Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ......ΑΞΙΖΕΙ !......



SYNC BLOGS



Έχουμε πολλές φορές διαβάσει και ακούσει σίγουρα, για την  μεγάλη  ανάγκη μας σαν  καταναλωτές, να επιδιώκουμε να  διαλέγουμε όσο πιο πολλά μπορούμε  δικά μας Ελληνικά προϊόντα.
Ακόμα και εάν περάσει η Κρίση, θα πρέπει από κάποια στιγμή και έπειτα  (αυτό να γίνει από τώρα)να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη αυτήν μας την ανάγκη.  Δεν είναι καθόλου δύσκολο να κατανοήσουμε το τι αντίκτυπο θετικό στην  Οικονομία μας, θα έχει αυτή μας  η επιλογή. Τα Ελληνικά προϊόντα παράγονται, συσκευάζονται και διακινούνται από Ελληνικά χέρια. Επί πλέον  τα χρήματα που ξοδεύουμε για να τα’ αποκτήσουμε, ΜΕΝΟΥΝ στην Ελλάδα! Αν αυξηθεί η κατανάλωσή τους, τότε διασφαλίζουμε ακόμα περισσότερο τις θέσεις εργασίας των απασχολουμένων μας, με αποτέλεσμα να  στοχεύει η  Ελληνική Παραγωγή σε  μεγαλύτερες ποσότητες
Ελληνικών Προϊόντων. Που για να το καταφέρει αυτό, παράλληλα θ’ αυξήσει και τις θέσεις εργασίας.  Εννοείται, πως δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες  μας από τις ντόπιες παραγωγές. Επικεντρωνόμαστε περισσότερο στα τρόφιμα (αγροτικά και  κτηνοτροφικά) και ποτά. Και βέβαια επεκτείνουμε τις  επιλογές μας και σε άλλα είδη (βιομηχανικά κ.λ.π.), που είναι όμως πολύ λιγότερα. Είναι  η κατάρα της καθόλου ανάπτυξης της Βιομηχανίας μας, για να μην πούμε ακόμα και της όποιας αποβιομηχάνισης της χώρας μας τόσα χρόνια. Ας σκεφτούμε λίγο, τι  τζίρος  μπορεί ν’ αναπτυχθεί, μέσα στην χώρα μας, προς όφελος των Ελληνικών επιχειρήσεων, των αγροτών μας και των κτηνοτρόφων μας. Είναι ένας τζίρος  που θα κτίσει μία τεράστια Άμυνα  στα κοινωνικά προβλήματα της χώρας μας!
Για να επιτευχθεί όμως αυτό, δεν αρκεί μόνο η επιλογή των  Ελλήνων καταναλωτών. Είναι ανάγκη και οι Έλληνες επιχειρηματίες, αγρότες και κτηνοτρόφοι, ν’ αλλάξουν Νοοτροπία!
Πρέπει να οργανωθούν, να σοβαρευτούν αρκετοί από αυτούς, να επενδύουν σωστά, να ακολουθήσουν και να σεβαστούν την Γνώση και την συνεχή  Ενημέρωση. Πρέπει ν’ αυξήσουν τις παραγωγές τους. Να οργανωθούν μεταξύ τους, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για παραγωγές μεγαλύτερες αλλά και σταθερές στην Ποιότητα.
Εμείς οι Έλληνες καταναλωτές γιατί όχι, να υποστηρίξουμε τα δικά μας Προϊόντα. Εκείνοι Πρέπει και  να μειώσουν οποιοδήποτε «λίπος» υπερκέρδους και να γίνουν φυσικά περισσότερο ανταγωνιστικοί. Γιατί τελικά όσο και αν προσπαθήσουμε εμείς οι καταναλωτές, με την κρίση που υπάρχει και ορίζει τα οικονομικά μας, κανείς μας δεν θα δεχτεί να υποστηρίζει 100 %, όσα Ελληνικά Προϊόντα, πωλούνται  ακριβότερα των  ξένων. Και δεν συμπεριλαμβάνω π.χ τα Κινέζικα σκόρδα, για τι πολύ απλά αυτά δεν τρώγονται. Για ορισμένα τυριά όμως το θεωρώ απαράδεκτο, όπως η Ελληνική φέτα, η οποία για να γίνει χρειάζεται πολύ λιγότερο χρόνο και διαδικασία από πολλά ξένα τυριά.
Αυτά Πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε. Και από εκεί και έπειτα οι Παραγωγοί μας θα στοχεύουν στην μεγαλύτερη Εξαγωγή των Προϊόντων τους, στο εξωτερικό. ΄
Αυτά Πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα! Είναι ευκαιρία, έστω και αυτήν την δύσκολη στιγμή να σκεφτούμε ουσιαστικά και παραγωγικά, στοχεύοντας το Μέλλον που θα δημιουργηθεί με καλύτερους όρους για τα ίδια τα παιδιά και εγγόνια μας. Εκτός όλων των άλλων είναι και  πατριωτικές επιλογές αυτές. Κανένας ξένος δεν θα μας πει τι πρέπει να κάνουμε. Γι’ αυτούς είμαστε οι καλύτεροι πελάτες, εφ’ όσον καταναλώνουμε όλο και περισσότερα από τα προϊόντα  τους.
Υπάρχουν βέβαια και πάρα πολλά άλλα που μπορούν να γίνουν, για ν’ αποδειχτεί πως η Ελλάδα δεν είναι μία φτωχή χώρα. Πως μας αξίζει μία καλύτερη θέση στην Παγκόσμια Αγορά.
Περιοριζόμαστε όμως εδώ με την  καθημερινή συμπεριφορά μας, όσον αφορά  την καθημερινή μας κατανάλωση. Και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό βήμα, για μία Καλή Αρχή! Αρκεί να πειστούμε οι περισσότεροι και να πειθαρχήσουμε μαζικά σε καλύτερες για εμάς τους ίδιους επιλογές.
Από εκεί και έπειτα, ευχόμαστε, οι όποιοι  Κυβερνήτες μας, να είναι  Άξιοι των επιλογών μας.
Αισιοδοξούμε! Το έχουμε μεγάλη ανάγκη!......