Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Μία Ελπίδα που ακόμα σιγοκαίει............

Και  όμως υπάρχει που και που κάποια Ελπίδα ακόμα. Μέσα από τον καταιγισμό των προβλημάτων από τα αποτελέσματα της Κακοδιαχείρισης, της Αδιαφάνειας και της Διαφθοράς  του Ελληνικού Δημοσίου, σήμερα βρέθηκα μπροστά από μία πραγματική ανάσα! 
Βρέθηκα μπροστά σε μία δενδροφύτευση του Υμητού στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας. Ξαφνιάστηκα!Ήταν τόσο κρύος ο καιρός και βροχερός(σχεδόν χιονόνερο) που από περιέργεια θέλησα να δω εάν μερικοί πολίτες, θα παρευρισκόντουσαν στην μεγάλη προσπάθεια δενδροφύτευσης!
Εδώ Πρέπει να  τονίσω την μεγάλη προσφορά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ για την προτροπή με επιμονή στην ΠΟΛΙΤΕΊΑ αλλά και τους ΠΟΛΙΤΕΣ για τις δενδροφυτεύσεις που γίνονται. Είναι μία αξιοζήλευτη προσπάθεια. 
Ο αριθμός των πολιτών που συμμετείχε ήταν αρκετά μεγάλος, υπο τις συνθήκες αυτές. Οικογένειες ολόκληρες και με παιδιά είχαν αρχίσει ν' ανεβαίνουν το βουνό. Σαν τα μυρμήγκια κόντρα στον καιρό αγωνίζονταν να προσθέσουν Ζωή στο καμμένο βουνό.
Είχα ακούσει από ραδιοφώνου και τηλεόρασης πως σε όλες σχεδόν τις μέχρι σήμερα δενδροφυτεύσεις υπήρχε πάντα μεγάλη συμμετοχή πολιτών, οργανωμένων εθελοντών, αλλά και  Δήμων.
Σήμερα διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια έκπληκτος, πως στην Ελλάδα, Κάτι αλλάζει σιγά-σιγά.
Στους καιρούς που ζούμε, δεν φτάνει μόνο το που θα βρούμε χρήματα για να κλείσουμε τις τρύπες που εμείς ανοίξαμε.
Δεν θα φτάσουν ακόμα και τα σκληρότερα μέτρα (που αδίκως για τους περισσότερους αντιμετωπίζουμε αυτήν την ώρα).
Πρέπει ν' αλλάξουμε και Νοοτροπία! Με μπροστάρηδες τους όποιους πολιτικούς μας.
Το  "σουρωτήρι" η Ελλάς, πρέπει πια  να εξαφανιστεί. Η χώρα πρέπει να περάσει Τώρα σε αναδιοργάνωση με όποιο κόστος. Αναγκαστικά. Έτσι ώστε στο μέλλον να μην έχουμε τέτοια πραγματική κατάντια!
Η  κατάσταση που δημιουργήθηκε από τους πολιτικούς μας, για τους γνωστούς λόγους  πελατειακών σχέσεων, με στόχο ΑΠΟΛΥΤΟ την  Ψηφοθηρία (εις  βάρος εννοείται της χώρας), ευρίσκεται πάλι στα χέρια τους. Έχουν την τελευταία ευκαιρία να πράξουν ότι το δυνατόν για να επαναφέρουν τη χώρα εκεί που της αρμόζει. Παράλληλα βέβαια, να οδηγήσουν τους υπαίτιους επί σειρά ετών στην Δικαιοσύνη. Ζητώντας τους όχι μόνο την φυλάκισή τους (μέτρο χωρίς ουσία) αλλά την Επιστροφή πάσει θυσία των παράνομα κεκτημένων περιουσιών και μάλιστα εντόκως!
Αλλά  ακόμα και αυτά όλα δεν φτάνουν. Πρέπει οπωσδήποτε να διορθώσουμε πολλά κομμάτια της καθημερινής συμπεριφοράς μας. Είναι αυτά τόσα πολλά, που για να τα γράψω μάλλον θα γέμιζαν έναν ατέλειωτο κατάλογο. Εγώ  θα προτείνω  μερικά που μάλλον καλύπτουν όλα:
1)Να μάθουμε να ενεργούμε με την ένοια του ΕΜΕΙΣ και όχι μόνο του ΕΓΩ! Και έτσι μέσα από το όφελος του ΕΜΕΙΣ θα ωφεληθεί και το ΕΓΩ μας. Έτσι και αλλοιώς δικό μας απόλυτα κόσμο και Περιβάλλον δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε.
2)Να σεβόμαστε τους Νόμους! Πρώτα Εμείς και μετά  οι Άλλοι!
3)Να μάθουμε ν' απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνουν τα σκεπάσματά  μας. Λαός που πέρασε πείνα και δυστυχία δεν μπορεί να ξανοίγετε  σε υπέρογκα έξοδα μέσα από τις κάρτες, απλά και μόνο για να ικανοποιήσει μία καταστρεπτική τις περισσότερες φορές Υπερκατανάλωση!
4)Να πάψουμε να είμαστε ρατσιστές στα διάφορα χρήσιμα και πρακτικά επαγγέλματα για τα οποία "διψάει" η αγορά. Γιατροί Δικηγόροι π.χ. δεν είναι μόνο οι μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι. Υπάρχουν χιλιάδες επιστήμονες χωρίς εργασία οι οποίοι οδηγήθηκαν σε αυτά τα επαγγέλματα, ενώ δυσκολευόντουσαν να βγάλουν στην Ελλάδα τα διπλώματά  τους . Και οδηγήθηκαν ακόμα και στο εξωτερικό, για να καλυφτεί έτσι ακριβά μία επιτρέψτε μου ανόητη οικογενειακή φιλοδοξία. Οι Έλληνες σε ένα μεγάλο κομμάτι είμαστε αγρότες. Η επαρχία όμως "άδειασε"! Με πρώτους υπεύθυνους τους πολιτικούς και τις επιλογές τους χρόνια τώρα. Τι να την κάνω τέτοια Ανάπτυξη εγώ όταν ακόμα και τα σκόρδα έρχονται από έξω;.....Που είναι τα Ελληνικά προϊόντα;......Που είναι οι εξειδικευμένοι υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι μας και οι μηχανικοί αυτοκινήτων(επαγγέλματα που χρειάζεται  η Αγορά). Αυτό για μένα θα πει Πατριωτισμός!
Ο Λεωνίδας με τους τριακόσιους, ο Κολοκοτρώνης και πολλοί άλλοι έπεσαν με τιμή για την πατρίδα μας. Εμείς τι κάνουμε;......
Ο ένας να "φάει" τον άλλο κάνουμε.........
Ελπίδα λοιπόν και Αλλαγή σκέψης. Μόνο έτσι............