε ούτε απεργίες να κάνουμε, ούτε και να κατεβάζουμε κανέναν διακόπτη. Προσπαθούμε αγωνιωδώς να διαφυλάξουμε την Υγεία μας, περνώντας μέσα από μία Λερναία Ύδρα συμφερόντων και συμπεριφορών.
Η αναφορά αυτή δεν αναφέρεται στο σύνολο των ιατρών. Ο γράφων έχει δυο φορές κυριολεκτικά σωθεί σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία και κάτω από τις προσπάθειες αξιέπαινων ιατρών. Πραγματικούς επιστήμονες. Όπως επίσης θεωρεί πως το μέχρι προχθές Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Ακόμα και εμείς οι πολίτες πολλές φορές δεν συμπεριφερόμαστε σωστά και  θέλουμε την τάξη μόνο για τους άλλους και όχι για τον εαυτό μας. Το «Εθνικό» αίσθημα προσωπικού βολέματος!...

Για μερικούς όμως γιατρούς, οι οποίοι, δεν αντιπροσωπεύουν τους σωστούς συναδέλφους τους και συμπεριφέρονται εκβιαστικά, χρησιμοποιώντας την ΥΓΕΙΑ σαν όχημα εκμετάλλευσης των ασφαλισμένων, Οφείλουμε να τους καταγγείλουμε και να τους εκπαραθυρώσουμε από το επάγγελμα. Το οποίο ανήκει πρώτα σε πραγματικούς  Ανθρώπους και μετά σε  διπλώματα άνευ καμιάς Ευαισθησίας!..