Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ...



SYNC BLOGS


                   
Αυτή η ιστοσελίδα, δεν ενδιαφέρεται, να στηρίξει αλλά ούτε και να κατηγορήσει κανένα συγκεκριμένο κόμμα. Σεβόμενο τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας. Το «Σερφάρισμα Ζωής» ενδιαφέρεται ουσιαστικά να παρακολουθεί σαν ένας απλός πολίτης «παρατηρητής» την Καθημερινότητα. Αναγκαστικά όμως εμπλέκεται, σε παρατηρήσεις γύρω από τα κομματικά πράγματα και τις συμπεριφορές τους.
Σήμερα 18 ημέρες από τις επερχόμενες εκλογές, διαπιστώνει πως όλο το Πολιτικό μας Σύστημα, συνεχίζει ν' αναλώνεται σε κομματικές αντιπαραθέσεις, προσπαθώντας να πείσει όλο και περισσότερους ψηφοφόρους. Του διαφεύγει πολύ περιέργως (η κάνει πως δεν το αντιλαμβάνεται)πως γενικά οι πολίτες σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ουσία, δεν πιστεύουν πια κανέναν. Και εάν στις εκλογές της 6ης Μαίου, παρουσιάστηκαν σημαντικές μειώσεις των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του από πολλά χρόνια απαράδεκτου αλλά και αντιδημοκρατικού Διπολισμού, αλλά και μεγάλη αύξηση μικρού κόμματος της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, αυτό εξηγείται πλήρως. Η Οργή και η Ανασφάλεια, για την τεράστια μείωση του επιπέδου της καθημερινότητας (Ανεργία-Απολύσεις-Κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων κ.λ.π.), ήταν το ένα σκέλος. Το άλλο σκέλος, ήταν η αντίδραση από όλους εκείνους που, επί τόσα χρόνια ζούσαν μεν πολύ καλύτερα, αλλά αιτία, ήταν η τεράστια φούσκα Χρέους, επάνω στην οποία στηρίχτηκε η ψεύτικη Ανάπτυξη στην χώρα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως δύο είναι οι αιτίες της σημερινής εξαχρείωσης της χώρας. Η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και η μεγάλη και απαράδεκτη Κακοδιαχείριση μαζί με μία τεράστια και Καθολική Διαφθορά, στο εσωτερικό της Ελληνικής κοινωνίας. Γιατί εάν και τα δύο μεγάλα κόμματα διαχειριζόντουσαν σωστά τον Εθνικό Πλούτο και σεβόντουσαν την «ζωντάνια»  του Δημόσιου κορβανά, σήμερα τα προβλήματα θα ήταν πολύ λιγότερα. Και αυτά δεν θεωρώ πως, άρχισαν από το 1980. Αυτά γεννήθηκαν παράλληλα με την δημιουργία αυτού του Κράτους. Ήταν και είναι δυστυχώς ακόμα θέμα Νοοτροπίας.
Το να φωνάζουν σήμερα (για μένα προκλητικά) καινούργια παρακλάδια της παλαιάς κατάστασης, αλλά και νεότερα, πως αυτοί τώρα γνωρίζουν το πως και το γιατί μπορούμε να σωθούμε, είναι απλές κομματικές συνταγές παλαιού τύπου. Που δεν κοστίζουν τίποτα, αλλά και δεν διασφαλίζουν σίγουρά πάλι τίποτα. Από κάτι τέτοιους «νέους» αντιπολιτευομένους, μόλις σήμερα  ακούμε  τις φωνές για τις περιβόητες και θαμμένες για πάρα πολλά χρόνια ανύπαρκτες ΑΟΖ, κάτι που η μικρή μισή Κύπρος κατόρθωσε να εξασφαλίσει. Αυτό και μόνο, σαν ένα παράδειγμα, δείχνει την Ανικανότητα αλλά και την έλλειψη Ειλικρίνειας από τα δύο μεγάλα κόμματα, και αρκετούς από τους άλλους.
Σήμερα με την εμφάνιση επί σκηνής  σαν δεύτερο μεγάλο κόμμα, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που αναθάρρησαν πολλοί δικαίως, ακολούθησε πολύ γρήγορα η απογοήτευση, η τουλάχιστον ένας συνεχής και διογκούμενος προβληματισμός. Που έχει πάλι σχέση με την ειλικρίνεια και την καλή πρόθεση. Ο Λαός μας «κάηκε» στον χυλό και τώρα «φυσάει» και στο γιαούρτι!
