Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΛΙΓΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ! ......



SYNC BLOGS


Η στήλη αυτή, πάντα προσπαθεί να εκφράζει με κατά το δυνατόν  ήρεμο τρόπο καθημερινές κρίσεις για φαινόμενα, που  ταλαιπωρούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Η Ελευθεροτυπία  θεωρώ και πιστεύω απόλυτα πως πρέπει να εκφράζεται Αξιοπρεπώς και με Σεβασμό. Υπάρχουν όμως και όρια. Από τα οποία πολλοί ξεφεύγουν και εκφράζονται με ανεπίτρεπτο τρόπο. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα σήμερα, που η χώρα περνάει πολύ δύσκολες ώρες. Η έκφραση «ανεπίτρεπτο» καμιά φορά είναι λανθασμένη. Και είναι λανθασμένη, γιατί δημοσιοποιούνται αποφάσεις και μέτρα από τους πολιτικούς μας, που εξωθούν έντονα τους προβληματισμένους πολίτες σε ακραίες εκφράσεις κατά ολόκληρου πλέον του Πολιτικού μας Συστήματος.
Το ότι η χώρα βρέθηκε σε ένα τέτοιο  πραγματικό χάλι με κύριους υπεύθυνους,  όλους όσους έλαβαν ακόμα μέρος σε κόμματα τα οποία κέρδισαν εκλογές και κακοδιοίκησαν αυτήν την χώρα δεν το αμφισβητεί πια Κανένας!...Και αυτό έγινε και από πολλά χρόνια πριν, αλλά  συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο, αφού το ένα κόμμα έδινε την σκυτάλη στο άλλο. Και το πλοίο «βούλιαζε» και κανείς δεν έλεγε την  Αλήθεια! Αντίθετα  Όλοι τους, μα Όλοι ανεξαιρέτως πειθαρχούσαν στο κόμμα τους και αγωνίζονταν για την καρέκλα τους. Που ήδη κατείχαν, που προσπαθούσαν να καταλάβουν αλλά και που προσπαθούσαν να την κρατήσουν όσον το δυνατόν πιο πολύ.
Αυτή η κατάσταση είναι που έφερε το Τραγικό Σήμερα. Η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση απλά «πάτησε» επάνω στους Ελληνικούς πύργους από άμμο και μας αποτέλειωσε! Καμία σοβαρή υποδομή που θα στόχευε προς το μέλλον αυτής της άμοιρης χώρας δεν προγραμματίστηκε ΠΟΤΕ!...
Αυτά τα έχουμε ξαναπεί και είναι πολύ γνωστά. Το ότι ο Λαός επέλεξε μία Κυβέρνηση από κόμματα τα οποία συμμετείχαν σε όλη αυτήν την Κακοδιοίκηση, για να βγει από  το «πηγάδι» της χρεοκοπίας, είναι γιατί διάλεξε από τα πολύ κακά «υλικά» τα λιγότερο κακά. Η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε σημαία της την χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στην δραχμή! Κούνησε το δάχτυλο απειλητικά στους δανειστές μας και πήρε  πολλούς  ψήφους από τους εξοργισμένους από την κατάσταση   πολίτες. Αλλά και από εκείνους οι οποίοι με κανένα τρόπο δεν θέλουν να χάσουν τα «καλούδια»  τους! Και αυτό ήταν πολύ φυσικό. Αργότερα ο Λαός πιο ψύχραιμα συγκρατήθηκε έκρινε και κάποια απότομη στροφή συμπεριφοράς και διάλεξε την πιο σοβαρή τουλάχιστο λύση. Πιστεύοντας πως οι πολιτικοί που ηγούνται των τριών κομμάτων της τωρινής Συνεργασίας, θα έκαναν το παν για να φέρουν αποτέλεσμα, έστω και πολύ αργά. Και με την προσπάθεια αυτή να «ξελασπώσουν» όσο γίνεται από το  αμαρτωλό τους παρελθόν.
