Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

EIKONEΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ





SYNC BLOGS



                        Εικόνες   απόλυτης απογοήτευσης!......
Η  εβδομάδα που πέρασε μας γέμισε πάλι με μαύρες εικόνες!...Η πλατεία Συντάγματος, εκεί που γινόταν μία τεράστια συγκέντρωση διαμαρτυρόμενων πολιτών, τελείως ειρηνική, έγιναν ξαφνικά σε ορισμένα κεντρικά σημεία της, πραγματικές μάχες! Η  φωτιά άναψε! Δυο τρεις η και περισσότερες εκατοντάδες κουκουλοφόρων, εμφανίστηκαν από το πουθενά και άρχισαν να επιτίθενται με σφοδρότητα κυρίως στο πλήθος των διαδηλωτών πολιτών! Ρόπαλα, βόμβες Μολότωφ αλλά και με κομμάτια από ξηλωμένα μάρμαρα, κτυπούσαν ανελέητα!....Ακόμα και χημικά αέρια είχαν στην διάθεσή τους!....Το αποτέλεσμα;.. Όπως πάντα!....Καταστροφή όπου τους έπαιρνε! Στα καταστήματα, στους ανθρώπους και βέβαια στην άμοιρη αυτή πλατεία και τους καταστηματάρχες της, οι οποίοι χρόνια τώρα ζούνε μία από τα ίδια! Με αποτέλεσμα, εκτός του προσωπικού τους κινδύνου να καταστρέφονται συνεχώς και οικονομικά!
Δυστυχώς όλη αυτή η κατάσταση, δεν μπόρεσε ν’ αποφύγει δεκάδες τραυματίες αλλά και το χειρότερο, έναν νεκρό, 53χρονο διαδηλωτή οικογενειάρχη και άνεργο οικοδόμο!
Προσωπικά δεν μπορώ να κατανοήσω, από πολλά χρόνια τώρα, την ανοχή της Πολιτείας, σε τέτοιες συμπεριφορές!...Τα χρόνια είναι πολλά και οι ζημιές πάρα πολλές. Αλλά και η ζημιά της χώρας από τέτοιες εικόνες, που σήμερα μεταδίδονται και αμέσως ζωντανά παντού, είναι ανυπολόγιστες! Κι έρχομαι μετά στην Ασφάλεια των Πολιτών! Αυτή δεν μετράει;… Και συμφωνώ πως ίσως η Αστυνομία να μην έχει τις δυνατότητες, να καταστείλει τέτοιες μαζικές καταστάσεις, για πολλούς λόγους….Τότε δεν θα έπρεπε μια για πάντα, να επέμβουν ειδικές δυνάμεις στρατού;…....Η μήπως το είδος της Δημοκρατίας μας, επιτρέπει στους κουκουλοφόρους, να είναι εφοδιασμένοι, με χημικά αέρια, Μολότωφ, πέτρες, ρόπαλα κ.λ.π, ενώ η Πολιτεία της απαγορεύεται, ν’ αντιδράσει ουσιαστικά δεν γνωρίζω για ποιους λόγους…..
Επιτέλους πια με την ανεξέλεγκτη Αναρχία!....
Αυτή η κατάσταση πρέπει επιτέλους, να λάβει Τέλος! Όπως Τέλος πρέπει να λάβουν τα οποιαδήποτε ΑΣΥΛΑ είτε αφορούν Πανεπιστήμια και Σχολές, είτε αφορούν τους Βουλευτές! Ο Νόμος περί Ασυλίας και Παραγραφής αδικημάτων των Βουλευτών Πρέπει να λάβει τέλος! Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ! Όποιος είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του δεν έχει να φοβηθεί ΤΙΠΟΤΑ! Οι όποιοι «άλλοι» ας τρέμουν!
Αυτό είναι Διαφάνεια και Ισονομία! Πολιτών και Πολιτικών. Πρώτο μέλημα της πραγματικής Δημοκρατίας, είναι η εφαρμογή των Νόμων!
Ας φέρουμε λοιπόν την πραγματική Δημοκρατία στην σωστή της διάσταση!
Είναι καλά τα προσωπικά συμφέροντα ακόμα και του γράφοντος, αλλά ΠΡΟΕΧΕΙ το συμφέρον της Πατρίδας μας. Εάν έτσι είχαμε βαδίσει μέχρι σήμερα (και δεν είναι μόνο προσωπική μου γνώμη αυτή), σήμερα δεν θα είχαμε, το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Τουλάχιστο τόσο μεγάλο! Οι αντοχές μας θα ήταν μεγαλύτερες!...Αυτά!.....