Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ !...........



SYNC BLOGS


                    Υπενθυμίζουμε, πως η στήλη αυτή, δεν έχει στόχο να πολιτικολογεί κρίνοντας θετικά η αρνητικά τα πολιτικά δρώμενα. Εκφράζει η προσπαθεί να εκφράσει, την ματιά του απλού πολίτη στην σημερινή πραγματικότητα.
Το εκλογικό αποτέλεσμα θεωρείται από αυτήν, πως ήταν το αναμενόμενο. Και αυτό γιατί εξέφρασε, με τον καλύτερο τρόπο, το πως αισθάνεται η Κοινωνία στην παρούσα συγκυρία. Εκείνο που δεν έγινε, για δεύτερη φορά, ήταν η επιθυμία της στήλης, να συμφωνήσουν όλοι ανεξαιρέτως οι αρχηγοί κομμάτων, πως είναι μεγάλη η ανάγκη για την χώρα, να παρουσιαστούν μπροστά στην Ευρώπη, όλοι μαζί! Και να αγωνιστούν με πατριωτική πραγματική πια προσπάθεια, ενωμένοι σε μία σφιχτή γροθιά! Παλεύοντας όχι να δικαιολογήσουν τα κακώς κείμενα, μέχρι σήμερα (από καταβολής αυτού του Κράτους), αλλά να σώσουν την χώρα από το πολύ κακό παρόν της. Δυστυχώς δεν το είδαμε. Είναι φανερό πως δεν κατάλαβαν όλα τα κόμματα, πως ΚΑΝΕΝΑ από μόνο του, δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει, την σημερινή τραγική κατάσταση. Το ότι τα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα, έφεραν τέτοια μεγάλα αποτελέσματα γενικά, ήταν  ένα πολύ ΔΥΝΑΤΌ μήνυμα για την Ευρώπη. Και βέβαια ΘΕΤΙΚΟ για εμάς! Το να πάμε όμως κόντρα στον Άνεμο φορτωμένοι με ένα τεράστιο εγκληματικό χρέος και να το αρνηθούμε χωρίς να διαθέτουμε βασικά όπλα αντοχής του πληθυσμού αυτής της χώρας, θα ήταν ένα επί πλέον έγκλημα. Δεν υπάρχει κανένας πολίτης αυτήν τη στιγμή, αλλά και κανένας πολιτικός από  όσους δεν συμμετείχαν σε προηγούμενες Κυβερνήσεις, ο οποίος να πιστεύει, πως αυτό που έγινε στην Ελλάδα (η τεράστια Κακοδιαχείριση και Διαπλοκή) από αρκετούς πολιτικούς, αλλά και πολίτες (στελέχη του Δημοσίου, επιχειρηματίες κ.λ.π),πως ότι έγινε-έγινε και ας το ξεχάσουμε. Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να γίνει, αλλά αμέσως μετά. Η απόδοση των όποιων ευθυνών και μάλιστα με τρόπο γρήγορο και ουσιαστικό, θα βοηθήσει πάρα πολύ να συγκρατήσει την οργή των πολιτών. Οι οποίοι θ' αρχίσουν και αυτοί να αισθάνονται πιο υπεύθυνοι σε αυτόν τον τόπο.  Αυτά πρέπει να γίνουν με στόχο η οικονομική ζημία να επιστραφεί στο Κράτος με το παραπάνω. Χωρίς φυλακίσεις και μεθόδους που οδηγούν στο απώτερο…μέλλον. Τώρα όμως είναι ώρα του Παρόντος! Έστω και Αντιπολιτευτικά, μπορούν οι μη συμφωνούντες, να λειτουργήσουν Πατριωτικά. Έξω από απόλυτο Κομματικό Συμφέρον. Γιατί εάν χάσουμε την τελευταία αυτήν  ευκαιρία, θα βρεθούνε και αυτοί στο ίδιο αποτέλεσμα αδυναμίας αντιμετώπισης της κατάστασης.
Η  Ελλάδα δεν είναι ούτε Κούβα, ούτε Αργεντινή. Και οι Κουβανοί αλλά και οι Αργεντινοί,  μπόρεσαν και μπορούν να ζήσουν με μία λιτότητα, που ανέκαθεν την αντιμετώπιζαν. Βασιζόμενοι άλλοι στην Αγροτιά και άλλοι  στην Κτηνοτροφία. Εμείς αφήσαμε την Περιφέρεια και στριμωχθήκαμε στις μεγάλες πόλεις. Χωρίς βασικές υποδομές,  χωρίς μελέτες ικανές ν’ αξιοποιήσουν τον Φυσικό και Ορυκτό Πλούτο της χώρας. Με δήθεν Βαριά Βιομηχανία τον Τουρισμό μας (που διαθέτει πλουσιοπάροχα το καλύτερο Φυσικό Περιβάλλον). Από τις εισπράξεις του οποίου  όμως,  το μεγαλύτερο κομμάτι το στέλνομε έξω για ν’ αντιμετωπίσουμε τις διάφορες ανάγκες μας. Σε τρόφιμα, έπιπλα, σκεύη, λινοστολές, οικοδομικά υλικά κ.λ.π.Με αποτέλεσμα, πάλι οι ξένοι να ωφελούνται και εμείς απλά να μετράμε το πόσοι τουρίστες μπαίνουν στην χώρα. Η ουσία είναι, το συνάλλαγμα που Μένει! τελικά στην χώρα.
