Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Μετά από 66 χρόνια.....το ίδιο αποτέλεσμα!....



 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.. κι` ομως , ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ 1947 !!!!
του Βλάση Γωγούση
Αρχές του 1947 η ΑΓΓΛΙΚΗ κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει την ενίσχυση της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής επικράτησης στην Ελλάδα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη , στέλνει το 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής.
Μετά από έναν περίπου μήνα, ο Porter στέλνει επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, γράφοντας μεταξύ των άλλων:
« Εδώ δεν υπάρχει κράτος !
Υπάρχει μόνο μία ιεραρχία πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλον.
Μοναδική τους έννοια , η κατάκτηση της εξουσίας.
Σε ολόκληρη τη χώρα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες.
Και συνεχίζει:
Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη!!!!.
Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται ΒΑΣΕΙ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ( μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερο από τον βασικό μισθό τους!).
Η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να προβεί ούτε στην είσπραξη φόρων, ή την επισκευή δρόμων.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ,απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος... !!!!
Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια για τη διαιώνιση των προνομιών μιας μικρης κλικας που εχει την εδρα της στην πλατεία Κολωνακίου !.
Υπογραφή :Paul A. Porter
Τι έχετε να πείτε αγαπητοί συνέλληνες;;
« Μια απ`τα ίδια» θα μου πείτε, αλλά αυτό ούτε αρκεί ούτε λύνει το πρόβλημα..
Πρέπει να καταλάβουν οι απανταχού ευρισκόμενοι ¨Ελληνες , οτι τη Χώρα την διοικούν από το 1821 μέχρι σήμερα οι ίδιοι και οι ίδιοι ,ενδεικτικά αναφέρω τα ονόματα καθώς και τις φορές που υπήρξανε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ :
ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ .10 φορές
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ .10 φορές
ΖΑΪΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ . 9 φορές
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. 8 φορές
ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ . 7 φορές
ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΟΝΔΑΣ.. 6 φορές
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. 6 φορές
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ .. 4 φορές ( +2 φορές Πρόεδρος της Δημοκρατίας ! )
Χώρια τα αδέρφια, τα τέκνα και τα ανίψια των...μοναδικών πρωθυπουργών που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο.
Είδα προχθές τα «πόθεν έσχες» τους :
80 διαμερίσματα και μαγαζιά ο ένας, 62 ο άλλος , 58 ο τρίτος (επαγγελματικά ακίνητα τα χαρακτηρίζει στη δήλωσή του, από...γονική παροχή !).
«Από ποιόν»; θα διερωτάσθε !
Μα το λέει κι`η λέξη : «'απ` τον γονιό».
- Τι λέτε ; και ο μπαμπάκας; τι δουλειά έκανε;
- Μα... χρημάτισε υπουργός 2 φορές !!! ( προφανώς θάκανε παρόμοια γονική προσφορά και στα άλλα 2 παιδιά του !!)
- ( Αχ βρε πατέρα και μένα ούτε μια καμαρούλα δεν μου ΄αφησες , μόνο 3 οδούς με τ`όνομά σου στη Θεσσαλονίκη και μια στο Πολύκαστρο Κιλκίς , επειδή ήσουν-λένε- ο γιατρός των φτωχών , καλή σου ώρα !).!!
Δεν ξέρω πόσο περήφανοι και αισιόδοξοι αισθάνεσθε εσείς , αγαπητοί μου αναγνώστες , όμως εγώ από καιρό σιχάθηκα τον εσμό των κυβερνώντων.
« Και ;;», θα ρωτήσετε, « τι και ;» θα σας πω :
ΩΡΑ για ξεσηκωμό, ώρα για επιβολή του δικού μας Νόμου, του Νόμου όπως τον ορίζει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ένα σύνταγμα που το τσαλάκωσαν και τόκαναν κουρέλι οι κυβερνώντες.
Ναι κύριε ανακριτά, καιρό είχατε να με (ξανα) καλέσετε για την παροχή διευκρινήσεων επί των λεγομένων (των γραφομένων μου, μάλλον !).
Και γω θα σας πω -όπως και τις άλλες δυό φορές - :« Να λειτουργήσουνε οι Νόμοι, κύριε ανακριτά, άμεσα, τώρα.
Να μπουν στη φυλακή οι κλέφτες, να κατασχεθούν οι περιουσίες τους, αφήστε κατά μέρος τα «μέχρι να καταδικασθούν έχουν το τεκμήριο της αθωότητας» ( ποιας αθωότητας , οι αλήτες, που βγάλαν δισεκατομμύρια στις Ελβετίες και τα ΝτουμπάΙ - νομίμως τάχα- χωρίς κανείς να τους ρωτήσει πως τα απέκτησαν ).
Αλλιώς , αλλιώς ήρθε η ΩΡΑ για ΞΕΣΗΚΩΜΟ , κύριε ανακριτά, ο λαός θα πάρει τις τύχες στα χέρια του, και τότε, τότε δεν θα γλυτώσετε ούτε και σείς !
Δρ Βλάσης Γωγούσης
http://taxalia.blogspot.com/2012/12/1947.html

 Με επιφύλαξη για  την  ύπαρξη μιας τέτοιας έκθεσης. Τα στοιχεία όμως  δείχνουν μία  τραγική ομοιότητα με την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα!........Εάν ναι τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αφού μετά από 66 χρόνια και τα περισσότερα χρόνια Ειρήνης, φτάσαμε στο ίδιο αποτέλεσμα έχοντας και τον ίδιο τρόπο  Διοικητικής Νοοτροπίας για την χώρα!...