Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ Η ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;…….

Με  αφορμή  τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα θέλαμε πάρα πολύ να μάθουμε επιτέλους, σε ποιο «ειδικό» Σύστημα Δημοκρατίας ζούμε! Δεν μας φτάνει το χάλι στο οποίo έχουμε περιέλθει τα τελευταία χρόνια, έχομε παράλληλα και  να «χωνέψουμε»  τ’ αχώνευτα  συμβάντα που συμβαίνουν στην χώρα μας. Και είναι και πολλά και ανεξήγητα. Και περνάμε στο ΑΠΘ! Τι κατάσταση είναι αυτή;…..Επιτέλους πως επιτρέπεται αυτό το δικαίωμα της κατάληψης ενός Δημόσιου κτιρίου;…..Τι σημαίνει δικαίωμα σε κάθε οποιαδήποτε κατάληψη;….Τι είδους Ελευθερία είναι αυτή και πως αυτό επιτρέπεται από το Σύνταγμά μας;….Γιατί δύο λύσεις θα έπρεπε να είχαμε να επιλέξουμε σαν  Κράτος. Η  ν’ αλλάξουμε ΑΜΕΣΩΣ το Σύνταγμά μας  (εάν υπήρχε κενό )η  να επιβάλλεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, βαρύ  τίμημα στους όποιους  παράνομους και ανεγκέφαλους καταληψίες! Κανείς δεν σκέπτεται να βάλει φραγμούς και εμπόδια στο ιερό δικαίωμα της διαμαρτυρίας  των εργαζομένων. Η  διαφορά είναι πως ο κάθε εργαζόμενος, μπορεί  ν’ απέχει από την εργασία του, αλλά ν’ απαγορεύεται δια ροπάλου η όποια κατάληψη σχολείου η Δημόσιου άλλου κτιρίου. Και επειδή υπάρχουν κενά στον Νόμο για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία εκμεταλλεύονται οι διάφοροι κακοί εργοδότες, να προβλεφτεί και γι’ αυτούς τρόπος να τους επιβάλλεται ο Νόμος. Έτσι ώστε και οι εργαζόμενοι να μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους  σε λογικά όρια. Αλλά μακριά τα χέρια από τα Δημόσια κτίρια. Οι εικόνες της ντροπής γύρισαν όλο τον κόσμο. Και για μία άλλη φορά (αρκετά πια) γίναμε ρεζίλι των σκυλιών! Ε, όχι δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες ίδιοι. Οι περισσότεροι ντρεπόμαστε και αγανακτούμε με όλη αυτήν την  χαλάρωση που επιδεικνύουν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις καταστάσεις. Αρκετά πια με τα διάφορα κομματικά η άλλα συντεχνιακά συμφέροντα!...Αρκετά πια με την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ! Η Κυβέρνηση πήρε  του κόσμου τα σκληρά  οικονομικά μέτρα σχεδόν μέσα σε μία νύκτα!....Και δεν μπορεί να πετάξει έξω με τις κλωτσιές, αυτούς που στο μυαλό τους έχουν μόνο την καταστροφή και την καταρράκωση      της χώρας;… Αρκετά πια με την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ! Προς όλους και παντού! Οι νόμοι να τρίξουν τα δόντια τους!
Είναι πολλοί που μας έβαλαν μέσα  στον «τάφο»! Και  έχουμε και τους άλλους που, μας ρίχνουν  και χώμα από επάνω!....
Αυτό είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ και ΑΔΙΚΟ! Το δίκιο εκείνων που δεν φταίνε για την όλη αυτή την κατάσταση ΠΟΙΟΣ  ΘΑ ΤΟ  ΔΩΣΕΙ;…….
Αναμένουμε  το ξύπνημα των υπευθύνων!...
Από χτες όμως!.........Και όταν αναφερόμαστε σε υπεύθυνους, εννοούμε όλους τους  ευρισκομένους μέσα στην Βουλή. Και Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση! Το να σιωπούμε όπου μας συμφέρει και να μασάμε και τα λόγια μας, δεν βγάζει πουθενά! Τα προβλήματα πρέπει ΟΛΟΙ  να τα λύσουν υπεύθυνα με στόχο πάντα το καλό της Πατρίδας! Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό  ας παραιτηθεί, κάνοντας   χώρο για ποιο  ικανά στελέχη!
Τον κοσμάκη σήμερα, δεν τον νοιάζει για κανένα κόμμα! Την σωτηρία ζητάει…αλλά την ψήφο του θα προσέχει τώρα περισσότερο από πριν. «Κάηκε στο χυλό» και τώρα θα φυσάει και το γιαούρτη!