Δεν είναι δυνατόν από εκεί που αισθανόμαστε υπερήφανοι που μπήκαμε στην Ευρωζώνη, τώρα, να απειλούμε κιόλας θεωρώντας έτσι απλά, πως τους «κρατάμε από τα μαλλιά»! Όλα τα ξεχάσαμε και το κυριότερο το γιατί φτάσαμε εδώ. Μήπως η Ευρώπη φταίει για την Κακοδιαχείριση και την τεράστια Διαπλοκή;…..Ας το δούνε κατάματα αυτό και ας το μετρήσουν όπως Πρέπει και όχι όπως «βολεύει» τα μικροκομματικά συμφέροντα. Γιατί ο Λαός, δεν νοιάζεται ΚΑΘΟΛΟΥ για τους ίδιους! Επιδιώκει να ΣΩΘΕΙ!..
Γι’ αυτό λοιπόν επανέρχομαι στην μεγάλη ανάγκη, αυτήν την ώρα, να ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙ, και να συμφωνήσουν σε ένα  κοινό σχέδιο Σωτηρίας της Χώρας! Μέσα στην Ευρώπη και στο Ευρώ στα σίγουρα! Όταν κινδυνεύεις να πέσεις στον γκρεμό, δεν χάνεις χρόνο με το να προσπαθείς να βρεις πως έφτασες εδώ. Από  πολύ πριν, χρειαζόταν να το κοιτάξεις αυτό. Τώρα τρέχεις να βρεις, το πως θα σωθείς! Γι' αυτό, ας αφήσουμε τις παληκαριές, τις απειλές  και τις θεωρίες, οι οποίες τώρα ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ! Ήδη έπρεπε το Πολιτικό μας Σύστημα να είχε την δυνατότητα να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ, μία Κυβέρνηση Ανάγκης για ταχύτατη δράση. Ούτε λεπτό δεν έπρεπε να χαθεί για χάρη κομματικών επιδιώξεων. Το Χρέος δυστυχώς δεν είναι ούτε Δεξιό, ούτε Σοσιαλιστικό, αλλά ούτε και Αριστερό. Είναι καθαρά Ελληνικό και το πληρώνει με το παραπάνω (αδίκως), ο πολίτης που δεν έφταιξε σε τίποτα. Τα κόμματα τον ξεγάλασαν τον Πολίτη! Και τώρα αντί να κρυφτούν, προβάλλουν δήθεν προγράμματα Σωτηρίας!Και με αυτά και αυτά χάθηκε πολύτιμος χρόνος, στο όνομα της Δημοκρατίας! Η κατάσταση όμως είναι Κατάσταση ΑΝΑΓΚΗΣ και δεν διαθέτει χρόνο για προεκλογικές φούσκες! 
Κύριοι Πολιτικοί (και αφορά όσους εκυβέρνησαν τούτη την χώρα), το υποτιθέμενο Λειτούργημά σας, πρώτα από ότι δήποτε άλλο, θα έπρεπε, να περιλαμβάνει και σε ιδιαίτερη βαθμίδα τον Πατριωτισμό! Εμπρός λοιπόν αποδείξτε το! Όλοι μαζί σε  μία γροθιά ενωμένοι.Το είπαμε το ξαναείπαμε και το επαναλαμβάνομε! Αφού διαλέξετε τους καλύτερους, για μία δυνατή Κυβέρνηση, (χωρίς να συμμετέχουν σε  αυτήν, στελέχη των δύο κόμματων, της Νέας Δημοκρατίας και του Πασόκ).
Για ένα χρονικό διάστημα ικανό να βγάλει την χώρα, από την Ανασφάλεια, την Λιτότητα και την Υπανάπτυξη! Και μετά αμέσως διορθώνετε, όλα εκείνα που στήριξαν την Διαπλοκή και την Κακοδιοίκηση. Πάντα με την στήριξη μιας Δικαιοσύνης ζωντανής και άγρυπνης! Είναι το λιγότερο και το πιο γρήγορα που μπορείτε να κάνετε τούτη την δύσκολη ώρα!.....