Ο Λαός υπομένοντας στωικά, μεγάλα οικονομικά προβλήματα αμίλητος περιμένει γενικά Αξιοπρεπώς! Και έως εδώ, ας πούμε «ένας Θεός το ξέρει» πως καλά  τα πήγαμε. Τώρα όμως μετά από τόσες θυσίες, αγωνίες και ανασφάλειες και για πολλοστή φορά καλείται να  πληρώσει ακόμα πιο πολλά. Οριζόντιες  μειώσεις μισθών και συντάξεων από το μηδέν σχεδόν και επάνω, κόψιμο των δώρων, επιδομάτων αδείας, αποζημιώσεων και πολλών άλλων ποσών από το ήδη εναπομείναν μειωμένο   και χαμηλό εισόδημα του. Ακούστηκε ακόμα και η περικοπή του εποχικού επιδόματος Ανεργείας στους οικοδόμους και στους εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους! Αυτό είναι όχι μόνο άδικο αλλά και τελείως τρελλό. Τόσο οι οικοδόμοι όσο και  οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, περνούν τραγική εποχή! Και η μεν οικοδομή είναι τώρα ένα πρόβλημα αξεπέραστο για πολά χρόνια. Αλλά ο Τουρισμός για τον οποίο υποτίθεται πως κάνομε το παν για την Εθνική μας Βιομηχανία;....Σκέφτηκε ποτέ κανείς πόσοι ξενοδοχοϋπάλληλοι μέχρι σήμερα αλλάζουν (όταν μπορούν) επάγγελμα, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να ζήσουν ακόμα και μέχρι σήμερα, με τόση λίγη απασχόληση;....Σκέφτηκε κανείς πως τα ξενοδοχεία αγωνίζονται (όσα τουλάχιστον λειτουργούν σωστά), να δημιουργήσουν από μόνα τους το ειδικευμένο προσωπικό για την μονάδα τους και λόγω αυτής της αβεβαιότητας Εργασίας αυτών των ανθρώπων υποβαθμίζουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους αφού αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν ότι βρουν την τελευταία στιγμή μπροστά τους, σαν προσωπικό τους;...Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να καλυτερέψουμε πραγματικά τις υπηρεσίες μας;....Τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις επισιτισμού δεν είναι μόνο έπιπλα και κτίρια. Είναι και το προσωπικό! Η Ψυχή των Υπηρεσιών! Αντί να προσπαθήσουμε στην μεγαλύτερη κατά το δυνατόν απασχόλησή τους, τους διώχνουμε!...Το μέγα  μας εδώ και πολλά χρόνια"έγκλημα"! Ο γράφων το έζησε  αυτό επί 33 χρόνια και με πολλούς συναδέλφους του, πάντα προσπαθούσε ΜΑΤΑΙΑ, ν' αλλάξει αυτήν την κακή Νοοτροπία!
Και εδώ είναι τώρα που αρχίζει η ΟΡΓΗ! Και οργίζεται κανείς όταν την ώρα που βλέπει πως τον «σφάζουν» κυριολεκτικά, δεν ακούει τουλάχιστον  παράλληλα σοβαρά αποτελέσματα από το κυνήγημα της Φοροδιαφυγής και της Εισφοροδιαφυγής, Ούτε όμως και καμία σοβαρή ποινή για κάποιον που  έζησε εις βάρος των άλλων προκλητικά ροκανίζοντας το Δημόσιο Πλούτο. Και σίγουρα είναι και πολλοί αυτοί αλλά και ακόμα και σήμερα ακούμε για τρομερά οικονομικά σκάνδαλα. Γιατροί, δικηγόροι,  μαϊμού τυφλοί και ανάπηροι, καταχραστές συντάξεων αποθανόντων συγγενών των αλλά και εισοδηματίες οι οποίοι δεν έκανα απλά δηλώσεις στην Εφορία!
