Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω


6χρονος κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ με αποτέλεσμα να καταλήξει σε κώμα στο ΠΑΓΝΗ. Το περιστατικό συνέβη χθες βράδυ στο χωριό Στόλοι, του Δήμου Γόρτυνας, όταν 6χρονος κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα κρασιού. Φαίνεται ότι ξέφυγε της προσοχής, της μητέρας του και χωρίς να γίνει αντιληπτό άρχισε να πίνει κρασί, μέχρι που έπεσε σε λήθαργο. Όταν οι γονείς αντιλήφθηκαν ότι το παιδί δεν αισθάνονταν καλά, έτρεξαν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Γρήγορα διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης του παιδιού και ότι το παιδί βρίσκονταν σε κωματώδη κατάσταση, οπότε αποφασίστηκε η όσο το δυνατόν ταχύτερη μεταφορά του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και νοσηλεύεται μέχρι τώρα στη ΜΕΘ Παίδων. Update Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Πανεπιστημιακό η κατάσταση του παιδιού είναι συνεχώς βελτιούμενη. Οι γονείς πάντως συνελήφθησαν από Aστυνομικούς του 1ου Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, με την κατηγορία πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, που ενδέχεται να μετατραπεί σε παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Να σημειωθεί ότι το θέμα ανέλαβε ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Να σημειωθεί, ότι το περιστατικό συμβαίνει μόλις λίγες ημέρες μετά την ημερίδα της 7ης ΥΠΕ, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, στο Σπήλι Ρεθύμνου, όπου το θέμα αφορούσε την επικινδυνότητα του αλκοόλ και τις τραγικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό στις περιπτώσεις εξάρτησης. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από επίσημους φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και σχολεία στην Κρήτη, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και νεαρών ηλικιών σχετικά με το αλκοόλ, η κατανάλωση του οποίου, βρίσκεται σε υψηλά και πολύ ανησυχητικά επίπεδα σύμφωνα και με σχετικές έρευνες, στο νησί.


Πηγή: https://www.parapolitikakritis.gr/
Σημ: Πόσες φορές δεν γράφτηκαν τέτοια λυπηρά γεγονότα για το πρόβλημα της υπερκατανάλωσης από μικρά παιδιά αλλά και νεαρούς μαθητές. Και αυτά δεν συμβαίνουν μόνο τώρα, Πολλά χρόνια τώρα, το αλκοόλ πωλείται εκτός ελέγχου παντού σε όλη την Επικράτεια, χωρίς όρους, χωρίς ελέγχους και χωρίς σοβαρές ποινές για τους παράνομους εμπόρους του θανάτου.Πρέπει να κατανοήσουμε πως το Αλκοόλ έρχεται πρώτο στην ζημιά που κάνει στην Κοινωνία μετά ακόμα και από τα ναρκωτικά την άλλη πληγή μας. Κανένας ούτε ποτέ ενδιαφέρθηκε, αλλά ούτε και που ενδιαφέρεται.
Οι γονείς οφείλουν να συζητούν με τα παιδιά τους και να εξηγούν τους κινδύνους. Ύποπτα μπαρ και κλαμπ φυτρώνουν εδώ και εκεί και στήνουν παγίδες στα νιάτα μας! Οι σχολικές εκδρομές πανταήμερες η ακόμα και τριήμερες, καταλήγουν πάντα σε ένα μεγάλο βαθμό στην υπερκατανάλωση   αλκοόλ με όλα τα κακά αποτελέσματα. Τα προβλήματα που συνάντησα για τους μαθητές και μαθήτριες σε μεγάλο ξενοδοχείο, στο οποίο και ήμουν υπεύθυνος, δεν τα είχα με το υπόλοιπο κομμάτι των τουριστών. Είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει και να πάψουν να λειτουργούν οι μαθητικές αυτές εκδρομές καλυμμένες από δήθεν ένα Πολιτιστικό μανδύα. Όταν μπουν οι φραγμοί της ασυδοσίας και οι πρέπουσες ριζικές ποινές στους υπεύθυνους εμπόρους του Θανάτου τότε μόνο μπορεί το Υπουργείο να έχει το δικαίωμα να  επιτρέπει τις αναγκαίες αναμφισβήτητα για τους μαθητές εκδρομές!
Μας κατέστρεψε αυτή η πλήρης δήθεν "Ελευθερία" στο όνομα μιας δήθεν "Δημοκρατίας"!
Ας σοβαρευτούμε για τις ίδιες τις οικογένειες Όλων μας!
Δεν πάει άλλο αυτή ο πιθηκισμός με το τι γίνεται στο εξωτερικό (κυρίως Αμερική) με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τα όπλα! Ντροπή μας αυτή η Χαλαρότητα Ηθών που οδηγεί στην έλλειψη κάθε Σεβασμού και Πειθαρχίας στον Νόμο!  

Αχ Ελλάδα - Μελίνα Ασλανίδου (Lyrics)

Γιάννης Κότσιρας - Κάθε Φορά

Γιάννης Πλούταρχος & Diana - Κοίταξέ Με (Official Music Video HD)

Claudio Villa - Granada (1957)

The 3 Tenors O Sole Mio 1994

Charles Aznavour - La Mama

Salvatore Adamo - Inch Allah.avi

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ ΔΥΟ ΨΕΜΜΑΤΑ

Renato Carosone - Tu Vuò Fa' L'Americano

Domenico Modugno - Ciao, ciao, bambina

Jimmy Fontana - Il Mondo

"Tombe la neige", Salvatore Adamo, with lyrics

Stelios Rokkos - Emeina Edw

Alkistis Protopsalti-Dithesio (lyrics)

Luz Casal - Historia de un Amor

Christina Aguilera - Run to You Live (Whitney Houston Tribute)

Whitney Houston - Run To You

Lauren Wood - Fallen (Pretty Woman) (1990)

Marc Antony - When I Dream At Night

Savages - You're My Chocolate

Barry White - YOU"RE THE ONE I NEED - [Remix]

Nikos Vertis - Thelo na me nioseis (Official Videoclip)

Mc Yankoo feat Milica Todorovic - Moje Zlato (Official Video)

Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee

Jennifer Lopez - On The Floor ft. Pitbull

Al Bano & Romina Power - Tu, soltanto tu 1982

A CASA D' IRENE-NICO FIDENCO

Just walk away - Celine Dion (Ελληνικη μεταφραση)

Μαρινελλα Καμια φορα

Indila - Dernière Danse (Clip Officiel)

MARIO FRANGOULIS - HIJO DE LA LUNA (english subt.)

Majida El Roumi & Lara Fabian - ماجدة الرومي ولارا فابيان

Joe Dassin - Salut

Guadalupe Pineda - Historia De Un Amor

Μαρίνα Σάττι - ΜΑΝΤΙΣΣΑ

Alex Leon - The Sun feat. Demy & Epsilon | Official Music Video

Μελίνα Ασλανίδου Να Με Δικαιολογήσεις | Melina Aslanidou - Na Me Dikaiol...

Nana Mouskouri - The White Rose Of Athens