Εδώ πρέπει πολύ σοβαρά να καταλάβουμε, πως τίποτα, δεν πρόκειται να καταφέρουμε στην Ελλάδα εάν δεν αλλάξει ριζικά και η Νοοτροπία  των πολιτικών μας αλλά και εμάς των πολιτών! Και οι μεν πολιτικοί, το έλαβαν το μήνυμα με τον καλύτερο τρόπο. Και οι όποιες καρέκλες τους, από τώρα και εμπρός, μοιάζουν με ηλεκτρικές. Ήδη ο πολιτικός ορίζοντας, έχει καθαρίσει από πάρα πολλούς πολιτικούς. Θα έχουμε και συνέχεια.
Όσο για εμάς τους πολίτες, ας διορθώσουμε την Νοοτροπία μας. Και πρώτα από όλα, ας μάθουμε, να ξοδεύουμε όσα μπορούμε. Ποτέ βασιζόμενοι σε δάνεια, τα οποία δεν θα μπορέσουμε ν’ αντιμετωπίσουμε, κάρτες κ.λ.π.
Ας ενδιαφερθούμε λίγο και για την καθημερινή μας συμπεριφορά, στην Τάξη, στην Καθαριότητα, στην Νομιμότητα, στην Αποδοτικότητα. Και ας πάψουμε να τους γράφουμε    όλους, στα παλιά μας τα παπούτσια! Το συνεχώς «μας φταίνε πάντα οι άλλοι», ας το ξεχάσουμε και ας σοβαρευτούμε. Ούτε Γερμανοί, ούτε Γάλλοι, ούτε Αυστριακοί, ούτε Δανοί, ούτε Σουηδοί, φταίνε για την κατάντια μας. Εμείς βάλαμε τα δάχτυλα στα μάτια μας και τα  βγάλαμε!
Μπορούμε όλα αυτά να τα διορθώσουμε. Μπορούμε να μάθουμε να ψηφίζουμε εκείνους τους πολιτικούς που φέρνουν αποτελέσματα στην Ζωή όλων μας. Γιατί με  το Εγώ από μόνο του, μία τρύπα στο νερό κάνουμε και απλά τους  δίνουμε την ευκαιρία να μας εκμεταλλεύονται. Η Πολιτική δεν είναι Ποδόσφαιρο! Που ούτε και εκεί συμπεριφερόμαστε σωστά. Παθιαζόμαστε και αμφισβητούμε τον καλύτερο! Λάθος! Πρέπει το καλύτερο να τον υποστηρίζουμε. Μπροστά πάμε και όχι πίσω!
Όπως επίσης κάποτε πρέπει να χρησιμοποιούμε τις ελευθερίες μας σωστά και με αξιοπρέπεια! Και παίρνω ένα παράδειγμα, διαφήμισης, η οποία με έχει εκνευρίσει κυριολεκτικά. Πως είναι δυνατόν να θεωρείται σωστή διαφήμιση προϊόντος, αυτή που δείχνει έναν τύπο επιτρέψτε μου, με ύφος «μάγκα» με μουστακάκι, ο οποίος εκφράζεται απαίσια και μας παροτρύνει να γραφτούμε, στον κατάλογο τηλεφώνων που διαφημίζει με εκείνο το απερίγραπτο και σιχαμερό «μπούκα και εσύ»!
Βεβαίως και η Ελευθεροτυπία και η ελεύθερη έκφραση των ανθρώπων είναι το Α και το Ω της Δημοκρατίας. Δεν θα έπρεπε, όμως να είναι σεβαστή  η ελεύθερη έκφραση μιας Αηδίας! Κάποτε κάτι τέτοια και πολλά άλλα πρέπει να σταματήσουν. Δεν χρειάζονται Νόμοι ειδικοί γι’ αυτό. Κάτι τέτοια ελαττώματά μας( και είναι πάμπολλα), από μόνοι μας πρέπει να τ’ αποβάλλουμε από επάνω μας!  Υποτίθεται πως «μαθαίνουμε» στα παιδιά και εγγόνια μας τρόπους έκφρασης και συμπεριφοράς. Ποιο Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και Παιδείας θ’ αναλάβει να βάλει φραγμούς στα ακραία και απαράδεκτα πράγματα που μας βομβαρδίζουν κάθε ημέρα;…….Εμάς που δεν αφήνουμε ευκαιρία να διατυμπανίσουμε πως κάποτε Είμαστε το Φως του Κόσμου! Τώρα που πάμε;….. Και μην το ξεχνάμε…Αφήσαμε πολλές δεκάδες χρόνια, που δεν έγιναν στην Ελλάδα, βασικές υποδομές. Αντίθετα κάναμε «Ολυμπιακούς Αγώνες» και  μπλέξαμε και σαν Λαός στο Χρηματιστήριο! Λες και είχαμε καμιά δουλειά εκεί! «Οι καρποί κόποις κτώνται»! Με τζόγους και Χρηματιστήρια και στοιχήματα, ε με αυτά δεν προχωράμε. Απλά παίζουμε το παιχνίδι κάποιων ομάδων, που καιροφυλακτούν για να μας εκμεταλλευθούν με τον χειρότερο τρόπο!
Για όλα αυτά Τώρα είναι η Τελευταία μας ευκαιρία!...Μόνο που τώρα ΠΡΕΠΕΙ, να γίνουν όλα μαζί! Αυτή είναι η τεράστια δυσκολία…
 Ίσως εμείς οι Έλληνες, πρέπει να πιάνουμε πάτο, για ν’ αρχίζουμε ν’ αντιδράμε. Η στήλη το εύχεται με όλη της την καρδιά, να είναι έτσι! Και το Ελπίζει….. Μένει να το ζήσουμε ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ!.....