«Πως θέλετε κύριοι Πολιτικοί, να μην δημιουργηθεί η Οργή;….Αυτό δεν θα έπρεπε να  ήταν το πρώτο μέλημά σας;.. Που είναι οι δημεύσεις περιουσιών;…Τι είναι εκείνο που σας εμποδίζει να ξεσηκώσετε  εκείνον τον μηχανισμό της Πολιτείας, που θα κόψει τον δρόμο των «αρουραίων»;
Γιατί τόση καθυστέρηση;….ενώ από την άλλη με την μεγαλύτερη ευκολία, καταφεύγετε στα κάθε είδους χαράτσια και οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων. Όλα αυτά δηλαδή που ουσιαστικά τσάκισαν την παραμικρή κίνηση στην Αγορά! Το περιβόητο «Πόθεν έσχες» έψαξε τους διάφορους εργολάβους οι οποίοι σήμερα διαμαρτύρονται για την καθίζηση της Οικοδομής κάνοντας πως δεν γνωρίζουν πως αυτοί οι ίδιοι (πάντα όχι όλοι), υψώνοντας συνεχώς τις τιμές των διαμερισμάτων είναι οι κύριοι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης. Και πότε αύξησαν τις τιμές; Όταν άρχισαν συστηματικά να χρησιμοποιούν οικονομικούς μετανάστες! Ενώ έπρεπε να κάνουν το αντίθετο….να μειώσουν δηλαδή το κόστος….Και ο κοσμάκης που και αυτός φταίει (αλλά δεν υπήρχε και Κράτος να τον προστατέψει) έπαιρνε συνεχώς δάνεια μιμούμενος και αυτός ασυναίσθητα την ίδια την Πατρίδα του η οποία τελικά ήταν Πρωταθλήτρια σε χρέη!
Χάριν όλων  των ανωτέρων ενόχων για την κατάσταση της χώρας, σήμερα  ο Έλληνας πολίτης, καλείται χωρίς κανένα ενδοιασμό, να πληρώνει τα φάρμακά του, να κινδυνεύει από έλλειψη μονάδων Εντατικής Θεραπείας(όχι από έλλειψη αιθουσών αλλά   λόγω οικονομικής αδυναμίας του Κράτους), έλλειψη παιδικών σταθμών αναγκαίων ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες για την στήριξη του εισοδήματος της οικογένειας και άλλα πολλά γνωστά……..Λίγη ευαισθησία χρειάζεται. Καλοί οι αριθμοί, αλλά  είναι και η Ζωή!..... 
Ας σκύψετε λίγο το κεφάλι και προς όλους εκείνους που σήμερα υπάρχουν ακόμα όρθιοι….Γιατί  Αύριο θα είναι πολύ αργά! Συμφωνούμε πως αγωνίζεστε άχαρο αγώνα. Συμφωνούμε πως  ίσως ποτέ άλλοτε οι πολιτικοί μας εδώ και τρία χρόνια δεν εργάστηκαν (σωστά η λάθος) τόσο πολύ. Εκεί που διαφωνούμε κάθετα είναι το θέμα των Προτεραιοτήτων.
Υπάρχουν τομείς που είναι συνυφασμένοι απόλυτα με την Ζωή του Ανθρώπου! Μην τους πειράζετε αυτούς…..Η χώρα μαζί με τις αγωνίες της χρειάζεται και Ηρεμία! Η  Οργή είναι κακός σύμβουλος……….Και στο κάτω της γραφής, δεν είναι δυνατόν να "δημεύονται" δικαιώματα των πολιτών τα οποία πληρώθηκαν με το παραπάνω σε τριάντα η σαράντα χρόνια και αυτοί που ΑΚΟΜΑ λυμαίνονται τον τόπο να "βγαίνουν στον αφρό" με το τσιγγέλι! Και που δεν μάθαμε ακόμα και καμμιά δήμευση περιουσίας τους. Από εκεί ΕΠΡΕΠΕ ν' αρχίσει το "κυνήγι του θησαυρού". Λίγη ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ για τον κοσμάκη....γιατί αισθάνεται πως  του φέρονται σαν ανόητο Ζώον!